Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

O víkendu teklo v Protivíně pivo proudem

Co se píše o pivovarech a pivu


O víkendu teklo v Protivíně pivo proudem

[pátek, 6. srpen 2010]

V Protivíně si o uplynulém víkendu přišli na své všichni pivní fajnšmekři. Již podesáté se tu konal tradiční Pouťový víkend pod platany, který se letos těšil rekordní návštěvnosti.

Na jubilejní pivní slavnosti totiž do někdejšího největšího pivovaru Prácheňska přijelo více něž 3.000 návštěvníků, a to je určitě historické maximum. Připraven byl pro ně bohatý kulturní program, zajímavé soutěže, prohlídky areálu, hasičská soutěž, koncert skupiny Parkán, ale i pravá jihočeská dechovka. Největšímu zájmu se jako tradičně těšily prohlídky pivovaru a soutěž sběratelů pivních kuriozit.

6 druhů piv, více než 120 sudů

Největším lákadlem bylo samozřejmě pivo, kterého se vypilo více než 120 sudů. Příznivci pěnivého moku měli možnost ochutnat nepasterizované pivo Platan 11 z tanků a také všechny protivínské speciály – čepoval se Protivínský Granát, Prácheňská perla i Kvasničák. Nechyběl ani prémiový ležák Lobkowicz Premium a jeho nealkoholická varianta Lobkowicz Premium Nealko, které protivínský pivovar také vaří.

Letošní ročník se poprvé konal v nově zrekonstruovaném areálu Belveder, který se nachází přímo v areálu protivínského pivovaru. Právě zpevněním povrchů, úpravou ploch, opravou letního výdeje nápojů a občerstvení spolu s přestavbou celého vchodu do areálu, který nově umožňuje i vjezd pro kola, kočárky a invalidy, pivovar získal dokonalé místo pro pořádání různých slavností a koncertů.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Malakin

pátek, 6. srpen 2010
17:12

Malakin

Před pár dny se tady řešila otázka kolem výroby Lobkowicze Premium Nealka, tak teď to máme černé na bílém. Akorát by to ještě chtělo zjistit, zda se v Protivíně vaří jenom jedno nealko, nebo hned tři různá...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 06.08.2010 ve 17:18:22


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Petr F.

pátek, 6. srpen 2010
17:23

to Malakin: Marku, podle mých informací se vaří podle dvou receptur. Lobkowicz, Platan Nealko. Každé je jiné. Ještě se dělá pro Albert nealko Bertold ale svou recepturu nemá.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
02:33


posted by: Inzerce

Dan

pátek, 6. srpen 2010
17:30

Dan

to Malakin:
Marku, pokud vím, tak se v Protivíně vařil i Svijanský Vozka. Nevím ale, zda se to nezměnilo po odchodu KBG ze Svijan...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Malakin

pátek, 6. srpen 2010
17:31

Malakin

to Petr F.: Díky za info. To jsem chtěl slyšet. A ten Bertold = Platan Nealko? Mně to tedy tak nepřipadá, Bertold mi chutná mnohem víc...

to Dan: Silně pochybuju o tom, že se Vozka stále vaří v Platanovi, když to může LIF vařit ve svém Primátorovi.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 06.08.2010 ve 17:34:37


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

hroch

pátek, 6. srpen 2010
18:28

hroch

to Dan:
Nejenom, že to LIF vaří v Primátorovi, ale od loňského léta je Vozka shodný s Primátorem nealko. Vozku nebo Pilota jsem pil pravidelně doma a na chalupě Primátora nealko a tak tu změnu a nebo shodu jsem poznal ihned. Předtím bral od Platana stejné nealko např. i Konrád a ten od loňského léta kdy KBG zakázalo v Platanu vařit pro konkurenční skupiny či pivovary, si vaří nealko sami.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI