Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Staropramen spouští na pražském Smíchově stáčecí linku na PET lahve

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Staropramen spouští na pražském Smíchově stáčecí linku na PET lahve

[čtvrtek, 5. květen 2011]

Společnost Pivovary Staropramen v tomto týdnu uvedla do ostrého provozu moderní stáčecí linku na PET lahve. Linka, která je umístěna v areálu pivovaru Staropramen na pražském Smíchově, umožňuje plnit lahve o různém objemu. Stáčet se zde tedy bude jak litrový Staropramen, tak Braník Dvoulitr. Nová stáčecí linka firmě umožní ještě lépe reagovat na současný vzestupný trend poptávky spotřebitelů po pivu v PET obalech, který začal před dvěmi lety. Výhodou vlastní stáčecí linky s hodinovým výkonem až 18.000 lahví je větší flexibilita dodávek, jednodušší distribuce i možnost volby objemu, tvaru a typu obalu do budoucna. Investice do nové stáčecí linky na PET lahve dosáhla celkové výše 113 milionů korun.

Čeští spotřebitelé nám v minulých dvou letech dali jasně najevo, že je tento typ balení pro ně zajímavý a budou ho i v budoucnu preferovat. Instalace vlastní stáčecí linky na PET lahve je součástí našeho dlouhodobého inovačního plánu, kterým reagujeme na tyto aktuální trendy ve spotřebě piva,“ říká Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen.

Pivovary Staropramen novou linku uvedly do provozu v poměrně krátké době. ”Abychom co nejvíce využili výhodu vlastní stáčení linky v tomto roce, stihli jsme celou instalaci včetně rekonstrukcí realizovat v rekordně krátké době 7 měsíců. Jsme velice rádi, že jak litrový Staropramen, tak Braník Dvoulitr budou stáčeny v pivovaru Staropramen od začátku hlavní pivovarské sezóny,“ zdůvodňuje načasování spuštění linky Zdeněk Lux.

V rámci stavebních prací byl velmi citlivě zvažován vliv nové technologie na okolí. V rámci projektové přípravy byly proto navrženy prvky pro snížení emisí hluku z této části pivovaru. Nejhlučnější části nové technologie byly dokonce umístěny do speciálně vybudovaných betonových bloků záměrně umístěných pod zem.

Společnost Pivovary Staropramen v posledních pěti letech kontinuálně investuje do rozvoje smíchovského pivovaru Staropramen. Před třemi lety byla dokončena rozsáhlá modernizace pivovaru, při níž byla postavena také nová stáčecí linka na lahve a plechovky včetně skladovací haly. Na tuto fázi nyní navázala instalace nové stáčecí linky PET lahví. Celkové výrobní investice v pivovaru Staropramen letos dosáhnou za téměř 200 mil Kč. Mezi ně patří instalace druhé filtrační linky a investice spojené s dalšími inovacemi produktů.

Segment PET lahví je v současné době na českém pivním trhu výjimečný, protože jeho prodeje na rozdíl od jiných typů balení dlouhodobě rostou. Jen samotné Pivovary Staropramen loni prodaly 85.000 hektolitrů piva v PET lahvích, což je čtyřnásobný růst proti roku 2009. Bylo to především díky úspěšnému uvedení na trh Braníku Dvoulitru, kterého se prodalo přes 70 tisíc hektolitrů, tzn. přes 3,5 milionu lahví. Počátkem března letošního roku společnost rozšířila nabídku svých piv balených do PET obalů o litrový Staropramen, jehož dosavadní prodeje potvrzují zájem spotřebitelů o tento typ balení.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Maxič

úterý, 10. květen 2011
23:07

Maxič

Kamarád dnes přivezl z Německa 0.5l zálohované hnědé petky s pivem. Myslím, že záloha je 25 centů. Někde to jde....


napsal(a): Maxič [Odpovědět]

VozechV

pátek, 6. květen 2011
11:40

VozechV

Souhlas s diskutujícími a s hrochem. I za časů mého mládí za socialismu jsme při svých čundrech nacházeli na turisticky exponovaných místech odpad poplatný tehdejší době. Léčení je možné jen třemi způsoby. Výchovou, ale to je hodně dlouhodobá záležitost a navíc není stoprocentně účinná. nebo represí, ale velmi snadný způsob je finanční. Tj. uzákonit zálohy na PET! Ale to tady omíláme pořád.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
11:40


posted by: Inzerce

Masakr

pátek, 6. květen 2011
09:16

Vždy je vše pouze o lidech,bohužel:-(


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 5. květen 2011
22:46

Dan

Mně se nejvíc líbí že " byl velmi citlivě zvažován vliv nové technologie na okolí "
a co okolí dále od pivovaru? Příroda, kde se ty vaše perspektivní obaly válí?
Asi začnu posílat fotky zaneřáděné přírody těmhle demagogům...
Je to vážně hnus :ble:


napsal(a): Dan [Odpovědět]

hroch

pátek, 6. květen 2011
07:53

hroch

to Dan: Pořád se tady hodně lidí rozčiluje nad tím, že lahve zůstávají pohozené v přírodě. Z dětství a raného mládí před víc jak dvaceti, třiceti lety, kdy jsem se hodně pohyboval po lesích jako houbař s prarodiči, tak si pamatuju relativně dost velká kvanta narezlých plechovek a střepů od prastarých nevratných(použitelných jen v jednom pivovaru) lahví a zavařovacích sklenic. Za to o lahev vratnou jsme prakticky nikdy nenarazili a když tak se pro ní vždycky našlo místo v košíku. Ty střepy se do koše dostaly jen v případě houbařského nezdaru. Jednalo seo vyhlášené houbařské lokality na Nymbursku o kterých psal i pan Hrabal, za naší chalupou, kam se parkrát ročně uskutečnily úplné houbařské nájezdy ve stalu Homolkovi. Takže lidi byli vždycky prasata, obaly vyhazovali po svačině klidně i před čytřiceti, ale i devadesáti lety kam je napadlo. Limitujicí pro větší zanášení bordelu do přírody je hmotnost a tím pádem jednoduchost přepravy na výlet. Když lahev vážila víc jak obsah tak si to pivo neslo pár lidí a domácí konzervu ve skle taky netahal každý. Další je vratnost a taky snadná vratnost lahví. Dnes se po příkopech a lesích neválí jen Petky, ale taky skleněné lahve, co maj určitý pivovary jen ty své a v normálních místních obchodech je nevrátíte.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

val

pátek, 6. květen 2011
08:35

val

to hroch: Pravda, ovšem polehčující okolností je, že sklo ani kov nejdou spálit v domácích kamnech, PETky ano, čehož se spousta uvědomělých občanů ani trochu něštítí a ten vzdoušek potom, hmmmm.... Přes zimu je v Práglu u Jižní spojky lepší vzduch, než někde v zapadlé vísce, kde z každého komína čmoudí plasty.


napsal(a): val [Odpovědět]

Jana

pátek, 6. květen 2011
09:12

Jana

to val:
Též pro Dana:
Ovšem lidi jsou lidi (prasata urážet nechci).:( Na rozdíl od dob minulých, je dnes povinnost každé obce mít nádobu (místo) na umístění tříděného odpadu, vč.plastů. A tato komodita je velmi žádaná. Takže jsme zase u těch lidí (resp. jejich lenosti).


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

pátek, 6. květen 2011
12:34

Dan

to Jana: , to hroch:
Ano, všechno je to jen a jen o lidech. Jsou země, kde si nikdo nedovolí na zem hodit nedopalek a jsou země, mezi keteré bohužel patříme, kde někteří lidé považují za normální házet odpadky do přírody.
Souhlasím s hrochem, i v minulosti byly v přírodě odpadky, ale přeci jenom, používání moderních plastových obalů situaci zhoršuje. Právě kvůli nízké hmotnosti. A co je horší, že nejde jen o vyhazování všude možně, ale i o pálení, jak píše val.
Většina lidí se chová slušně, ale vzhledem k ohromné produkci PET a dalších podobných obalů, stačí to procento čuňat, pěkně zaneřádit přírodu...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

hroch

pátek, 6. květen 2011
13:31

hroch

to Dan: Co se týká toho množství těch lahví okolo nás, tak jsou většinou od vody a rádobyminerálek co už se takhle prodávají víc jak patnáct let. Co se týká množství prodávaného stačí se podívat v např. kauflandu v oddělení nápojů- tři palety s PETeupivem a na čtyřicet palet s balenou vodou, případně ochucenou umělými sladidly a esencemi z Kaučuku Kralupu a Spolany Neratovice nebobůhví odkud.
A tady je taky vidět, jak se pomocí PET lahví rozjel byznys s prodávanou vodou, dokavad byla ve vratných lahvích, nikdo se s tím netahal, koupil dětem sirup, aby přebyl chuť chloru ve vodě z kohoutku a hotovo. Jakmile odpadlo nošení velké váhy navíc, nošení beden s prázdnými lahvemi zpátky tak si tu vodu kupuje mnoho lidí.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 5. květen 2011
22:32

Hurá, tak odteďka už si užijeme Megabraníku ze Smíchova a ne jen toho uherského z Pešti! Ekologové a milovníci kvalitního piva, jásejme! Toť další technologické, ekonomické a logistické vítězství nad zkostnatělou tradiční výrobou piva a zastaralými skleněnými láhvemi. (A co vy, Plzeňáci, kdy se dočkáme vašich lahůdek Klasik a Primus v PET z tuzemských zdrojů?) Výborně, Smíchov je na správné cestě dostihnout vůdce tohoto sektoru, skupinu Hleneken, guru naší středoevropskobalkánské pivní kultůry! :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 5. květen 2011
17:45

Mosquit

Tyhle tiskové zprávy jsou zábavné. Asi bych se i vsadil, že za "umístěním nejhlučnějších částí" pod zem bylo i něco jiného starost o hlučnost - třeba to, že na Smíchově je cena pozemků vysoká, takže to nemohli dát do jednoho patra (a nehlučnější linky bývají často ty nejtěžší, takže šly logicky do suterénu).


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

pechi

čtvrtek, 5. květen 2011
15:36

pechi

A budou vozit ještě Měšťana do Paky? Tak to vypadá, že v Pace přijdou o kšeftík... Jinak tydle linky jsou hnus. Teď začne masáž Starouše ještě ve větším měřítku. :ble:


napsal(a): pechi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI