Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nenechte si ujít Litovelský otvírák

Co se píše o pivovarech a pivu


Nenechte si ujít Litovelský otvírák

[pátek, 5. srpen 2011]

V pořadí 7. Litovelský otvírák otevře brány pivovaru už v sobotu 13. srpna.

Ten letošní bude hudebním festivalem s pestrou nabídkou žánrů od rocku až po dechovku. Na své si přijdou všichni, kdo mají rádi dobré pivo, hudbu a dobrou náladu. Můžete se těšit na pestrý zábavný koktejl pro nadšení všech, bez rozdílu věku a pohlaví.

Na programu nebudou chybět ani exkurze, tedy ideální příležitost nahlédnout litovelskému sládkovi pod pokličku a zjistit, jak se rodí to vaše oblíbené, které tady poteče z více než 60 výčepních zařízení.

Vstupné na Litovelský otvírák je zdarma a pivovar navíc zajišťuje také autobusovou dopravu z Olomouce, Konice, Zábřehu na Moravě, Uničova a Šternberka.

Foto

Více informací zde...

Zdroj: Litovel.cz

___

Litovelský otvírák 2011: odvaz s metalem i dechovkou

Různorodou porci hudby uslyší návštěvníci festivalu Litovelský otvírák, který druhou srpnovou sobotu otevře brány pivovaru.

Muziku různých stylů a pivo na zapití k tomu nabízí festivalové menu Litovelského otvíráku, který v sobotu 13. srpna opanuje areál litovelského pivovaru.

Sedmý ročník hudebních a pivních slavností se široce žánrově rozkročí, a tak si na své přijdou příznivci klasické dechovky i metalového nářezu.

Jako první v jedenáct hodin vystoupí dechovka Haná. Po řízných žestích přijde na řadu ještě trocha sportu. „Ve dvanáct hodin od pivovaru odstartuje cyklopeloton Free Litovel Bobr Bike,“ řekla k programu jedna z organizátorek Hana Matulová.

Hudebníci: Těšíme se

Hodinu po poledni se už začnou na pódiu střídat kapely. Začátek obstará tradiční tahák festivalu, skupina Stracené ráj. Účinkující z nedalekého Nákla budou i tentokrát sázet na zemitý projev a svérázné písně s texty v hanáčtině. „Pro nás je tohle vystoupení třešničkou na dortu v sezoně, na akci máme nejpočetnější publikum. Moc se do Litovle těšíme,“ řekl baskytarista Marek Ošťádal.

Naopak formace 05&Radeček si odbude na festivalu svou premiéru. „Už jsme hráli na spoustě pivovarských slavností v republice, ale v Litovli paradoxně ještě ne, i když je nám velmi blízko. Rozhodli jsme se, že v létě splatíme některé dluhy a zahrajeme i na akcích, na kterých jsme ještě nehráli. Koncerty v Olomouckém kraji jsou přitom jiné, přijetí od lidí je vřelejší,“ myslí si kytarista šumperské formace Ondřej Polák. Nejvíce z celého ansámblu se podle něj těší bubeník. „Ten na každé benzince, když si kupuje pivo, se shání vždycky po litovli,“ poznamenal s úsměvem Polák. Fanoušci se podle něj kromě některých nových písní z připravované desky dočkají i osvědčených hitů, které znají z rádií.

Vlastnoruční pivo

Vedle hanáckého bigbítu se dočkají fanoušci i toho vizovického. Skupina Fleret přiveze na festival novotou vonící desku se čtrnácti písněmi s názvem O krásách Valašska, kterou natočila po pětileté pauze.

Kromě hlavní scény, na níž se dále představí osvědčené taháky jako Arakain, Pražský výběr tribute nebo Black Rose, bude v provozu i vedlejší pódium, které kromě hudby nabídne i soutěže.

Návštěvníci budou mít také možnost prohlédnout si pivovar s odborným výkladem. „Letos prohlídky zpestříme o provoz nového minipivovaru. Lidé si tam mohou dokonce uvařit své vlastní pivo,“ upozornila Markéta Václavková z pořadatelského pivovaru. Na Litovelský otvírák se fanoušci dostanou zadarmo. Organizátoři připravili pro návštěvníky placenou kyvadlovou dopravu, na akci je tak možné dojet autobusy. Zastávky a časy odjezdů jsou na internetové adrese www.litovel.cz. Pokud se vydaří počasí, očekávají pořadatelé velký nával. „Z loňských ročníků víme, že o akci je velký zájem fanoušků z celé republiky. Očekáváme, že na sedmý ročník Litovelského otvíráku dorazí kolem deseti tisíc lidí,“ dodala Václavková.

Zdroj: Sedmička.cz | Autor: Karel Páral

http://www.sedmicka.cz/olomouc/clanek?id=255783

[Litovel] 15:09 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jakub00

sobota, 4. srpen 2012
00:53

Dobrý den, chtěl bych upozornit na nepřesnost ve vašem článku, která se týká uvedeného data \"brány pivovaru už v sobotu 13. srpna\" 13. srpna je pondělí...


napsal(a): Jakub00 [Odpovědět]

kokýs

sobota, 4. srpen 2012
15:29

to Jakub00: No bohužel tento článek je z roku 2011, kdy 13. srpna skutečně byla sobota:D


napsal(a): kokýs [Odpovědět]

Malakin

středa, 10. srpen 2011
09:29

Malakin

Rozšířeno o příspěvek ze Sedmičky.cz, v němž se mj. píše "Letos prohlídky zpestříme o provoz nového minipivovaru..."


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
04:57


posted by: Inzerce

sasa

pondělí, 6. srpen 2012
09:02

sasa

to Malakin:
Letos by měli na Otvíráku čepovat Wit bier, Gustava, a "ejla" - všechny ze zmíněného minipivovaru.


napsal(a): sasa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI