Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Cyklostezka potěší žíznivé, končí totiž u bran pivovaru!

Co se píše o pivovarech a pivu


Cyklostezka potěší žíznivé, končí totiž u bran pivovaru!

[čtvrtek, 24. září 2009]

Slavnostního otevření cyklostezky Chrudim – Pardubice v části do Medlešic se na medlešickém dětském hřišti proti pivovaru, kde zatím stezka končí, zúčastnily desítky lidí.

Mezi nimi i vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek či chrudimský arciděkan Jiří Heblt, který nové komunikaci požehnal.

Mnozí se dostavili rovnou na kole, mezi nimi například i chrudimský místostarosta Petr Řezníček. Slavnostní zahájení provozu se však neobešlo ani bez muziky nebo bez opékání uzenin a ochutnávky zlatého moku z měšťanského pivovaru.

Otevření cyklostezky, která bude časem prodloužena až do Pardubic, připadlo symbolicky na Den bez aut.

Po téměř třech letech usilovné práce se narodilo dítě, o kterém se dlouho mluvilo. A jak je tomu s dítětem, tak i toto dílo by mělo dále růst,“ glosuje chrudimský místostarosta Roman Málek. A dodává: „Jsme v první fázi. Do Chrudimi nám ještě kousek chybí vyřešit, ale větší část čeká na zástupce Pardubic. Cyklostezka zatím nemá číslo, takže ji s nadsázkou říkáme pivovarská, protože končí v místním pivovaru,“ dodává Málek.

Zdroj: Chrudimský deník.cz | Autor: Marek Nečina


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kozel 14

pátek, 25. září 2009
09:52

To Hroch:Když jsem tam byl koncem dubna (pravda,nejsou to zrovna čerstvé informace),tak vše bylo plně v souladu s nabídkou na jejich stránkách.Otevřeno denně od 14 hod,na čepu Světlá 12 za 15 Kč a Tmavá 12 za 17 Kč (mimo to G9 - údajně točená na přání řidičů ze vsi,aby mohli ve všední den pít a ráno byli "čistí".)
K jídlu klasická podpivní krmě (sekačka,hermoš...)
Byl jsem tam ve všední den odpoledne,v hospodě obsazena třetina
stolů a nebylo pěti minut,aby nezastavilo auto se zájemcem
o naplnění PETky či PETek.Obsluha vlídná,zázemí pivováru
jsem neviděl.Stránky pivovárku jsou občas aktualizovány,takže se zde alespoň trochu pořád něco děje...


napsal(a): Kozel 14 [Odpovědět]

hroch

pátek, 25. září 2009
09:10

hroch

Máte někdo čerstvé informace jak fungují v Medlešicích? Já vím, že když ještě žil, ale byl již nemocen zakladatel minipivovárku, tak to docela zkomíralo a měli jen světlou dvanáctku.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
01:43


posted by: Inzerce

Moreli

pátek, 25. září 2009
10:05

moreli

to hroch: Musím potvrdit co říká Kozel. V Medlešicích se stavuji pravidelně tak 3x za měsíc, pivo světlé i tmavé výborné. Odbyt asi slušný - prodají co vyrobí, hlavně v létě se točí do PET jak o závod.


napsal(a): Moreli [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI