Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Litovel


Pivní.info

Loňský absolutní vítěz Pivních slavností v Táboře ležák Litovel Premium také letos uspěl v silné konkurenci. Získal stříbro v kategorii prémiových piv. Stříbro patří také pivu Litovel Dark, které uspělo mezi tmavými výčepními pivy. Loni byl Litovel Dark bronzový.

Letošní úspěchy Pivovaru Litovel navazují na předchozí významná ocenění a opětovně potvrzují znamenitou kvalitu klasicky vařeného piva. Za poslední dekádu si Litovel z Tábora odnesla již celkem 24 pivních pečetí. Letošního ročníku degustační soutěže se zúčastnilo celkem 92 pivovarů v 21 kategoriích.

Klasický způsob výroby přináší pivu jeho unikátní chuť a prvotřídní kvalitu. Každoroční úspěchy v degustačních soutěžích, jako je Zlatá pivní pečeť v Táboře, jsou pro nás potvrzením, že orientace na klasickou výrobu je správná,“ říká Lumír Hyneček, ředitel Pivovaru Litovel. „Dodržování tradičních výrobních postupů je také silnou konkurenční výhodou na pivním trhu,“ dodává Hyneček.

Klasická výroba piva využívá nejen prvotřídní suroviny, ale dává pivu čas vzít si z nich to nejlepší. Například světlý ležák Litovel Premium opustí brány pivovaru až po dvou měsících ležení, což je až čtyřikrát déle oproti pivům, které se již nevyrábí tradiční cestou. „S pivem je třeba si vyhrát, jen tak získá svůj jedinečný charakter,“ vysvětluje Petr Kostelecký, sládek pivovaru Litovel.

V 21 soutěžních kategoriích se mezi sebou letos o titul Zlatá pivní pečeť utkalo celkem 92 pivovarů, které přihlásily 465 soutěžních vzorků, což je o 35 více než vloni.

Desítky odborných degustátorů, především sládků, mělo za úkol vybírat ty nejlepší z nich. Posuzovali vzhled, chuť, hořkost a říz přihlášených piv v daných kategoriích. Na objektivitu anonymních degustaci i průběh soutěže po celou dobu dohlížela renomovaná certifikační společnost Bureau Veritas.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 19:18 [permalink] [reaguj]


Ve čtvrtek 11. listopadu zástupci Pivovaru Litovel převzali zlatou medaili European Beer Star 2010 za svůj černý exportní ležák. European Beer Star Award (Ocenění evropská pivní hvězda) je největší a nejprestižnější anonymní degustační soutěž piva v Evropě, která se letos konala již po sedmé.

Celkem 88 pivních odborníků ohodnotilo letos v anonymních degustacích rekordních 995 pivních vzorků. Hodnotí se chuťové a také senzorické vlastnosti piva, tedy barva, vůně a pěna. Do soutěže se mohou přihlásit všechny pivovary – od nejmenších lokálních pivovarů až po velké nadnárodní koncerny.

Oceněný litovelský černý ležák se vaří tradiční klasickou technologií, jako všechny litovelské značky. Ta právě dělá české pivo českým pivem. Při výrobě jsme kromě českého sladu použili také speciální slady (pražený, karamelový a bavorský). Chuťově vyvážit všechny suroviny včetně chmele se nám podařilo zhruba za tři měsíce,“ uvedl Petr Kostelecký, sládek Pivovaru Litovel

V letošním roce jsme export černého ležáku do Německa navýšili o 300 %,“ řekl ředitel pivovaru Litovel Miroslav Koutek. „I přes celosvětovou stagnaci ve spotřebě piva očekáváme také v příštím roce další nárůst spotřeby našeho černého ležáku. Tomuto nárůstu zajisté může dopomoci i ocenění získané letos na veletrhu v Norimberku Brau Beviale 2010,“ dodal Koutek.

Pivovar Litovel obstál v tvrdé konkurenci – do soutěže se letos přihlásilo rekordních 995 piv, což představuje 14% nárůst oproti loňskému roku (863). Ocenění si v rámci veletrhu Brau Beviale 2010 v Norimberku převzali Miroslav Koutek, ředitel pivovaru a sládek Petr Kostelecký. Pivovar Litovel získal prestižní evropské ocenění již podruhé, naposledy jej převzal v roce 2006 za pivo Litovel Premium.

O European Beer Star Award 2010

Letošní ročník zaznamenal několik rekordů. Do soutěže se přihlásilo rekordních 995 piv z 34 zemí (loni to bylo 863) a kvalitu piva hodnotilo na 88 pivních odborníků (loni 78) z 21 zemí. Celkem se soutěží ve 44 kategoriích. Soutěž je každoročně organizována od roku 2004 Asociací soukromých pivovarů v Německu a Bavorsku a také Evropskou asociací malých a nezávislých pivovarů (S.I.B.). Hlavním smyslem projektu je představit chuťově různorodá piva široké veřejnosti a poukázat na jejich výjimečnost.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 20:03 [permalink] [reaguj]


Závěrečná Dožínková party pivovaru Litovel, na které se soutěžilo o automobil Chevrolet Cruze, proběhla 25. září na nádvoří pivovaru.

Na Dožínkovou party se dle pravidel dostal každý, kdo na spodním víčku uzávěru od litovelského piva našel symbol kombajnu. Soutěžící si mohli vzít až devět svých přátel, kteří tvořili soutěžní tým. Týmy bojovaly o automobil v silových, zručnostních a vědomostních disciplínách.

„Mám velkou radost, že všechny disciplíny proběhly v duchu fair-play a soutěžící týmy se navzájem povzbuzovaly. Panovala tu zdravá soutěživá nálada a všichni jsme zde dnes prožili příjemně strávené sobotní odpoledne,“ sdělil své dojmy Miroslav Koutek, ředitel Pivovaru Litovel.

Na závěr soutěže proběhla degustace klasicky vařeného piva Litovel, při které měli soutěžící přiřadit pivo ke značkám z produkce pivovaru. Až tato disciplína rozhodla o vítězi ve velmi těsném souboji mezi prvními dvěma týmy. Vítězem se stal nakonec Miroslav Rosmann ze Sobáčova.

Mám obrovskou radost, koupil jsem si litovelskou lahvovou desítku jako vždycky a pod uzávěrem našel symbol kombajnu. Byla to náhoda a štěstí. Jsem moc rád, že náš tým byl nakonec dnes nejlepší, a že nám při soutěžení vyšlo počasí a atmosféra byla celý den skvělá,“ prozradil Miroslav Rosmann, vítěz automobilu Chevrolet Cruze, když převzal klíče od nového vozu z rukou ředitele pivovaru.

Soutěže probíhaly celé odpoledne až do setmění. Počasí v průběhu programu opravdu přálo, pršet začalo až při předávání samotného vozu. Všichni soutěžící a jejich doprovod si v průběhu soutěže pochutnali také na specialitách na grilu a hlavně na čepovaném pivu Litovel.

Část hlavních cen (pivo na celé léto, horská kola a čtyřkolky) byla již předána na 6. ročníku Litovelského otvíráku, který se konal 14. srpna v areálu Pivovaru Litovel. O zbytek cen mohou všichni soutěžit až do 31. října.

Předání automobilu Chevrolet Cruze bylo vyvrcholením velké letní spotřebitelské soutěže Hanácké žně, kterou jsme spustili v červenci z důvodu nového designu pivních etiket,“ vysvětlil Jaroslav Keprt, vedoucí marketingu Pivovaru Litovel.

Soutěž Hanácké žně probíhá od 19. července do 31. října 2010. Mezi okamžité výhry patří čtyřkolky, lety balónem, horská kola, pivo na celé léto, originální cyklodresy, kombajnérské slamáky a nátělníky.

Letní kampaň Hanácké žně byla propagována inzercí v lokálních médiích (tisk a rozhlas), cross promotion s rádiem Haná (soutěže), billboardovou kampaní a také guerillovou kampaní s mašličkami umisťovanými na zaparkované automobily. Více na www.hanackezne.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 10:20 [permalink] [reaguj]


Kdo vyhrál v Litovli? Místní pivovar

[pondělí, 4. říjen 2010]

Letošní ročník Bobr Cup byl v mnoha ohledech jedinečný. Na startu se sešla absolutně největší konkurence, poprvé se kvůli velké vodě musely měnit tratě a běžci nebrodili, ale plavali. Kdo se však nemění, je stálice Kamil Mrůzek. Mistr světa ve sjezdu na divoké vodě obhájil na Bobru titul a zlatým písmem vítěze se do historie závodu zapsal už pošesté.

Kamil Mrůzek tentokrát startoval v dresu Pivovaru Litovel spolu s Martinem Freiem v běhu a Robertem Novotným na horském kole.

Jako druhé družstvo z 249 startujících dokončil soutěž Free Litovel Bobr Cup tým Craft s Jiřím Vojákem, Janem Hruškou a Václavem Lagnerem.

Běh v plovací vestě

Na trať poznamenanou nepříznivým počasím minulého týdne vyrazili nejprve běžci, pro které se na poslední chvíli otevřely i proslulé litovelské brody. Kvůli vysoké vodě však běžci museli brodit s plovacími vestami, které si zapůjčili od svých kajakářů.

Foto

Traverzy Moravy však zůstaly zapovězeny jejich cyklistickým kolegům. Kajakáři se však skoku do studené říjnové vody nevyhnuli. Vodákům se také jako jediné kategorii trať nemusela upravovat.

Závěrečný vodní souboj

Na první předávku nejrychleji doběhl Jiří Voják z týmu Craft, těsně za ním předával štafetu David Gerych z týmu Insportline trener Ghost a Martin Frei z družstva Pivovar Litovel, který vyslal do závodu bikera Roberta Novotného.

Zkušený Robert Giovan Novotný vytáhl svůj tým nahoru a předával do poslední fáze těsně za Janem Hruškou z Craftu jako druhý. Na vodě se odehrál souboj mezi zkušeným Kamilem Mrůzkem a jeho reprezentačním kolegou Václavem Lagnerem, který rychle vyzněl pro zkušeného Mrůzka, jenž s vítězným gestem protrhl cílovou pásku jako první.

Foto

Druhý tým Craft dovezl na litovelské koupaliště Václav Lagner a třetí Trek dotáhl do cíle Karel Slepica.

Statečné ženy

Po tom, co dorazily do cíle nejrychlejší mužské týmy, Bobr Cup zdaleka nekončil. Napjatě se očekávaly nejrychlejší týmy v kategoriích ženy, veteráni muži, akademici muži i ženy.

Nejlepší ženskou trojicí se stalo družstvo Kola Kaňkovský women ve složení Lenka Šibravová, Barbora Manďáková a Kateřina Vacíková. Stříbro vybojovaly Jana Grygarová, Lenka Bulisová a Petra Halašková za tým Top woman. Třetí pozici a současně první v kategorii akademičky zaujaly závodnice týmu Stíhačky ve složení Šárka Zelenková, Adéla Boudíková a Tereza Lernerová.

Třešničkou na dortu Free Litovel Bobr Cupu každoročně bývá kategorie crazy týmů. Ani letošní ročník nebyl výjimkou a v nemalé konkurenci méně či více úspěšných, ale za každých okolností bláznivých a nápaditých trojic v nejrůznějších převlecích udělal největší dojem na pořadatele tým Breberky Lady Králové, Kateřiny Tázlarové a Petry Klaškové, které se mimochodem dobře umístily v ženské akademické kategorii na slušném třetím místě!

Zdroj: Hory doly.cz

[Litovel] 07:29 [permalink] [reaguj]


Šestý ročník Litovelského otvíráku zaznamenal opět vysokou návštěvnost. Více než deset tisíc zájemců si přišlo v sobotu 14. srpna poslechnout hudební produkci na dvou pódiích a ochutnat nejen speciální piva. Na pódia zavítaly například kapely Stracené ráj a Turbo, ale také Aleš Brichta a ABBand.

Litovelský sládek Petr Kostelecký letos pro návštěvníky připravil celkem 12 druhů piva – od nealkoholického až po citrónové či višňové. Piva se vytočilo téměř 400 sudů, tj. stejně jako minulý rok. Nejvíce se pilo sváteční 13% pivo a kvasnicový 11% Moravan. Zájem byl také o 12% tmavé, které se vyrábí pro německý trh. Pivo s lavinovým efektem Maestro šlo již tradičně dobře na odbyt. Řidiči ocenili nealkoholické pivo FREE, vypili ho celých 25 sudů. Zpestřením byly pivní speciály, jako pivo višňové, citrónové a punčové. Pivo teklo z 68 kohoutů.

Sobotní obloha byla jako vymalovaná, počasí je vždy při letních akcích alfou a omegou úspěchu.

Pod pokličku sládkovi nahlédlo rekordních 2 340 zájemců o exkurzi. Exkurze v pivovaru probíhaly od 9.00 až do 17.00.

V 11.00 hod. odstartoval z pivovaru starosta Litovle MVDr. Vojtěch Grézl 218členný peleton závodu BOBR BIKE 10. Jednalo se o 9. ročník na horských kolech, již potřetí byl tento závod zařazen jako mezinárodní mistrovství ČR vodáků.

Zajímavý byl také prodej pivní kosmetiky, která se vyrábí právě z litovelského piva. Zájem byl i o koupi pivních sklenic s novým designem.

Na pódiu proběhlo předání části výher velké letní soutěže Hanácké žně (www.hanackezne.cz). Šťastní výherci si odvezli nejen pivo, ale také čtyřkolku a pěkná horská kola.

Slavnostní narážení klasickou pípou za dohledu sládka provedl v 16:00 kombajnér Pepin z Hané. Básně o krásné a bohaté Hané přednesla v hanáčtině pěkně krojovaná Hanačka. Kombajnér Pepin z Hané předal sládkovi kytici ječmene s přáním, aby z něj uvařil opět to nejkvalitnější pivo pro jeho četné příznivce.

Noční oblohu ve 22:00 prozářil u pivovarského komína pestrý ohňostroj. Hudební produkce pak byla zakončena Rock n Roll bandem Marcela Woodmana.

O Litovelském otvíráku

Litovelský otvírák se poprvé konal na podzim roku 2004, kdy v pivovarském parku 9. června 2004 proletělo tornádo a za oběť padly téměř všechny stromy parku. Na vzniklé travnaté ploše se od té doby koná tento oblíbený festival plný hudby, přátelských setkání a samozřejmě litovelského piva.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 19:28 [permalink] [reaguj]


Pestrá směsice hudebních žánrů, dobroty z grilu, ale hlavně pivo na každém kroku. Sobotní den patřil v areálu pivovaru Litovel akci s názvem Litovelský otvírák.

Brány pivovaru se otevřely v 9 hodin, oficiálně však festival začal kolem 16 hodiny, kdy u narážení soudku piva a následné konzumace nechyběl jak starosta města, sládek a ředitel pivovaru, ale sešli se zde i Hanačka s kombajnistou Pepinem, kteří na publikum nepromluvili jinak než „po hanácke“.

Kromě popíjení nejrůznějších druhů litovelského zlatavého moku, se někteří zašli podívat i do tajů jeho výroby přímo v budovách pivovaru. Progmram na pódiu běžel až do noci, zahrála například kapela Turbo, Aleš Brichta, Stracené ráj či Rock 'n' Roll band Marcela Woodmana.

Celý článek a fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Olomoucký deník.cz | Autorka: Veronika Kolesárová

[Litovel] 13:23 [permalink] [reaguj]


Během 5. až 7. srpna se před obchodními centry v Olomouci objevil kombajn SK-4. Již 5. srpna přijel kombajn včetně pivního stánku před OC Haná, následující den před Olomouc City a v sobotu 7. srpna byl ke spatření před obchodním centrem Olympia.

Kombajny byly před obchodními centry umístěny v rámci spotřebitelské soutěže Hanácké žně, kterou organizuje Pivovar Litovel a která trvá od 19. července do 20. září 2010. Lidé si mohli prohlédnout také hlavní cenu spotřebitelské soutěže, kterou je automobil Chevrolet Cruze. Zájemci si také za mašle, které našli v rámci guerillové kampaně na svých vozech, vyzvedli dárek v podobě 3packu s pivem Litovel.

O kombajnu SK-4

Kombajn byl v šedesátých a sedmdesátých letech dodáván ze SSSR. Na svou dobu byl konstruován velmi pokrokově, vyráběl se z kvalitních materiálů a těšil se velké oblibě. Je poháněn čtyřválcovým motorem o výkonu 75 koní. Nemá tlumič výfuku, takže zvuk stojí opravdu za to. Díky pivovaru Litovel mají obyvatelé Olomouce v létě šanci prohlédnout si tento krásný historický stroj zblízka. Určitě na první pohled zaujmou jeho impozantní rozměry (10,5 x 3 m). Kombajn bude speciálně upraven polepy s logy Pivovaru Litovel a nápisem Hanácké žně.

Více informací o kombajnérských nájezdech najdete na webových stránkách: http://hanackezne.cz/kombajnerske-najezdy.html

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 18:23 [permalink] [reaguj]


Spotřebitelská soutěž Hanácké žně, při které zákazníci mohou pod vršky klasicky vařeného piva Litovel najít tisíce originálních výher, byla spuštěna 19. července 2010. Pokud na spodním víčku uvidí uzávěr se symbolem kombajnu, obdrží pro sebe a své tři přátele vstup na dožínkovou party, na které jeden z účastníků vyhraje hlavní cenu, automobil Chevrolet Cruze.

Všechny etikety na pivních lahvích prošly nyní kompletním redesignem z důvodu modernizace. Navíc jsme na podporu prodeje piva s novými etiketami spustili velkou letní spotřebitelskou soutěž Hanácké žně,“ uvedl Ing. Michal Trunda, vedoucí marketingu Pivovaru Litovel.

Letní kampaň Hanácké žně bude propagována inzercí v lokálních médiích (tisk a rozhlas), cross promotion s rádiem Haná (soutěže), billboardovou kampaní a také guerillovou kampaní s mašličkami umisťovanými na zaparkované automobily (na každé mašličce je unikátní kód, kdo se s kódem zaregistruje na www.hanackezne.cz, obdrží v srpnu na promo akci s kombajny dárek, 3pack piva).

Vrcholem samotné kampaně Hanácké žně bude promo akce ve dnech 5. – 7. srpna 2010, kdy bude před obchodními centry v Olomouci (OC Haná, Olomouc City a Olympia) přistaven kombajn SK-4 (o rozměrech 10,5 x 3 m) sovětské výroby, brandovaný nápisy Hanácké žně a logy Litovel. Hostesky u kombajnu budou vyzývat k nákupu piva a spotřebitelé obdrží na místě za nákupy dárky. Zároveň budou rozdávat dárky za mašle z guerillové kampaně.

Soutěž Hanácké žně bude probíhat od 19. července do 20. září. Mezi okamžité výhry patří čtyřkolky, lety balónem, horská kola, pivo na celé léto, originální cyklodresy, slamáky a nátělníky. Závěrečná dožínková party se slosováním o automobil Chevrolet Cruze proběhne 25. září na nádvoří pivovaru Litovel.

Více na www.hanackezne.cz

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 15:05 [permalink] [reaguj]


Lahvové pivo společnosti Pivovar Litovel je od července 2010 v novém kabátě. Všechny značky pivovaru inovovaly své etikety na pivních lahvích. Redesign etiket klasicky vařeného piva z Litovle dostala na starost pražská designérská společnost Toman Design. Nový design etiket byl také nově doplněn o prvek zlatého staniolu na uzávěru láhve u značky Premium a zeleného u značky Moravan.

Se studiem Toman Design jsme navázali na předchozí úspěšnou spolupráci z roku 2007, kdy jsme aktualizovali zastaralý logotyp Litovle. První práce na redesignu etiket začaly již v roce 2008, postupně se změnily etikety všech piv a pilovaly se sebemenší detaily. Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům představit klasicky vařené pivo Litovel s novou vizáží,“ sdělil Ing. Michal Trunda, vedoucí marketingu Pivovaru Litovel.

Přes původní požadavek zachování logotypu, jsme s Pivovarem Litovel nakonec dospěli k dohodě na evoluční změně, která by zachovala kontinuitu značky u konzervativních zákazníků. Značka prošla celkovým „úklidem“ a zachovala si pouze barevnost, kompozici a hrubě i kontury liter,“ uvedl Jiří Toman z grafického studia Toman Design.

V další fázi jsme s klientem přistoupili k redesignu etiket. Práce to byla dlouhá a strastiplná, nicméně věříme, že v rámci daných mantinelů produktům výrazně prospěla a bude mnohem více odpovídat jejich kvalitě. Práce na obalech plechovek stále ještě pokračují,“ dodal Toman.

Pivovar Litovel na podporu prodeje klasicky vařeného piva v novém designu spustil velkou letní promo akci Hanácké žně. Akce trvá od 19. července do 20. září. Spotřebitelé pod víčky od lahví mohou najít tisíce cen. Hlavní cenou je automobil značky Chevrolet Cruze. Více informací o soutěži na www.hanackezne.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 15:05 [permalink] [reaguj]


Ochutnávkové týmy budou celé léto jezdit po celé Moravě

Pivovar Litovel, a.s. na léto přichystal pro všechny příznivce litovelského klasicky vařeného piva novou ochutnávkovou akci. Akce je zacílena na podporu prodeje lahvového piva během hlavní pivařské sezóny. Každý, kdo natrefí na ochutnávkový promotým, který celé léto bude jezdit po Moravě, a koupí si v obchodě litovelské pivo, vyhrává.

Za okamžitý nákup 5 piv Litovel získají zákazníci 13% Speciální pivo, za nákup 10 piv přívěsek s žetonem, za nákup 15 piv trojpack piva, nebo karabinu, za nákup 20 piv tričko, nebo kšiltovku Litovel a za nákup 40 piv termohrnek, nebo tašku.

Za nákup 40 piv navíc každý zákazník postupuje do slosování o freeridové kolo, in-line brusle a skateboard. Jako hlavní výhra čeká na zájemce „Tandemový seskok padákem“! Více informací získají zákazníci u promotérů letní akce, nebo na webových stránkách www.litovel.cz, na kterých je umístěn tourplán ochutnávkového týmu. Ochutnávková akce probíhá od začátku května do poloviny října.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 10:10 [permalink] [reaguj]


Populární závody a zábavná projížďka na kolech Litovelským Pomoravím je za dveřmi

V sobotu 29. května proběhne již čtvrtý ročník populárních závodů a zábavné projížďky na kolech Litovelským Pomoravím pod názvem FREE Litovelská jízda. Závod odstartuje přesně ve 14 hodin z nádvoří Pivovaru Litovel. Zúčastnit se může úplně každý. Příznivci cyklistiky se vydají na dvě trasy o délce 18 km, nebo 30 km. Startovné je zdarma, stejně tak jako nealkoholické pivo Litovel FREE na startu třicetikilometrového závodu.

Na delší, třicetikilometrové trati budou závodit účastníci ve třech kategoriích – muži, ženy a junioři (do 18 let). Kratší, osmnáctikilometrová trať je určena rodinným týmům s dětmi (minimálně jeden rodič + dítě do 15 let). Během závodu čeká na cyklisty pohodová jízda po překrásných cyklistických stezkách vedoucích chráněnou krajinnou oblastí Litovelské Pomoraví a plnění řady zábavných úkolů.

Je připraven i pestrý doprovodný program a soutěže pro rodiče s dětmi v areálu pivovaru, který zajišťuje Katedra rekreologie FTK UP Olomouc. Účastníci se mohou těšit i na grilování, hudební produkci a exhibiční show skokanů na trampolíně, mistrů ČR. Pod jejich dohledem si budou moci zaskákat na trampolíně i návštěvníci akce. Samozřejmě nebude chybět ani ochutnávka nealkoholického piva Litovel FREE, které všechny sportovce zaslouženě osvěží. Vyhlášení závodu proběhne opět v areálu Pivovaru po dojetí posledního závodníka, nejpozději však v 18 hodin.

Přihlásit se na závod je možné přes internet na, poštou (adresa níže), nebo přímo na místě před závodem do 12:00.

Zábavná projížďka a závody na kolech pod názvem Litovelská FREE jízda jsou v Litovli již dobrou tradicí a staly se velice oblíbenými. Pravidelně se jich každým rokem účastní několik stovek příznivců cyklistiky od těch nejmladších po ty nejstarší. Loni na konci května se jich zúčastnily čtyři stovky závodníků. Nejstaršímu závodníkovi bylo přes 70 let a nejmladšímu závodníkovi ani ne dva roky. Na trati nikdy mezi ostatními koly nechybí ani kuriozity. Závodů se například každým rokem zúčastňují tandemy, či jednokolky, na které jeho jezdec ujede bez problémů celých 30 kilometrů.

Přihlášky závodníci mohou vyplnit na internetu: http://www.freelitovelsport.cz/freejizda/registrace.php. Dále poslat poštou do 21. května na adresu: Tomáš Slovák – Kick the Waves, Železniční 4, Olomouc, 779 00. Nebo se mohou přihlásit i v den konání závodu v areálu Pivovaru Litovel, a to do 12:00.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

Free Litovelská: Litovelské Pomoraví ze sedla kola

[Litovel] 19:48 [permalink] [reaguj]


Litovel Free získalo třetí místo na soutěži Pivex 2010 v Brně a navazuje tak na své předchozí úspěchy.

Nealkoholické pivo Litovel Free získalo 1. března na 18. galavečeru pivovarníků a sladovníků PIVEX 2010 třetí místo v degustační soutěži v kategorii nealkoholických piv.

Kvalita piva z centra Hané má hluboké a pevné kořeny. Je postavena na nejkvalitnějších surovinách z naší tradiční zemědělské oblasti, dále pak na dodržování klasického technologického postupu výroby a v nemalé míře na kvalitním kolektivu dlouholetých pracovníků,“ říká Miroslav Koutek, ředitel litovelského pivovaru.

V případě nealkoholického piva z Litovle se nejedná o ojedinělý úspěch. Nealkoholické pivo Litovel Free sbírá každoročně ocenění na nejvýznamnějších anonymních degustačních soutěžích. Za posledních deset let bylo uděleno nealkoholickému pivu Litovel Free celkem 10 ocenění.

Ocenění pro nealkoholické pivo Litovel Free za posledních deset let:

 Třetí místo Česká pivní pečeť 2001 v kategorii nealkoholické pivo – Královské pivo Litovel Free

 První místo Česká pivní pečeť 2003 v Táboře v kategorii nealkoholických světlých piv – Pí-Free Litovel

 Zlatý titul PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2004 z Českých Budějovic v kategorii nealkoholických piv

 Zlatý titul PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2006 z Českých Budějovic v kategorii nealkoholických piv

 Zlatá ČESKÁ PIVNÍ PEČEŤ 2007 z Tábora v kategorii nealkoholických piv – Litovel Free.

 Stříbrná ČESKÁ PIVNÍ PEČEŤ 2008 z Tábora v kategorii nealkoholických piv – Litovel Free

 Druhé místo PIVEX 2008 za nealkoholické pivo Litovel Free

 Bronzová medaile ČESKÉ PIVO 2008 z Prahy v kategorii nealkoholických piv za Litovel Free

 Zlatá ČESKÁ PIVNÍ PEČEŤ 2009 z Tábora v kategorii nealkoholických piv – Litovel Free

 Třetí místo PIVEX 2010 za nealkoholické pivo Litovel Free

Tato ojedinělá sbírka ocenění z anonymních degustačních soutěží dokládá, že se dobré pivo v Litovli vaří dlouhodobě. „Litovel Free vaříme více než 10 let, a získali jsme tak velké zkušenosti. Toto pivo má svůj charakter, je krásně plné, a lahodné v hořkosti. Proto je velmi oblíbené. Všechna získaná ocenění jsou pro nás zavazující, abychom udrželi vysokou kvalitu litovelského piva i nadále. Navíc těžko může někdo zpochybnit, že litovelské fríčko, které dodáváme i v sudech do řady hospod, patří mezi nejlepší nealkoholická piva v zemi,“ dodal Koutek.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 10:23 [permalink] [reaguj]


Litovelské pivo získalo na 20. ročníku soutěže pivovarníků o Zlatou pivní pečeť v jihočeském Táboře Extra zlatou, stříbrnou i bronzovou pivní pečeť. Táborská soutěž je nejobsazovanější celostátní anonymní degustační soutěží v České republice.

Zúčastňují se jí minipivovary i největší české firmy. Litovelské pivo zde o vítězné vavříny bojovalo již po desáté. Za tuto „soutěžní dekádu“ získalo 22 pivních pečetí. Tato ojedinělá sbírka dokládá, že dobré pivo se v Litovli vaří dlouhodobě.

Kvalita piva z centra Hané má hluboké a pevné kořeny. Je postavena na nejkvalitnějších surovinách z naší tradiční zemědělské oblasti, dále pak na dodržování klasického technologického postupu výroby a v nemalé míře na kvalitním kolektivu dlouholetých pracovníků,“ říká Miroslav Koutek, ředitel litovelského pivovaru. „Pivo vaříme na stupňovitost, potom přichází hlavní kvašení na otevřené spilce za použití českých kvasinek při teplotách do 10° C. Pak následuje dokvašování v ležáckém sklepě,“ vysvětluje Koutek.

Sládek litovelského pivovaru Petr Kostelecký k tomu přidává: „Dokvašování pravého českého piva je vlastně dlouhé vyzrávání mladého piva při velmi nízkých teplotách kolem 1 až 2° C. Zrání tvá desítky dnů až měsíců. Vyzrálé litovelské pivo se v podstatě pak už jen filtruje a stáčí. To je hlavní rozdíl mezi naší výrobou a výrobou tzv. europiv. Ty se vyrábí urychlenou cestou a na konci se uměle dosycují oxidem uhličitým (jako sifon), uměle se dobarvují, ředí studenou vodou a to nemá s pravým českým pivem moc společného.

Litovelské 12% pivo Premium získalo Extra zlatou pivní pečeť a bylo vyhodnoceno mezi oceněnými kategoriemi piv jako absolutně nejlepší.

Toto pivo zraje v ležáckém sklepě téměř celé dva měsíce. Má krásnou zlatou barvu, je přirozeně samovolně nasyceno oxidem uhličitým a vyznačuje se harmonickou plností. O pivo Premium je značný zájem také v zahraničí např. v Londýně, Švédsku a nová odbytiště si našlo i v sousedním Německu, kde se pivo těší stejné oblibě jako v naší zemi,“ prozradil o absolutním vítězi anonymní degustace v Táboře ředitel Koutek.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel


Free Litovel Bobr Cup 200

[středa, 30. září 2009]

Mistrovství ČR a Akademické mistrovství ČR v závodě extrémních štafet

Jubilejní patnáctý ročník Free Litovel Bobr Cupu odstartuje 3. října v Litovli. Do startu největšího štafetového podniku se registrovalo více než 160 tříčlenných týmů. Jako obvykle se na start postaví stovky amatérů, rekreačních sportovců, ale i reprezentantů, kteří budou atakovat medailové pozice a traťové rekordy. I letošní ročník extrémní štafety se tak bude skládat z patnácti kilometrů běhu, pětadvaceti kilometrů na horském kole a závěrečné „pětky“ na vodě.

Důležitou složkou závodu je také doprovodný program pro diváky a závodníky. V Litovli se první říjnovou sobotu objeví Besip team, který si přiveze stánek s trenažérem a představí program nabádající k zodpovědnějšímu chování na silnici. Na pódiu litovelského koupaliště vystoupí také mistr světa v hakysáku a své umění předvede skupina bikerů s ukázkou flatlandu. Na závěrečném večírku s pivem Litovel vystoupí v živém koncertu skupina Livin.

Také letos je pivovar Litovel generálním partnerem závodu extrémních štafet Bobr Cup 2009. Pivovar spojil se závodem jméno svého nealkoholického piva Free Litovel.

ČASOVÝ PRŮBĚH ZÁVODU

Start závodu v sobotu 3. října ve 12.00 (koupaliště Litovel)

První předávka mezi běžcem a cyklistou cca 12:50

Předávka prvních týmů mezi MTB a vodáky cca 13:45 – 13:50

Předpokládaný dojezd prvních týmů 14.05 – 14:15 hod (koupaliště Litovel)

Více informací naleznete na www.bobrcup.cz/bobrcup

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Litovel

[Litovel] 10:47 [permalink] [reaguj]


Skoty učili pít pivo s pěnou

[pátek, 7. srpen 2009]

Šéfové skotského prvoligového týmu FC Aberdeen, hrající Evropskou ligu, zavítali před utkáním se Sigmou Olomouc do litovelského pivovaru.

Delegaci skotského a olomouckého klubu přivítal ředitel litovelského pivovaru Miroslav Koutek slovy: "Kdo si při návštěvě Skotska neprohlédl výrobnu whisky, jako by ve Skotsku ani nebyl, a to platí obráceně i o návštěvě ČR, kde musíte navštívit pivovar."

Tradice obou výrob je hrdostí každé země. Obě výroby jsou si přitom podobné alespoň v první fázi. Z ječmene se musí vyrobit slad a podobné je i zpracování ve varně. Ředitel pivovaru učil skotskou delegaci nejen vařit pivo, ale také pravé klasicky vařené české pivo pít. Jak je známo, skotská a anglická piva moc pěny nemají, a tak když před Skoty postavili litovelské pivo s nádhernými vysokými a hustými čepicemi pěny, pánové nevěděli, jak se k pivu přes tyto čepice prokousat.

"Museli jsme jim ukázat, jak pořádně nahnout sklenici, aby pivo pod bohatou a dlouho trvající pěnou proteklo až do úst. Byl to takový nečekaný a úsměvný moment," popisuje Miroslav Koutek.

Skotové pak postupně ochutnali klasicky vařené litovelské pivo od světlého piva přes černé až po Maestro - pivo s lavinovitým efektem, které jim velmi chutnalo. Skotští šéfové ligového FC Aberdeen také ocenili vysokou úroveň budov a technologického zařízení pivovaru včetně čistoty a parkové úpravy.

Návštěva pivovaru tak dokreslila pozitivní dojmy Skotů z města Olomouce a sportovního areálu klubu SK Sigma Olomouc a udělala příjemnou společenskou tečku za návštěvou Skotů v České republice.

Zdroj: Regiony24.cz | Autor: Miroslav Slaný


Začíná léto a s ním i hlavní sezóna konzumace piva. Pivovar Litovel na začátku června spustila velkou letní akci, která má podpořit prodej jejich lahvového piva. Informuje o tom aktuální vydání týdeníku Strategie.

V průběhu celého léta budou ochutnávkové týmy objíždět supermarkety po celé Moravě. Když zákazník narazí na ochutnávkový tým a v obchodě nakoupí minimálně pět lahvových piv Litovel, vyhrává - 5 piv = zapalovač; 10 piv = láhev nealkoholického piva nebo černého piva; 15 piv = trojpack piva nebo ručník; 20 piv = tričko nebo čepice.

Akce probíhá do poloviny září a přesný rozpis, kde hledat promo týmy lze najít na stránkách pivovaru .

Zdroj: RadioTV.cz | Autor: Martin Šinkovský

[Litovel] 12:09 [permalink] [reaguj]


Vášnivá Carmen v srdci pivovaru

[sobota, 15. listopad 2008]

Přesně 115 let poté, co byl litovelský pivovar slavnostně otevřen, se v nádherné historické litovelské varně uskutečnil slavnostní koncert. Tentokrát varnu naplnily španělské rytmy.

Mezi naleštěnými měděnými kotli, které jsou uloženy do kardinálského mramoru, zapěla Carmen v podání mezzosopranistky Edity Adlerové s atraktivní vizáží pravé Španělky za vynikajícího doprovodu Miroslava Žáry, který mistrně ovládá španělskou kytaru a rytmy flamenga. Sál litovelské varny byl opět beznadějně vyprodán do posledního místa a oba protagonisté sklízeli v průběhu koncertu zasloužené bouřlivé ovace nadšeného publika.

Foto

Edita Adlerová se na španělské písně zaměřuje už od útlého mládí a ve svých 19ti letech byla vůbec nejmladší představitelkou Carmen na české operní scéně. Ze svého širokého repertoáru na slavnostním koncertu u příležitosti výročí otevření litovelského pivovaru zazpívala písně F. G. Lorcy a nemohly chybět ani árie z Carmen George Bizeta.

Po koncertě se sympatická Edita Adlerová svěřila se svými bezprostředními dojmy: "V takovéto fantastické nádherné varně jsem ještě nikdy nezpívala. Zcela naplněný sál dotvořil krásnou atmosféru celého večera. Před koncertem jsem si hlasivky "navlhčila" litovelským nealkoholickým pivem, které na moje hlasivky zapůsobilo velmi blahodárně. Je takové hladké a plné. Pivo mám ráda, nejvíc mi chutná černé. Teď po koncertě mi chutná dvojnásob."

Koncerty klasické hudby ve zcela jedinečném a originálním prostředí varny litovelského pivovaru se již staly tradicí. Letošní velkolepý koncert k výročí založení pivovaru se konal na varně již po šesté v řadě. Své umění zde v uplynulých letech už předvedli takoví umělci jako např. Štěpán Rak, Bořivoj Navrátil či Miloslav Klaus, světově uznávané mužské vokální kvarteto Q VOX a loni světově uznávané duo Kateřina Englichová (harfa) a Žofie Vokálková (flétna). Letošní slavnostní koncert se uskutečnil za podpory Nadace Českého hudebního fondu.

Zdroj: Regiony24.cz

[Litovel] 17:17 [permalink] [reaguj]


K pivu zazpívá také Šuláková

[pondělí, 11. srpen 2008]

Jen třikrát do roka najdou fajnšmekři na prodejních pultech oblíbené sváteční pivní speciály – na Vánoce, Velikonoce a třetí várka piva s vyšších obsahem alkoholu se vaří na tradiční pivní slavnosti. Ty vypuknou již tuto sobotu v areálu litovelského pivovaru.

Při Litovelském otvíráku si návštěvníci budou moci kromě piva kvasnicového, černého, s lavinovým efektem a dalších sedmi druhů klasicky vařeného piva vychutnat i bohatý kulturní doprovodný program. Kralovatmu letos stejně jako loni bude Fleret s Jarmilou Šulákovou.

„Kromě řízných lidovek v Litovli zazní i hanáčtina v podání rockové kapely Stracené Ráj, vrcholem večera pak bude dvouhodinový koncert legendární skupiny Turbo. Kromě ní na slavnostech zahrají i revivalové kapely Abby a Robbieho Williamse či Rock'n'Roll Band MarcelaWoodmana,“ přibližuje hudební program jeden z organizátorů Miroslav Slaný. V půl jedenácté večer pestrou směsici kapel i žánrů zpestří ohňostroj.

Bavit se na slavnostech ale kromě pivařů budou i sportovci a děti. „Litovelský otvírák se snaží nalákat za kulturou, dobrým pivem i zábavou celé rodiny. Pro ty nejmenší jsme připravili program na Malé scéně, kde vystoupí historické skupiny,“ dodává Slaný. Přespolní návštěvníky na slavnosti, na kterých loni osm tisíc lidí vypilo kolem tří set sudů piva a spořádalo přes tři tisíce šest set porcí jídla, bude z olomouckého Horního náměstí zdarma vozit kyvadlová doprava.

Zájemci mohou od devíti do sedmnácti hodin také nahlédnout do procesu výroby klasicky vařeného piva a vydat se na exkurzi pivovaru. Musí se ale nahlásit předem, zájem o komentované prohlídky je totiž velký. Jen loni se do spilek, varny a ležáckých sklepů vydalo na dva tisíce lidí. Vstup na pivní slavnosti je zdarma.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Lenka Strnadová

[Litovel] 10:00 [permalink] [reaguj]


V Litovli připravují pivní lahůdku

[pondělí, 4. srpen 2008]

Várku dvou set hektolitrů speciálního extra silného prokvašeného ležáku s vyšším obsahem alkoholu připravuje litovelský pivovar pro návštěvníky dne otevřených dveří, který se uskuteční v polovině srpna. Nyní už dozrává v pivovarských sklepích.

Zdroj: Právo.cz

[Litovel] 12:22 [permalink] [reaguj]


Litovelský fotbálek

[středa, 2. červenec 2008]

Pivovar Litovel přichystal letní promoakci pro příznivce točeného klasicky vařeného piva. Po celé léto budou restaurace čepující pivo z Litovle navštěvovat litovelské promohlídky. Ty štamgastům přivezou soutěže o atraktivní ceny a především populární stolní fotbálek, který do mnoha hospůdek neodmyslitelně patří. Pivaři a pivařky se mohou zúčastnit turnaje dvoučlenných týmů a získat řadu atraktivních cen. Pro všechny návštěvníky celé restaurace je navíc v době příjezdu litovelské promohlídky připraveno zdarma 50 orosených litovelských piv na rozjezd. „V Čechách a na Moravě se stále chodí hlavně na točené pivo do hospody a nejobvyklejší příležitostí ke konzumaci piva je setkání s přáteli. To je také důvod, proč se již několik let soustřeďujeme především na večerní promoaktivity přímo v restauracích odebírajících naše sudové pivo,“ říká Markéta Hoduláková, marketingová manažerka Pivovaru Litovel.

Zdroj: Kurzy.cz


«« « Strana 9 z 11 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI