Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepší nealko pivo vaří v Litovli

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepší nealko pivo vaří v Litovli

[úterý, 28. únor 2012]

Pivovarští odborníci pasovali Litovel Free na vítěze 20. ročníku degustační soutěže Zlatý pohár PIVEX 2012. Litovel Free se tak stává nejlepším nealko pivem u nás a patří mu titul Pivo roku 2012. Pivo Litovel bodovalo také v kategorii tmavých piv. Litovel Schwarzbier získal zlato i titul Pivo roku, Litovel Dark se umístil hned za ním a patří mu stříbrná medaile. Degustátoři dále ocenili plnou chuť, hořkost a výborný říz oblíbené jedenáctky Litovel Moravan a udělili jí certifikát kvality.

Litovel je typickým představitelem piva českého typu. Osobitou vyváženou chuť, hořkost a výborný říz mu přináší hanácký slad a vybrané odrůdy českého chmele, stejně jako výrobní technologie, kterou pivovar zachovává od svého založení. Klasický výrobní postup jako konkurenční výhodu potvrzuje také ředitel pivovaru Lumír Hyneček. „Naše pivo si získává stále více konzumentů právě díky své jedinečné charakteristice, a proto je vyhledávané nejen doma, ale i v zahraničí,“ vyjádřil Lumír Hyneček. Například vítězný Litovel Schwarzbier patří k nejoblíbenějším tmavým pivům v Německu, kam se vyváží několik tisíc hl ročně. Ředitel potvrzuje také každoročně se zvyšující odbyt nealkoholického piva. Ročně ho pivovar prodá kolem 10 tisíc hl, což představuje zhruba 5 procent produkce. Růst poptávky souvisí s měnícím se životním stylem, ale také se zvašující se kvalitou. "Nealko pivo u nás vzniká technologií zkráceného kvašení. Ta omezuje vznik alkoholu na minimum, takže se v těle odbourává ihned po napití," říká Lumír Hyneček a poukazuje na nutnost potlačení mladinové příchuti nealko piva a vyladění chuťových vlastností. Litovel Free je oblíbený i proto, že dnes je jeho chuť velmi blízká běžnému pivu.

Preferují ho běžní konzumenti piva při sportu nebo za volantem a současně je stále oblíbenější alternativou slazeným nápojům pro všechny ostatní. Jde o přírodní nápoj bez přidaných sladidel, zato s obsahem řady vitamínů a tělu prospěšných látek. Litovel Free je na trhu v lahvích i sudech.

Loni pivovar vystavil 180 tisíc hektolitrů piva, což v meziročním srovnání představuje 10 procentní nárůst. Rostl nejen odbyt doma, ale i v zahraničí, zejména v Německu a Velké Británii, kde je pivovar Litovel stabilním importérem tradičního českého piva. Vlajkovou lodí značky je Litovel Moravan s roční produkcí kolem 70 tisíc hl, po něm následuje Litovel Classic, Litovel Premium, Litovel Free, Maestro s lavinovým efektem a tmavá piva Litovel Schwarzbier a Dark.

Tisková zpráva

[Litovel] 10:38 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jana

úterý, 28. únor 2012
11:25

Jana

Tak to tam asi nebyl v soutěži vyškovský Alkostop. a co mne (resp. mé chuti)týče, hned za něj bychndala třeboňského Renegáta.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI