Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast nabídne praktickou 1,5litrovou PET lahev

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast nabídne praktickou 1,5litrovou PET lahev

[úterý, 30. srpen 2011]

Nejprodávanější moravské pivo bude od 30. srpna k dostání v novém typu obalu. Tradiční sklo a plechovky doplní mezi pivaři stále oblíbenější PET lahev. Nová 1,5 litrová lahev se světlým výčepním pivem Radegast Originál najde uplatnění zejména při výpravách do přírody, kdy vynikne její vysoká odolnost proti rozbití a také schopnost tohoto obalového materiálu déle udržet pivo ve správné teplotě.

Radegast přichází s plastovou PET lahví v období, kdy trh zaznamenává růst obliby tohoto typu obalu. „Signál od spotřebitelů je jasný. PET lahev u svého piva vyžadují. To nejdůležitější je pro nás nabídnout výbornou chuť našeho piva co nejvíce spotřebitelům a k tomu nám nová PET lahev pomůže,“ přibližuje hlavní motiv Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Nové 1,5 litrové balení ocení zejména příznivci pobytu v přírodě. Díky své pevné konstrukci lehce odolá nárazům na kámen či pádu z batohu na zem. Dále umožňuje pít pivo postupně a po každém napití láhev znovu uzavřít.

Tvar i design nové láhve byl navržen speciálně pro Radegast, obsahuje mj. tvář tohoto pohanského boha. Ohled byl brán také na praktické aspekty, jako jsou ergonomický tvar pro snadnou manipulaci nebo výška a šířka pro optimální skladnost.

Distribuce Radegastu v PET lahvi se rozbíhá 30. srpna. Během několika dnů bude nové balení dostupné ve většině prodejen, kde lidé Radegast běžně nakupují.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1022%22%3ERadegast


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

středa, 31. srpen 2011
09:42

Sekal

Zdá se mi, že tady všichni s tou oxidací děláte z komára velblouda. Vždyť takový Zlatopramen v petce z ... teď nevím, kde to aktuálně vaří, asi v Brně, vydrží i po otevření v perfektní kondici několik dní.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Henri

úterý, 30. srpen 2011
15:42

Henri

Jsou lidé, kteří mají pivo se vším co k tomu patří opravdu rádi a pivní kultura jim není úplně cizí a jsou lidé, kteří mají pivo jen jako zdroj alkoholu.
Ti první sebou jistě netahají na výlet do přírody v batohu pivo, ať už v jakémkoliv obalu a nepijí z láhve někde na mezi, protože k pití a vychutnání piva potřebují i něco víc, nežli samotné pivo.
Ti druzí jsou nejspíš alkoholici, kteří se bez přísunu své dávky alkoholu neobejdou ani na chvíli a je jim lhostejná forma jeho přísunu.
Proboha, to opravdu příznivci pobytu v přírodě sebou tahají pivo v PETlahvích v batohu?
Já mám pivo rád a proto bych nikdy nic takového neudělal. Když jsem na výletě v přírodě, či kdekoliv jinde, a mám chuť na pivo, tak se snažím najít hospodu s dobrým pivem a s patřičnou úrovní jeho čepování. A když takovou hospodu během svého výletu nenajdu, tak si zkrátka pivo nedám, protože na něm ještě naštěstí nejsem závislý. A v batohu si nesu čaj nebo vodu.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
21:33


posted by: Inzerce

hroch

úterý, 30. srpen 2011
20:54

hroch

to Henri: Henri "maličko" přeháníš. Nejsem zas tak uplnej alkoholik, ale je spousta činností- většinou fyzicky náročných kdy si nedokážu představit lepší iontový nápoj než pivo pěší tůra, dlouhá kola, lyže). A dokážu ho vypít i relativně teplé. Pak je pro mě lehká varianta balení výhodná. V mém případě to dost často řeším domácím pivem v PET 0,75litru. Lahev nezahazuju, a pivo nosím většinou jen na takové akce kam patří buď podle námahy a nebo nálady účastníků.
Největší problém balení 1,5litru je právě objem, než se celý objem vylije, tak se lahev tolikrát překlopí a "pivo" se promíchá se vzduchem, že už skoro od půlky je "pivo" hodně zoxidované-zvětralé.
Jinak pro mě je variantou nápoje na cesty kromě piva jen voda, občas chemicky ochucená.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 30.08.2011 ve 20:56:26


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Chody

úterý, 30. srpen 2011
21:03

Chody

to hroch:
Já si i do přírody beru sebou klasické lahváče. Ty tři čtyři prázdné láhve vždy donesu zpátky :) Ono najít po cestě hospodu s dobrým pivem je většinou nadlidský úkol. Vodu většinou nesu pro rodinu, tím však neříkám, že se toho nenapiju...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Henri

středa, 31. srpen 2011
08:55

Henri

to hroch: Ty píšeš o svém nefiltrovaném, tedy živém pivu, které je jistě dobrým iontovým nápojem a po nějaké fyzické námaze jistě taková, ani ne litrová lahev, v Tobě určitě rychle zmizí a to ještě předpokládám, že zpravidla nejsi sám, tak tam jistě k nějaké oxidaci docházet nebude.
Já zde ale reaguji na článek ve kterém se mluví o 1,5l PETce naplněné něčím urychleným v CKT, naředěným HGB, vyfiltrovaným a pasterovaným. Takovéto záležitosti si opravdu na výletě a kdekoliv jinde rád odpustím, to už bych se přikláněl spíš k Chodyho variantě a vzal si nějaký slušný lahváček.
Při dobrém plánování se ale dá na výletě narazit na nějakou tu slušnou hospůdku s přijatelným pivem a když ne, tak to pro mě není také žádná katastrofa neboť naštěstí zatím nemusím pít pivo stále a za každých okolností a díky tomu mě lze i někdy potkat nepodroušeného.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Sekal

úterý, 30. srpen 2011
22:39

Sekal

to Henri: No tak na otevírání Únětic jsem Tě zahlédl, jak se v notně podroušeném stavu napájíš Maiselem, ale bál jsem se přihlásit, neboť jsem se patrně oprávněně obával, že všechny svědky svého stavu nemilosrdně zlikviduješ. Takže jestli budeš na nás, alkoholiky, dál házet špínu, budu všechny pivní arbitry elegantiae pronásledovat s fotoaparátem na souši, ve vzduchu i pod vodou.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Sekal

středa, 31. srpen 2011
00:09

Sekal

to Sekal: Ještě jsem zapomněl dodat, že lahváče ani petky na výlet netahám.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Henri

středa, 31. srpen 2011
08:38

Henri

to Sekal: No jo, když on ten čepovaný Maisel do krásného skla je u těch Lasíků tak dobrý... A teď si představ, že sebou budu tahat ještě na výlety nějaké PETky. Brrr...
Stačí mi, co na takovýchto pěkných výletech, jako je účast na otevírání pivovaru, či různé pivní slavnosti (a že jich v září bude), které jsou primárně určeny jako pivní, vypiji a nemusím dělat z úplně každého svého výletu hned výlet pivní a věř mi, že rád piji i tu čistou neochucenou vodu a někde na pochodu si ji dám rozhodně raději nežli zvětralé pivo z PETky.
A přihlásit ses klidně mohl, protože svědky svého podroušeného stavu zásadně nelikviduji, neb by mi ubylo notně kamarádů :-)


napsal(a): Henri [Odpovědět]

tomas

úterý, 30. srpen 2011
22:43

tomáš

to Henri: Taky nechápu ovce zblblý reklamou, který tahaj sebou na výlet nebo túru zteplalý pivo v petce.....K výletu patří návštěva hospody a když není, tak si dám vodu ze studánky a bez piva to jednou přežiju. Jako by se už těch ergonomicky tvarovanejch, optimálně skladnejch a nárazu vzdornejch nesmyslů neválelo po příkopech a lesích dost od Pasqualeho. Měli by co nejdřív zavest zálohy a povinost petky vykupovat a rázem by měl Kaňák a spol po PET boomu. Další věc, že touhle PET módou podstatně ubíraj zisky a sami si kanibalizujou odbyt točenýho piva v draze koupenejch (uplacenejch) hospodách. Poslední kdo drží spoustu vesnickejch hospod nad vodou jsou cyklisti a víkendový výletníci a když si všichni módně nakoupí v marketu petky, tak můžou dotyční zavřít. Nevím proč si potom pivovary stěžujou na pokles spotřeby piva, když to sami tímhle podporujou. Z petky nikdo za odpoledne 4-5 zvětralejch piv nedá jako by dal někde po výletě vychlazenejch a točenejch v hospodě.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Tchoř

úterý, 30. srpen 2011
23:46

to Chody:
Přesně tak! Coural jsem minulý týden v Českém ráji s batůžkem obtíženým lahvovým Krakonošem. I když dobře zabalen, trochu zteplal, byl výtečný a přežil jsem s ním do míst, kde točili rohozeckou jedenáctku, nikdy bych ho nevyměnil za nějakou byť chlazenou PEThnusárnu z velkopivovaru.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Tchoř

pondělí, 5. září 2011
23:59

to Chody:
Tak to mohu jen potvrdit. Lahváč vychlazený v mrazáku a zabalený v novinách je třeba i po hodině pro pěšího turistu či cyklistu tím nejlepším, co si může dopřát, pokud se pohybuje v oblasti s malou pravděpodobností výskytu výčepů s dobrým pivkem. Na druhou stranu neodsuzuji ani PET balení minipivovarů, pokud v něm nedlí (nefiltrovaný a nepasterizovaný) obsah příliš dlouho. Ale vozit s sebou po horách a lesích v batohu brněnské, novopacké, přerovské a nedejbože maďarské či rumunské PEThnusy, no fujtajxl, to néééé!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Dan

úterý, 30. srpen 2011
15:18

Dan

"Nové 1,5 litrové balení ocení zejména příznivci pobytu v přírodě. Díky své pevné konstrukci lehce odolá nárazům na kámen..."

...což je výhodné, když prase po vychlemtání odhodí láhev do přírody, určitě mu nehrozí pořezání..


napsal(a): Dan [Odpovědět]

koki

pondělí, 5. září 2011
21:43

to Dan:
Představa, že tahám na kole po Šumavě petku s pivem mě úplně vyděsila. To mě totiž ještě v životě nenapadlo. Když tak beru vodu. A když je chuť na pivo, vždycky se někde na nějaké narazí. V sedle pod Březníkem točí Budvar a byl, pěkně vychlazený, skvělý.


napsal(a): koki [Odpovědět]

h.p

úterý, 30. srpen 2011
12:23

Další hnus fialovej...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI