Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Starobrno přichází s modrou pivní specialitou

Co se píše o pivovarech a pivu


Starobrno přichází s modrou pivní specialitou

[pondělí, 5. září 2011]

Starobrno netradičním způsobem oslavuje začátek hokejové sezony. Pro hokejové fanoušky brněnské Komety uvařili v pivovaru speciální modré pivo.

Sportovní fanoušci na celém světě mají vlastní kluby a hospody, kde se setkávají. Šálami na krku oblečeni v dresech dávají najevo příslušnost ke svému klubu. Pivovar Starobrno však pro fanoušky brněnské Komety připravil unikát, pivní specialitu v barvě klubu – modré pivo.

Jedná se o jedenáctistupňové pivo, uvařené z toho nejlepšího moravského ječmene, kvalitního žateckého chmele, z vody z Březové a z vlastního druhu kvasnic. Punc výjimečnosti mu ale dodává především jeho – pro Kometu typická – modrá barva.

Nad Modrou Kometou si ve Starobrnu lámali hlavu celý půlrok, největším úskalím byla podle hlavního sládka Tomáše Pluháčka právě barva. „Ten správný odstín jsme nakonec získali díky borůvkám, které pivu dodávají i sladší nádech a vůni,“ vysvětluje Pluháček a dodává: “Obarvit zlatavé pivo do modra byla skutečná výzva,“ doplňuje s tajnůstkářským úsměvem. Víc informací k receptuře ale prozradit nechce.

Modré pivo je určeno na oslavu začátku hokejové sezóny, bude ho tedy vyrobeno pouze velice omezené množství, které bude k dispozici ve všech hospodách sdružujících fanoušky HC Kometa Brno.

Zdroj: Finance.cz

http://www.finance.cz/zpravy/finance/324284-starobrno-prichazi-s-modrou-pivni-specialitou/


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

JzB

úterý, 20. září 2011
18:45

Tenhle zázrak smrdí jak dvoulitrovka "malinové" sodovky za 4 koruny v Tesku, nechutná v podstatě nijak a barvu to má jak mejdlo v pisoáru. S borůvkama to má společnýho asi tolik, co s pivem. Opravdu prvotřídní hnus.


napsal(a): JzB [Odpovědět]

bluk

úterý, 20. září 2011
09:45

modry bahno je hnuj pro smurfs. to muze pit jen prase!


napsal(a): bluk [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
12:16


posted by: Inzerce

tomino

úterý, 6. září 2011
10:29

tomino

to pivo bude určitě tak dobré,jako hra kterou Kometa předvádí :D :D :D


napsal(a): tomino [Odpovědět]

emu

úterý, 6. září 2011
01:16

emu

však já věřím že tam ty výtažky z borůvky budou... ale to nevylučuje, že pomohla i chemie... a ta pomoc byla zjevně dost výrazná...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

tereza

úterý, 6. září 2011
08:25

to emu:
To samozřejmě nepopírám a nevyvracím, protože jen borůvkovým výtažkem pravou modrou v pivu neudělám, kdybych se po...


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

tereza

pondělí, 5. září 2011
15:37

Před časem jsme používali na výrobu ovocných piv pro naše kamarády borůvkový přírodní koncentrát, který byl bez jakékoliv chemie a pivo zabarvil podle dávky až do sytě fialova. Modrá sice nebyla zrovna úplně košer, ale při troše dobré vůle to modré mohlo být. Proto bych ten brněnský pokus až tolik neodsuzoval.


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Tom

pondělí, 5. září 2011
14:03

Vzhledem k tomu, že jsem předevčírem ono zelenomodré "pivo" viděl, nemyslím si, že by mu barvu daly právě červenofialové borůvky, spíše bych to viděl na chemii. Já jsem si raději dal vedle na Dožínkách vynikajícího Vyškovskýho Generála a nefiltr. Březňáka...


napsal(a): Tom [Odpovědět]

Njorloj

pondělí, 5. září 2011
13:34

Njorloj

Mno buď vsadili na E133 (Může způsobovat hyperaktivitu u dětí a je podezření, že může způsobit menší riziko vzniku rakoviny, což bylo potvrzeno na zvířatech) nebo z indigovníku E132 (Může způsobit nevolnost, zvracení, vyšší krevní tlak, vyrážky a další alergické reakce.) Já sázím na E132, to se se Heinekenem nejenže nevylučuje... :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 05.09.2011 ve 13:34:39


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

ladin

pondělí, 5. září 2011
14:08

to Njorloj: Ja bych spise sazel na E133, s tim ma uz Heineken prokazatelnou zkusenost pri vareni zeleneho piva a i tenkrat mel tu drzost vymyslet pohadku o bylinkach. Pri vetsi davce by to od zelene melo prechazet k modre...


napsal(a): ladin [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 5. září 2011
16:14

jiri.kana

to Njorloj:Hlavně aby ta modř po průchodu konzumentem pak moc neulpívala na sanitární keramice...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Dan

pondělí, 5. září 2011
14:16

Dan

to ladin:
Ty jejich pohádky nemůže vzít vážně snad ani jedinec s IQ 10...
Snad i ten ví, že borůvka je modrá jen na povrchu a pokud by se mělo pivo obarvit jen borůvkami, tak by to nebylo pivo, ale kompot... :D
A obarvení "éčky" je opravdu lahůdka, protože modrá barva je v tomto dost "problémová". Při míchání do žlutého piva musí zákonitě vycházet zelená a tak se tam té závadné chemie bude muset nasypat asi hodně. Dobrou chuť :ble:


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 5. září 2011
11:30

Sekal

To bych chtěl vidět, jak borůvky barví pivo na modro. To je ptáček pan Pluháček, počítám, že si půl roku lámal hlavu s tím, jaké potravinářské barvivo použít.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI