Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

3x z videoserverů XX.

Video s pivní tématikou


verze pro tisk

3x z videoserverů XX.

3x z videoserverů XX. [p175][p259]

Dnes se hned ze začátku podíváme na západ Čech, do Sokolova, kde je doma pivovar Permon, jenž jako jeden z mála minipivovarů plní své pivo i do obyčejných skleněných lahví (E15). V Sokolově se konaly koncem dubna již šesté Pivní slavnosti sokolovského piva, kterého se zde nabízelo na 12 druhů, od nejslabší devítky po světlou i tmavou 17. V nabídce bylo i pivo Cannabis, pšeničné nebo višňové.


- video vložil uživatel TVZapad -

Byl jsem na sokolovských slavnostech zatím jen jednou, ještě v Lomnici v hospodě U Franty, kde se prezentovaly i další pivovárky Karlovarského kraje. Mám raději, když se sejde více pivovarů najednou, když si místní pivovar pozve i nějaké ty hosty, jak tomu bylo třeba v záhoráckých Prievalech...

Více nálady sokolovských slavností nasajete z následujícího videa bez komentáře...


- video vložil uživatel TVZapad -

Další příspěvek je z archivu České televize, kde v rámci historického seriálu Hledání ztraceného času byl jeden díl věnován pivu. Tři zařazené krátké filmy byly natočeny v jediném pivovaru - ve Velkých Popovicích. Nejstarší pivní film je z poloviny dvacátých let minulého století, nejmladší (nazvaný Tekutý chléb) z roku 1934.


- video vložil uživatel speleology3 -

Jako bonus berte reportáž z pivovaru ve Zwettlu, který slaví 300 let existence.


- video vložil uživatel regionalnitelevize -


[Richard Chodora] [Zobrazeno 7192x] [14. květen 2012]
[Pivní video] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

hroch

úterý, 15. květen 2012
08:42

hroch

Hledání ztraceného času opravdu stojí za zhlédnutí.
Pro mě, který v Popovicích strávil několik týdnů o prázdninách v letech 89, 90, 91 na brigádách obzvlášť. Zajímavé na těch záběrech z půlky dvacátých let je že budovy jsou hodně obouchaný a to jejich část byla stará padesát let a další po rozšíření z roku 1902 a pivovar byl po celou dobu ve vlastnictví té samé průmyslové rodiny. Další technickou zajímavostí je, že linky na mytí a plnění dřevěných sudů z dvacátých let se téměř nelišily od stáčecích a mycích zařízení z konce osumdesátých let na hliníkové sudy. Z dnešního pohledu je naprosto nemyslitelný ten velký počet zaměstnanců na tak malý výstav. A ještě jedna nostalgie, staré dubové ležácké sudy menších rozměrů byly po přechodu na kovové tanky ve sklepě využity různými způsoby. V lese za pivovarským rybníkem byl v lehké stráni takový sud postaven na výšku na kůlech se stříškou. Pod sudem vzniklo krmítko pro bažanty, vedle byl krmelec pro vysokou, a sud sloužil jako zásobárna sena. Nám to celé úžasně posloužilo jako noclehárna a úložiště věcí na naší čundrbrigádě v pivovaru.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Vašek

pondělí, 14. květen 2012
11:46

Vašek

Byl jsem nedávno na Sokolovských slavnostech a u všech stánků čepovali neobvykle teplé pivo,asi nějaký problém s chlazením.


napsal(a): Vašek [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI