Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pálení Čarodějnic 2009 v Pivovaru Pernštejn

Co se píše o pivovarech a pivu


Pálení Čarodějnic 2009 v Pivovaru Pernštejn

[úterý, 12. květen 2009]

Již v duchu slunečného letního počasí se v našem Pivovaru Pernštejn a.s. dne 25.04.2009 konalo „PÁLENÍ ČARODĚJNIC“. Nádvoří pivovaru od 14.00 hod postupně zaplňovali zejména rodiče s dětmi, pro které byly největším lákadlem skákací hrad a nafukovací skluzavka. Také dětský koutek vč. atraktivních soutěží nenechaly tyto malé neposedy chvíli v klidu.

Pro dospělé návštěvníky byly připraveny lákadla v podobě chutného občerstvení, taktéž zábavných soutěží a ukázek starých lidových řemesel. Mohli jste ochutnat čerstvě upečený perník a zároveň si vyzkoušet jeho zdobení. Ti šikovnější si pod dozorem zručného dráteníka vyrobili malý šperk a k vidění byla i ukázka tradičního malování na hedvábí, tkaní a batikování. Rozhodně by Vás zaujala i výroba svíček a přírodních mýdel.

Foto

K příjemně strávenému odpoledni v pivovaru neodmyslitelně patří dobře vychlazené pivo. Stánky s několika druhy tohoto moku byly v popředí zájmu až do pozdních večerních hodin.

Z pestrého programu lze vyzdvihnout ukázku historického šermu a vystoupení Valdorfské školy, které sklidilo velký ohlas. K poslechu hrála skupina Veslo a v podvečer již všichni netrpělivě očekávali zapálení hranice s čarodějnicí. Mimochodem, čarodějnic malých i velkých přišlo nepočítaně a nebylo snadné mezi nimi najít tu nej…. ale podařilo se a večer se už spousta z nich mačkali u zapáleného ohně s opečeným buřtem. Akci s rockovými tóny zakončilo dlouho očekávané vystoupení skupiny Stresor.

Velký dík patří všem, kteří na podíleli na organizaci této akce a samozřejmě další dík patří Vám, kteří nám zachováváte přízeň a společně s námi jste si užili celý tento čarodějnický rej…

Zdroj: Pernštejn.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI