Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Krušovice


Pivní.info

Krušovice promují v Rusku

[pondělí, 4. srpen 2008]

Královský pivovar Krušovice (KPK) v Ruské federaci odstartoval třetí ročník akce „SMS promo“ na podporu prodeje piv Černé a Imperial. Letos poprvé je ake pořádána nejen v off-trade ale i on-trade segmentu. Na ruském trhu se jedná o velmi atraktivní soutěž. Je podporována outdorovou reklamou. „Když prostřednictvím SMS nebo webu odešle zákazník kód z pod víčka, může vyhrát. V on-trade segmentu se může zapojit do soutěže tím, že si zakoupí půllitr točeného piva, dostane stírací kartu s kódem, který zašle jedním ze zmíněných způsobů,“ popsala princip soutěže Martina Pastorová, Export Marketing Manager KPK. Hlavní cenou je automobil Škoda Superb. Dále se hraje např. o zájezdy do Prahy a do Královského pivovaru Krušovice a multipacky krušovického piva. Další promo akci v Rusku - tentokrát piva Mušketýr, KPK plánuje na přelom ledna a února 2009.

Zdroj: iHNed.cz


Chystáte se teď na dovolenou do Chorvatska? Pokud ano, tak pro vás máme tip na výlet. Na mnohých místech v různých letoviscích si lidé mohou vychutnávat kvalitní české pivo z Královského pivovaru Krušovice, a.s., a to i díky festivalu „Knižní loď“.

Do Chorvatska je pivo z Krušovic exportováno od roku 2006. „Prodej piva v této letní sezoně má za úkol podpořit velká akce nazvaná „Knižní loď“, v rámci které je pořádána řada kulturních akcí, na nichž se točí výhradně krušovické pivo,“ řekla Martina Pastorová, Export Marketing Manager Královského pivovaru Krušovice, a.s.

„Knižní loď“ zahájila ve městě Crikvenica. Další zastávkou byl Krk a Cres. Potom pokračovala „Knižní loď“ v lokalitě Mali Lošinj, Rab, Pag (Povljana), Dugi Otok (Sali), Sv. Filip i Jakov, Zlarin, Šibenik, Primošten, Jelsa, Brač (Supetar) a Makarska (1. 8.).

Krušovické pivo však v Chorvatsku není k dostání jen na festivalu „Knižní loď“, ale i v různých restauracích. „Jednotlivé restaurace, ve kterých je čepováno naše pivo, jsou již z dálky snadno rozpoznatelné, protože jsou opatřeny našimi propagačními materiály – slunečníky, vývěsními štíty a podobně. Výhradní distributor, s nímž v Chorvatsku spolupracujeme, se zaměřuje v distribuci točeného piva především na oblast pobřeží, ovšem naše pivo je k dostání také v Záhřebu, na který se bude náš distributor v budoucnu stále více zaměřovat. V loňském roce bylo do Chorvatska exportováno celkem 1000 hektolitrů krušovického piva. V letošním roce je plánován minimálně 20% nárůst,“ konstatovala Martina Pastorová.

Největší prodejnost krušovického piva je v Chorvatsku zaznamenávána tradičně v letních měsících. „V Chorvatsku zákazníci vnímají české pivo jako velice kvalitní. Poptávka po něm samozřejmě nevzniká jen ze strany českých turistů. Předpokládáme, že se prodeje našeho piva v Chorvatsku budou i nadále vyvíjet pozitivně. Naše pivo tam patří do kategorie prémiových českých značek,“ uvedla managerka.

Pivo z Královského pivovaru Krušovice je však k dostání i v některých dalších zemích, kam se vydávají čeští turisté na dovolenou. „Naše pivo je k dostání například i na Kypru, potencionálního nového partnera máme také v Řecku, kde se spolupráce bude postupně rozvíjet, takže ve větším měřítku by tam mělo být naše pivo v prodeji v příští sezoně. V každé zemi, do které exportujeme, kromě Ruska, máme jednoho výhradního partnera, s nímž spolupracujeme. V Rusku máme distribučních partnerů více,“ konstatovala Martina Pastorová.

Zdroj: Marketingové noviny.cz


Značka Krušovice se opět stala partnerem festivalu O2 Sázavafest a současně oficiálním pivem tohoto festivalu, který se letos uskuteční ve dnech 31. 7. – 2. 8. v Kácově. Již 28. 6. bude na Konopišti zahájen O2 Sázavafest Battle 2008. Partnerství značky Krušovice a festivalu O2 Sázavafest bylo poprvé navázáno v roce 2005, od té doby se v něm každoročně pokračuje.

„Stěžejním produktem festivalu bude již tradičně leader značky Krušovice - pivo Mušketýr, pro milovníky tmavého piva nabídneme Krušovice Černé, pro ty, kteří dávají přednost míchaným nápojům pak míchaný citronový nápoj na bázi piva Radler.cz. Nebude samozřejmě chybět nealkoholické pivo Clausthaler. Letošní novinkou je pivo Heineken, které bude umístěno ve vybraných barech. Na bezvadnou kvalitu a správné ošetření piva v barech bude po celou dobu festivalu dohlížet tým odborníků přímo z Královského pivovaru Krušovice,“ řekla Hana Fenclová, Brand Manager Královského pivovaru Krušovice a.s.

Dodala, že pivo bude během festivalu skladováno ve speciálních chladících kamionech, aby i v případě opravdu horkého letního počasí mělo stálou teplotu „sedmého schodu“. „O2 Sázavafest je jedním z největších festivalů v České republice. Posluchači budou mít možnost si poslechnout kvalitní muziku a přitom si pochutnat na krušovickém pivu,“ konstatoval Jiří Daněk, obchodní a distribuční ředitel společnosti Heineken Česká republika.

Spojení značky Krušovice s O2 Sázavafestem je v letošním roce nově prezentováno i formou umístění speciálních etiket na lahvích krušovického piva Mušketýr a Světlé. „Na český trh budou v průběhu měsíce června a července dodány celkem 2 miliony lahví s těmito etiketami. Věříme, že i tímto způsobem podpoříme propagaci tohoto festivalu mezi širokou veřejností,“ uvedla Hana Fenclová.

Zdroj: Marketingové noviny.cz


Královský pivovar Krušovice vyvezl poprvé svoje pivo do zahraničí v roce 1997, když prodal cca 15 000 hl na Slovensko, do SRN a do Polska. Od té doby zaznamenává export trvalý růst, v roce 2007 se prodalo ve 30 zemích celého světa již přes 260 000 hl. Nejvíce piva z královského pivovaru putovalo loni do Ruska, Německa a na Slovensko. Krušovice jsou v posledním desetiletí významným českým pivovarem s nejrychleji se rozvíjejícím exportem.

Dobrou pozici si krušovické pivo vydobylo také na skandinávských trzích - ve Švédsku, Dánsku a Finsku. Logickým vyústěním dlouholeté dobré práce krušovických exportérů ve Finsku je nedávný podpis dohody o distribuci se společností Hartwall, která se snaží vedle domácích značek nabídnout svým zákazníkům zajímavá a kvalitní piva ze zahraničí.

"Konzumace piva ve Finsku je na evropském průměru a neočekáváme, že by se nějak rapidně zvýšila. Naší ambicí není zvyšovat objem, ale umožnit konzumentům ochutnat něco nového a přispět k budování pivní kultury ve Finsku," říká Yrjö Närhinen, ředitel společnosti Hartwall. "Krušovické pivo z České republiky je u nás dobře známé a Finové si kvalitní piva této značky oblíbili. Je pro nás velkým potěšením, že můžeme právě piva této značky počínaje rokem 2008 zahrnout do našeho portfolia."

Od této spolupráce si hodně slibují také krušovičtí exportéři. "Díky skvělé distribuci, logistice společnosti Hartwall a také díky prostředkům, které vynakládá na prodej a propagaci dovážených piv, se nyní stanou krušovická piva dostupná všem spotřebitelům ve Finsku ještě ve větší míře, než tomu bylo doposud. Předpokládáme, že prodej krušovického piva v této skandinávské zemi v nebližších letech výrazně vzroste," konstatuje ředitel exportu Kamil Krakeš.

V roce 2007 vyvezl krušovický pivovar do Finska celkem 2 539 hl. Portfolio společnosti Hartwall bude nabízet dvě krušovická piva – tmavé pivo Krušovice Černé, které je už několik roků nejexportovanějším tmavým českým pivem, a speciální světlé výčepní pivo Mušketýr. Finští příznivci českých piv z královského pivovaru si je budou moci dopřát v půllitrových plechovkách a lahvích, v restauracích se bude čepovat z třicetilitrových sudů. Krušovičtí exportéři odhadují růst prodeje ve Finsku v letošním roce nejméně o 100 %.

Zdroj: Podnikatel.cz


Královský pivovar Krušovice, a.s. obdržel od rabinátu židovské obce v Praze košer certifikát. Žádali jsme o něj, abychom mohli ve vybraných prodejních sítích v Izraeli prodávat náš sortiment,konstatovala Martina Pastorová, Export Marketing Manager Královského pivovaru Krušovice, a.s. Dodala, že ročně na izraelský trh směřuje cca 2500 - 3000 hl krušovického piva.

Pivovar košer certifikát získal na všechny své produkty vyráběné v láhvích, sudech a plechovkách. Jeho vydání předcházel schvalovací proces, v rámci něhož bylo nutné předložit potvrzení o dodávce sladu z ječmene, popis technologického postupu při výrobě piva, rabinát měl rovněž dozor na výrobním procesem v pivovaru.

"Certifikát byl vydán na základě splněných podmínek, podepsané smlouvy a zaplacené částky odvíjející se od obratu korun za prodané pivo v Izraeli," uvedla Martina Pastorová. Řekla dále, že pivovar současně s košer certifikátem získal i košer logo, které je teď tisknuto na veškeré obaly sortimentu, který směřuje do Izraele.

Tento certifikát pivovar získal již po několikáté, což je významným potvrzením kvality veškerých krušovických piv. Košer certifikát pro všechna krušovická piva byl poprvé vydán 1. prosince 2004, od té doby se ho daří každý rok obnovit. Stávající košer certifikát má platnost do 31. 1. 2009.

Zdroj: Podnikatel.cz


Královský pivovar Krušovice a.s. který se na podzim loňského roku stal členem skupiny Heineken, připravil v krátkém čase pro své konzumenty i zákazníky velkou promo akci s mottem: Každý multipack vyhrává

Akce startuje 1. května letošního roku, bude ukončena 31. července a jedná se o zatím největší promo akci značky Krušovice. Multipacky budou k dispozici do vyprodání zásob, poukázku bude možné uplatnit do 31.7.2008.

Princip akce je jednoduchý, vyhrává skutečně každý, kdo koupí promoční multipack. V každém multipacku s 10 lahvemi krušovického piva Mušketýr, označeném symboly promo akce, najde zákazník poukázku na pět točených piv značky Krušovice.

Multipacky budou ke koupi ve vybrané maloobchodní síti mezinárodních i českých obchodních řetězců. Poukázku na 5 piv točených je možné uplatnit ve vybraných krušovických hospodách, které budou zřetelně označeny logem promo akce se sloganem : Vítáme vítěze. Seznam restaurací a další informace k probíhající akci bude na speciální interaktivní webové stránce www.vitameviteze.cz, nebo na stránkách www.krusovice.cz či na bezplatné telefonní lince 800 900 555.

Poukázky na točená piva jsou číslovány v originální číselné řadě a jsou chráněny proti padělání speciálními ochrannými prvky.

Stěžejním cílem této akce je přivést konzumenty k ochutnání krušovického piva lahvového i točeného proto, aby se mohli sami přesvědčit o jeho současné vynikající kvalitě a přiblížit tak značku jejím konzumentům současným i budoucím. Akce je určena k využití produktové výhody především piva Mušketýr, u nějž výzkumy formou tzv.slepých testů ukázaly po celé republice, že patří mezi nejvíce preferovaná piva. Dalším efektem pak je, kromě zvýšení povědomí o značce i produktu, podpora prodeje piva Mušketýr v maloobchodě a zvýšení objemu prodeje piv značky Krušovice v gastronomii.

Princip soutěže je přímočarý, bez limitu náhody při losování, protože Každý multipack vyhrává. Konzument zaplatí zhruba 100 Kč za multipack s deseti krušovickými Mušketýry a zároveň v něm najde navíc zhruba za 100 Kč, tedy poukaz na 5 točených v krušovické restauraci. Tedy kup 10 v obchodě a běž s kamarády na 5 do hospůdky.

Zákazník Královského pivovaru Krušovice, tedy hostinský, který čepuje krušovické pivo, má šanci rozšířit řady svých stálých hostů o nové tváře, které přijdou se svými přáteli inkasovat výhru. Pivo vytočené proti poukázkám ze soutěže bude v rámci stanovených pravidel hostinskému finančně kompenzováno.

Královský pivovar Krušovice a.s. je členem Iniciativy zodpovědných pivovarů Českého svazu pivovarů a sladoven a jako takový věnuje zodpovědné konzumaci piva velkou pozornost. To se promítlo i do přípravy komunikace celé promo akce Mušketýr. Výherce je v rámci všech komunikačních linek celé kampaně nabádán, aby se podělil o svá „piva zadarmo“ s přáteli a nevypil je sám. V pravidlech soutěže je jasně a několikrát řečeno, že soutěže se může zúčastnit pouze fyzická osoba starší 18 let a že obsluha restaurací neumožní čerpání piva na „šek“ osobám podnapilým.

Akce bude podpořena vizuálními propagačními prvky na místech prodeje a to v off trade promočními ceníky, paletovými rohy, slavobránami, stojany, stopery, woblery atp. s logem soutěže a mottem Každý multipack vyhrává. V gastronomických zařízeních pak budou příslušné restaurace označeny logem soutěže, u vstupu bude slavobrána s mottem Vítáme vítěze, uvnitř pak promo tácky, prostírání, plakáty a k dispozici budou omluvenky pro manžely i manželky výherců v různých variantách a vždy s podpisem sládka krušovického pivovaru. Dalším nosičem pro propagaci promo akce budou i zadní čela nákladních automobilů, převážejících krušovické pivo.

Zdroj: Profesorkiwi.cz


Nejen běžná piva vyrábějí středočeské pivovary. Důkazem je Radler.cz, míchaný nápoj vyrobený z poloviny z krušovického piva a z poloviny z přírodní citronové limonády.

„Má zajímavou, překvapivou chuť. Není moc sladký, na konci zůstává nahořklá chmelová chuť. Je velmi osvěžující,“ uvedla Hana Fenclová, manažerka Královského pivovaru Krušovice. Upozornila na další výhodu nápoje - má nižší energetickou hodnotu než pivo. „Obsah alkoholu je kolem dvou procent. Je vhodný třeba pro sportovce na doplnění energie i vitamínů,“ vysvětlila. Nápoj vznikl v Německu, tam se k jeho výrobě v krušovickém pivovaru inspirovali. Vyrábějí ho od roku 2002. „V Německu je tento nápoj velmi oblíbený, u nás je netradiční. Vyšli jsme s ním na trh jako první,“ podotkla Hana Fenclová. I když Radler neprovází velká reklamní kampaň, své příznivce si našel.

„Když ho lidé ochutnají, jsou překvapeni. Prodávají ho některé obchodní řetězce. Jelikož je to míchaný nápoj, mají někdy problém, kam ho umístit, a tak ho často dávají mezi speciály,“ řekla manažerka pivovaru. Prodává se pouze v půllitrových plechovkách.

Zdroj: MF Dnes.cz


Královský pivovar Krušovice zahájil export v roce 1997, kdy poprvé prodal cca 15 000 hl na Slovensko, do SRN a do Polska. Od té doby zaznamenává export trvalý růst a po deseti letech cílevědomé a intenzívní exportní činnosti se prodalo v roce 2007 zhruba ve 30 zemích celého světa přes 260 000 hl. Více než polovinu krušovického exportu v loňském roce tvoří černé krušovické pivo. 144 792 hektolitrů prodaných na zahraničních trzích řadí Krušovice Černé na 1. místo mezi tmavými českými exportními pivy.

„Nejcennějším exportním artiklem našeho pivovaru je světlý ležák Imperiál,“ říká ředitel exportu ing. Kamil Krakeš. „Černé krušovické pivo představuje druhý pilíř krušovického exportu a mezi českými tmavými pivy zůstává po zásluze již několik let exportní jedničkou. Ve srovnání s předchozím rokem vývoz našeho černého piva v roce 2007 vzrostl o 6 %.“

Výroba tmavého piva má v Krušovicích velkou tradici. Už na počátku minulého století šířil věhlas fürstenbergského pivovaru po celých Čechách čtrnáctistupňový tmavý Grand a dnešní černé krušovické pivo má stále více příznivců.

„Tmavé pivo zkrátka vařit umíme, vyrábí se v Krušovicích nepřetržitě více než sto let. Vařili jsme ho i v dobách, kdy ho příliš pivovarů nevyrábělo. Je to pivo kvalitní, čistě sladové, nepoužíváme žádná umělá barviva,“ říká krušovický sládek František Šmíd. „Řekl bych, že naši i zahraniční zákazníci jednoduše oceňují kvalitu.“

Pivo Krušovice Černé se vyváží do 24 zemí světa, nejvíce se pije v Rusku, Německu, na Ukrajině a v Maďarsku. Jeho plnost, nasládlou karamelovou chuť a jemnou chmelovou hořkost i nižší obsah alkoholu si pochvalují také desetitisíce převážně zahraničních návštěvníků z celého světa, kteří krušovické pivo ze své domoviny znají. Přijíždějí si při turistických zájezdech do České republiky prohlédnout královský pivovar, kde se jejich oblíbený nápoj vyrábí a posoudit, jak chutná přímo z pípy v historické krušovické sladovně.

Krušovické černé pivo získalo v posledních letech řadu uznání v odborných degustačních soutěžích. V loňském roce bylo oceněno ve své kategorii v soutěži Desítka roku 2007 a České pivo roku 2007.

Tisková zpráva Starobrna


Pavel Gregorič, generální ředitel Královského pivovaru Krušovice, ve firmě pracuje od roku 1993 a posledních deset let je jejím šéfem. Během této doby přeměnil regionální pivovar, který vyráběl 250 tisíc hektolitrů ročně, ve firmu, jejíž produkce se blíží milionu hektolitrů. Od podzimu firmu převezme nadnárodní nizozemský kolos Heineken od německé společnosti Radeberger Gruppe.

HN: Překvapilo vás, že se vlastníkem pivovaru stane Heineken?

Pro mne to je hlavně ocenění naší práce. Heineken je skupina, která se velmi silně orientuje na své značky. A o Krušovice měla zájem právě kvůli značce a její pozici nejen na českém, ale i evropském trhu. Když si uvědomíte, že budování značky se programově věnujeme pouhých deset let, tak to je úspěch. Deset let totiž v tomhle byznysu příliš neznamená.

HN: Byl Heineken jediným zájemcem?

Za mou kariéru jich bylo několik. A ten zájem byl v posledních letech stoupající.

HN: Kdo klepal na dveře?

Jmenovat nemohu. To mi jako manažerovi nepřísluší. To je věc vlastníků, na které se investoři obraceli. Ale byli to velcí hráči. Já se k těmto informacím dostával jen díky korektním vztahům, které jsem s lidmi z Radeberger Gruppe měl a mám.

HN: Heineken v Česku vlastní i Starobrno. To získal jako dceru rakouské pivovarské skupiny BBAG, zatímco vás koupil přímo. Vnímáte ten rozdíl?

Co a jak bylo koupeno nehraje roli. Pro mě je stěžejní, že tím investorem je Heineken. Tím je řečeno vše.

HN: Už jste debatovali nad tím, jaká bude pozice značek Krušovice a Starobrno? Která bude národní a která regionální?

K ničemu takovému nedošlo, a proto ani žádná prohlášení nelze dělat. Dokud totiž není avizovaný vstup Heinekenu do Krušovic v právní moci, řídí se naše chování podle přísných regulí. A podle nich jsme proto se Starobrnem na trhu stále dvě konkurenční společnosti.

HN: Kdy bude jasněji?

Zřejmě na podzim, až akvizici projednají antimonopolní úřady řady zemí.

HN: Jak zaměstnanci zprávu o prodeji Královského pivovaru přijali?

Mnohem lépe než před lety, když se dozvěděli, že do pivovaru vstupuje Binding Brauerei. Tehdy si leckdo myslel, že to je konec výroby piva v obci. Byla to doba, kdy lidé cizím investorům příliš nevěřili. Ale šlo o osvíceného investora, který Královský pivovar postavil na nohy. I proto zájem Heinekenu málokoho překvapil.

Chceme, aby značku České pivo chránil Brusel

HN: Regionální prezident Heinekenu pro střední a východní Evropu Nico Nusmeier ale už prohlásil, že počítá s růstem Krušovic. Mimo jiné se chce opřít o pojem České pivo, které má výbornou pověst. Co si myslíte o snaze registrovat značku České pivo v Evropské unii?

Jsem jejím velkým příznivcem a v rámci Českého svazu pivovarů a sladoven jsem se v tom velmi angažoval. Teď je to celé v určitém mezidobí. Hlavní výhrady Evropské komise jsme odstranili. Přihláška je konkurenceschopná například v porovnání s registracemi Bavorského piva nebo Brémského piva. Snad by nám tedy unie mohla vyhovět. České pivo je doma i v cizině úspěšné hlavně proto, že se vyrábí tak, jak se vyrábí. A my chceme, aby jeho výroba byla chráněna.

HN: Velké české pivovary se zahraničními vlastníky ale mají ke značce České pivo averzi. Údajně proto, aby je v budoucnu neomezovala.

Ten názor není jednotný, ale je většinový. A v demokratické společnosti většinový názor platí. Nemohu mluvit za jiné firmy, ale většina výrobců stojí za přihláškou.

HN: Nemůže pojem České pivo devalvovat třeba výroba z chmelových koncentrátů nebo jiných levnějších surovin?

Právě o to nám v pivovarském svazu jde - určit základní parametry technologie výroby a kvality. Jak ho vyrábět, jaké suroviny používat, aby si české pivo udrželo svůj charakter. Nezaměňujme ale moderní metody výroby s levnou výrobou. Celý svět chce vyrábět s nižšími náklady, pivo nevyjímaje.

Proto rovnice: pokud je pivovar moderně vybaven - nesplňuje podmínky pro výrobu Českého piva, je zcela zavádějící. Třeba Krušovice jsou velmi moderně vybavený pivovar, kde se od mého příchodu do nákupu technologií a přestavby investovalo výrazně přes dvě miliardy korun. Přesto dodržujeme klasické postupy. Na tom si hodně zakládáme.

HN: Jak by se zachoval manažer Gregorič, kdyby za ním majitel přišel s tím, že zlevní výrobu, a tedy ubere na kvalitě vstupních surovin?

Manažer Gregorič by nikdy nevyráběl nekvalitní pivo. Prostě to, co by bylo na úkor kvality, by neakceptoval.

HN: Odešel by?

Nikdy jsem tenhle problém neměl a věřím, že ani mít nebudu. Ale pokud by to jinak nešlo, pak bych odešel. Dobrý management si ale musí u vlastníků své představy obhájit. A dobrý investor na to většinou slyší.

HN: Podíl Krušovic na českém trhu je pouze tříprocentní. Pokládáte to za neúspěch?

Úspěch, neúspěch. To je složité. Český pivní trh je tak konkurenčně náročný, že ani v zahraničí se s tím mnohdy nesetkáte. Když jsem do Krušovic přišel, měly produkci 250 tisíc hektolitrů. Tohle množství se tu vyrábělo deset let po sobě. V podmínkách, které tady tehdy byly, se ale ani vyrábět víc nedalo. Byl to regionální pivovar s několika objekty v Praze, nic víc.

Až nový vlastník pivovarská divize potravinářské skupiny Dr. Oetker, která se nejdříve jmenovala Binding později Radeberger Gruppe, ho postavila na nohy. Bez něho by možná už ani neexistoval.

My letos budeme v hektolitrech atakovat milionovou hranici. Dnes jsme mnohem dál. Velikostí, ale především postavením značky.

HN: Co ale ten český trh?

Každý vám řekne, že je velmi konzervativní. A my jsme na něm celonárodním hráčem velmi krátce, nějakých deset let. To je podle našich prognóz tak někde v poločase. Proto věřím, že půjdeme výš. Jestliže tady ale má největší hráč Plzeňský Prazdroj polovinu trhu, tak je jasné, že to nebude jednoduché.

Polovinu piva vyvážíme pod cizí značkou

HN: Statistiky řadí Krušovice mezi významné exportní pivovary s vývozem přes půl milionu hektolitrů piva. Málo se ale ví, že skoro polovinu exportu tvoří pivo skupiny Dr. Oetker. Tedy nikoliv Krušovice, ale jejich značka.

Máte pravdu, ve statistikách je značka Sternburg zahrnutá, protože se vaří v Česku. Ale my to nikde netajíme. Je to prostě koncernová kooperace podle německé receptury a pro německý trh a s krušovickým pivem nemá nic společného. Pro nás je to ale dobrý byznys. Našimi vlastními exportními pivy jsou ležák Imperial a černé pivo - toho jsme největším exportérem z Česka vůbec. Téhle produkce letos prodáme na 270 tisíc hektolitrů. To je naše vizitka.

HN: Kolik Sternburgu uvaříte? Mluví se o 250 až 270 tisíci hektolitrech.

Zhruba tak, jak říkáte, ale kolísá to. Letos to bude méně.

HN: Proč vlastně skupina Dr. Oetkera Krušovice prodává, když jste loni uvařili 968 tisíc hektolitrů piva a vydělali téměř 182 milionů korun čistého?

Nemohu mluvit za investory. Vycházím ale z toho, že vše je věcí nabídky a poptávky.

HN: Dopadne-li oznámená akvizice podle představ a Krušovice se dostanou pod Heineken, kam je to posune? Čekáte rychlý růst?

O tomhle nechci spekulovat. Pevně však věřím, že rozvoj Krušovic přijde brzy na pořad jednání. Naše výrobní kapacita je limitovaná plus-minus milionem hektolitrů a k téhle hranici se rychle blížíme. Na druhou stranu pro rozšíření výroby je vše technicky připraveno. Počítaly s tím všechny přestavby, které se tady v posledním desetiletí uskutečnily. Třeba na varně stačí pouze doplnit chybějící nádoby a kapacitní hranice se výrazně posune. Jsem přesvědčen, že pro každého investora jsou Krušovice výzvou.

Pavel Gregorič

Vystudoval Vysokou školu strojní a elektrotechnickou v Plzni, poté postgraduálně i pražskou VŠE. V letech 1983 až 1990 byl ekonomickým ředitelem Plzeňského Prazdroje, v roce 1990 obchodně-finančním a v letech 1990 až 1991 generálním ředitelem. V roce 1993 přišel do Královského pivovaru Krušovice, kde je od té doby místopředsedou představenstva a od roku 1997 generálním ředitelem. Šedesátiletý manažer hraje rád tenis. (iHNed)


11. ročník tradičních Slavností piva v Českých Budějovicích přinesl úspěch našemu pivu Mušketýr. Odborná porota hodnotila v kategorii výčepní světlé pivo 36 vzorků . Pivo Mušketýr zařadila na 1. místo a ocenila Zlatou medailí Pivo České republiky 2007. Mušketýr je v ČR nejprodávanějším produktem Královského pivovaru Krušovice. V roce 2006 se ho prodalo téměř 217 000 hl, což je 47% tuzemského prodeje. Mušketýr získal Zlatou medaili v Českých Budějovicích poprvé v roce 2003. V roce 2005 tamtéž převzal krušovický sládek František Šmíd medaili stříbrnou. (Web Krušovice)


Heineken koupí pivovar v Krušovicích

[pondělí, 11. červen 2007]

Nizozemský pivovar Heineken koupí českého výrobce piva Krušovice. Kupní cena nebyla zveřejněna. Nizozemci krušovický pivovar získají od nynějšího vlastníka, kterým je společnost Radeberger Gruppe KG. Heineken už v Česku vlastní pivovar Starobrno a po nákupu Krušovic jeho výstav na českém trhu přesáhne 1,6 milionu hektolitrů ročně.

Historie značky Heineken sahá do druhé poloviny 19. století, v roce 1863 ji v Amsterdamu založil Gerard Heineken.

Společnost vlastní množství pivovarů po celém světě. Mezi její přední značky patří Heineken a Amstel, skupina ale také vaří a prodavá přes 170 dalších značek, mezi nimi Zywiec, Cruzcampo, Birra Moretti, Murphy's nebo Star.

"Akvizice nám rozšíří záběr a znamená velkou příležitost zvýšit prodej na českém trhu," řekl k záměru prezident Heinekenu pro střední a východní Evropu Nico Nusmeier.

"Značka Krušovice je u místních spotřebitelů velmi populární a my věříme, že vhodnou komerční investicí má tato značka jasný potenciál k růstu," dodal.

Heineken návrh předloží antimonopolním orgánům a pokud půjde vše hladce, transakce by měla být dokončena do 1. září letošního roku.

Heineken zaplatí hotově

Nizozemci v tiskové zprávě uvedli, že převzetí Krušovic budou financovat volnou hotovostí a že se nákup Krušovic projeví ve výsledku hospodaření už v příštím roce. V roce 2010 by měla akvizice přispět i ke zvýšení hodnoty podniku.

Nákupem pivovaru si Heineken, který již vlastní pivovar Starobrno, zvýší podíl na českém trhu asi na osm procent.

Pivovar v Krušovicích vloni uvařil skoro milión hektolitrů piva

Královský pivovar Krušovice uvařil v letošním prvním čtvrtletí zhruba 172 000 hektolitrů piva. Za celý loňský rok to bylo 968 000 hektolitrů, o 11 procent více než předloni. Při rekordní výrobě v roce 1997 krušovičtí uvařili zhruba milión hektolitrů piva.

Vloni zaznamenaly Krušovice rekordní vývoz, v zahraničí skončilo přes 200 000 hektolitrů piva. Za letošní první čtvrtletí pivovar prodal na zahraničních trzích přes 79 000 hektolitrů piva, což představuje meziroční růst téměř o jedno procento.

Krušovice vydělají ročně kolem 160 miliónů korun

Pivovat vykázal v roce 2005 zisk téměř 158 miliónů korun. Rok předtím pivovar vytvořil čistý zisk 166,2 miliónu korun a zaznamenal nejlepší hospodářský výsledek od roku 1992, kdy společnost vznikla. Loňský hospodářský výsledek zatím není k dispozici.

Předloni v srpnu německá společnost Radeberger Gruppe vlastnící 99,83 procenta základního kapitálu Krušovic vytěsnila menšinové akcionáře. Za jednu akcii v nominální hodnotě 750 korun majoritní vlastník vyplatil 1889 korun a za tisícikorunovou akcii uhradil 2518 korun.

Královský pivovar Krušovice je jedním z nejstarších pivovarů v Čechách. Vznikl po roce 1517, když Svatováclavská smlouva dovolila šlechtě vařit pivo. V roce 1583 jej koupil císař Rudolf II. V letech 1945 až 1991 byl krušovický pivovar součástí několika státních podniků. Samostatným subjektem se stal v roce 1991. Po úplné privatizaci je od roku 1993 součástí nadnárodní skupiny Dr. Oetker. (Novinky)


Krušovické pivo mezi superznačkami

[středa, 11. duben 2007]

Celosvětová organizace Superbrands je už 20 let uznávanou autoritou v oblasti brandingu. Její program běží ve více než 50 zemích. Nezávislá rada Superbrands složená z mezinárodních odborníků vybírala v České republice z více než 2000 značek a mezi 100 nejvýznačnějších zařadila KRUŠOVICKÉ PIVO s oprávněním používat označení SUPERBRAND 2006. Podle kritérií si superznačka KRUŠOVICKÉ PIVO "vybudovala ve svém oboru tu nejlepší pověst a v porovnání s jinými značkami nabízí svým zákazníkům výrazné emocionální a hmotné výhody, které zákazníci žádají, chtějí a oceňují." (Web Krušovice)


Utkají se o titul princ výčepních

[neděle, 11. březen 2007]

Regionální kolo soutěže Krušovické čepování o titul princ výčepních se minulý týden uskutečnilo v sedlčanském Středním odborném učilišti v Bezručově ulici.

„Kromě tří tříčlenných družstev ze Sedlčan se tohoto kola zúčastnila i dvě družstva z Vlašimi,“ uvedl Vlastimil Bradáč z krušovického pivovaru. Pokolikáté se tato soutěž v Sedlčanech koná?

Podruhé, i když loni šlo pouze o místní kolo. Oproti minulému roku se žáci výrazně zlepšili a dávají si větší pozor nejen na to, jak pivo čepují, ale také na to, jak se chovají a nápoj prezentují.

Jaký je její smysl?

Cílem této soutěže, kterou v celém Česku pořádáme již pošesté, je naučit žáky oboru kuchař-číšník dobře svému řemeslu. Proto vlastní soutěži předcházela vzdělávací část o pivu a jeho čepování.

Z jakých částí se soutěž skládá?

Ze dvou. První tvořil teoretický test ze znalostí piva, jeho ošetřování a podávání, druhou vlastní čepování. Jaké byly výsledky?

Do finále, které se uskuteční 17. května v Krušovicích, postoupilo sedlčanské družstvo ve složení Vendula Slaninová, Jakub Krameš a Pavel Mašek, mezi jednotlivci byl nejúspěšnější Pavel Mašek.

A jaké jsou ceny?

Vítězné družstvo získá pro školu deset tisíc korun a nejlepší jednotlivec prestižní titul princ výčepních. (MF Dnes)


Královský pivovar Krušovice si pro realizaci komplexní komunikační strategie značky na trhu v letech 2007-2009 zvolil agenturu Křídla.

Agentura v těchto dnes finalizuje přípravu značkové strategie pro následující období a první výsledky spolupráce na sebe nenechají dlouho čekat. „Jsme velice rádi, že u svého nového klienta zužitkováváme naše dlouholeté zkušenosti se segmentem pivních značek“ uvedl client service director agentury David Čermák. (Strategie)


Krušovické pivo expanduje do ciziny

[středa, 11. říjen 2006]

Od ledna do září vzrostl meziročně vývoz krušovického piva o čtvrtinu. Společnost Královský pivovar Krušovice tak překoná loňský rekordní výsledek, kdy v zahraničí skončilo téměř 200 tisíc hektolitrů krušovického piva. „Růst táhly především vývozy do Ruska a Německa, vyšší prodeje ale vykázala většina z téměř 30 zemí světa, do kterých se značka Krušovice vyváží,“ řekl mluvčí pivovaru Vlastimil Bradáč. „Na krušovickém exportu se podílí hlavně pivo Krušovice černé, které je nejprodávanějším českým černým pivem v zahraničí,“ uvedl vedoucí exportního oddělení Krušovic Kamil Krakeš. (Lidové noviny)


Legenda Formule 1 byla v Krušovicích

[středa, 11. říjen 2006]

"Vyhrajeme," odpověděl jako správný manažer na otázku, jak dopadne tým Austrálie v nedělním závodě na Masarykově okruhu v Brně, v závodech A1 GP manažer australského národního týmu a bývalý automobilový závodník a vítěz Formule 1 v roce 1980 v týmu Williams Alan Jones, který ve čtvrtek navštívil krušovický pivovar.

Poté s úsměvem dodal, že na vítězství samozřejmě nepomýšlejí, protože do Čech přivezl tým nováčků, kteří budou především sbírat zkušenosti. Na pěkné umístění před domácím publikem si ale brousí zuby především současný nejlepší automobilový závodník Tomáš Enge. Hlavní závod se jede tuto neděli od 15 hodin. Královský pivovar Krušovice je v sezoně 2006/2007 jedním ze sponzorů národního týmu ČR. Krušovické tmavé si natočil Jones sám, překvapilo ho pivo řezané. Potěšilo ho, že mohl ochutnat nejlepší ležák na světě, protože krušovický Imperiál byl oceněný nedávno v Americe Zlatou medailí. (Rakovnický deník)


Za 1. pololetí roku 2006 navštívilo Královský pivovar Krušovice téměř 14 tisíc turistů z 22 zemí světa. Nárůst proti loňskému roku je více než 5 000 návštěvníků. "Příliv zahraničních návštěvníků je - kromě jiného - odrazem úspěšného exportu Královského pivovaru Krušovice, který má opět ambice překonat loňský rekordní výsledek," říká manager marketingu ing. Josef Helebrant. Podle vedoucího exportního oddělení Královského pivovaru Krušovice ing. Kamila Krakeše vzrostl za období leden - červen export o plných 40 %. "Růst táhly především vývozy do Ruska a Německa, ale vyšší prodeje vykázala většina téměř 30 zemí světa, do kterých se dnes značka Krušovice vyváží. Nad očekávání dobré výsledky dosahujeme v mnoha zemích Společenství nezávislých států, ale třeba i v USA a Izraeli. Nově jsme letos zahájili vývoz do Kanady. Na krušovickém exportu se význačnou měrou podílí pivo Krušovice černé, které je dnes nejprodávanějším českým tmavým pivem v zahraničí. Náš pivovar je v současnosti 4. největším vývozcem piva z České republiky," upřesňuje Kamil Krakeš. (Web Krušovice)


Cinkání skleněných lahví na neuvěřitelně rychlých plnicích linkách a všudypřítomná typická vůně chmele a piva nejsou jediným, co utkví člověku v paměti při návštěvě pivovaru v Krušovicích na Rakovnicku. Na první podled patrné je to, že ve výrobě piva se pohybuje překvapivě málo lidí. Ve varně potkáte jediného, stejně tak jako ve velké chladné hale, kde pivo kvasí. Desítka pracovníků pohromadě, což je na zdejší poměry opravdu hodně, se pohybuje na linkách, kde se pivo plní do lahví, sudů či plechovek. „Dohromady ve výrobě pracuje kolem 70 lidí zbytek ze tří stovek zaměstnanců se zabývá prodejem, distribucí a ostatní administrativou,“ vypočítal průvodce pivovarem a jeho mluvčí Vlastimil Bradáč. Letos slaví pivovar nesoucí název Královský 425 let od svého založení. Jakoby k narozeninám mu v americkém Seattlu na prestižní světové degustační soutěži World Beer Cup dali velmi cenný dárek. Krušovický ležák Imperial vyhrál ve své kategorii mezi takřka čtyřiceti konkurenty z celého světa zlatou medaili.

Rudolf by zíral

Historie krušovického pivovaru je svázaná s králem a císařem Rudolfem II. Z jeho doby jsou tady zakládací listiny pivovaru, jinak nynější pivovar příliš starobyle nevyhlíží. Dřevěné a mosazné pivovarnické nádoby jsou nahrazeny nerezovou ocelí, z modernizované a automatizované výroby se lidé přesunují do oddělení marketingu.

Zatímco výroba tak běží skoro „sama“, složitější je na dnešním přeplněném trhu výrobek prodat. Co se nezměnilo, je recept a stále tytéž čtyři suroviny - slad, chmel, voda a pivovarnické kvasnice.

„Dříve platilo, že kvalita piva byla závislá na kvalitě vody. Dneska ji ale dokážeme upravit tak, že její vstupní kvalita už není rozhodujícím faktorem,“ řekl Bradáč.

Vody je ovšem v pivovaru obrovská spotřeba, ačkoli se také výrazně snižuje. Na jeden litr piva se při celém průběhu výroby spotřebují čtyři litry vody. Ve dnešní době přitom tento pivovar vyrábí ročně kolem 870 tisíc hektolitrů piva, z nichž se více než 40 procent exportuje zejména do Německa, Ruska a dalších více než dvaceti zemí. (Právo)


Imperial z Krušovic vyhrál v Americe

[čtvrtek, 11. květen 2006]

World Beer Cup je nejprestižnější světová degustační soutěž piv. Koná se od roku 1996 každé dva roky a letošní ročník v americkém Seattle zaznamenal rekordní účast - 540 pivovarů z 56 zemí poslalo k posouzení 2 221 druhů piv. V pětaosmdesáti kategoriích je hodnotili odborníci z celého světa a na galavečeru 14. dubna se rozdávaly prestižní ceny. Světlý ležák Imperial z Královského pivovaru Krušovice zaznamenal skvělý úspěch - ve své kategoriii ( Bohemian - Style Pilsener - 39 hodnocených piv) byl oceněn zlatou medailí. Za ním na 2. místě skončil Czechvar z Budějovického Budvaru a bronz si odvezli zástupci Klášterního pivovaru z německého Alpirsbachu. (Web Krušovice)


Řádná valná hromada společnosti Královský pivovar Krušovice rozhodla, že téměř 158 mil. korun ze zisku za loňský rok půjde na splácení úvěrů. Zbylých 5 % zisku bude použito na doplnění rezervního fondu.

Pivovar loni vytvořil čistý zisk 166,2 mil.korun, a zaznamenal tak nejlepší hospodářský výsledek od roku 1992, kdy společnost vznikla. Čistá zadluženost se snížila z předloňských více než 473 mil. na 272,5 mil. korun v roce 2005.

"Společnost prochází v posledních letech obdobím každoročního ekonomického růstu," uvedl generální ředitel a místopředseda představenstva pivovaru Pavel Gregorič. Za hlavní důvody dobrých výsledků označil vyšší tržby, hospodárnost v nákladech a zvýšení produktivity práce.

Export do 26 zemí loni vzrostl o více než 29 % na téměř 200 tis. hektolitrů. Největším odběratelem je Německo, následované Ruskem a Slovenskem. Mezi zámořské odběratele patří například Austrálie a USA. Kromě značky Krušovice společnost navíc vyvezla 175 tis. hektolitrů značky Sternburg vyráběné výhradně pro německý trh.

Celkově bylo v Krušovicích loni uvařeno na 872 tis. hektolitrů piva. Při rekordním výstavu v roce 1997 krušovičtí uvařili zhruba milión hektolitrů piva. Na trh pod pod značkou Krušovice dodávají pět druhů piva (výčepní světlé, výčepní tmavé, Jubilejní světlý ležák, světlý ležák Imperial a výčepní světlé Mušketýr) a míchaný nápoj Radler.cz.

Společnost zaměstnává zhruba 300 lidí. Jejich průměrná mzda se meziročně zvýšila o 6,1 % na 20 863 korun. (Moderní obchod)


«« « Strana 9 z 11 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI