Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pokud skončí Hostan, padne i limonáda Zulu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pokud skončí Hostan, padne i limonáda Zulu

[pátek, 6. březen 2009]

Pokles spotřeby piva Hostan zaznamenali v uplynulých letech šéfové obchodní skupiny Heineken, která znojemský pivovar vlastní. Končí tedy s investicí do technologií. Pokud skončí Hostan, nepřežije ani limonáda Zulu.

Foto

Zatím nevím, jestli a kdy pivovar Hostan zavřeme. Je ale jasné, že už v Hostanu nebudeme investovat do technologií. V centru Znojma máme problémy s logistikou. Pivovar je v historickém jádru, nedostanou se do něj velká auta. Navíc omezuje návštěvníky rotundy a hradu,“ uvedl obchodní ředitel skupiny Heineken v Česku Jiří Daněk na tiskové konferenci při právě probíhajícím brněnském veletrhu G + H a Vinex.

Podle něj to ale neznamená, že by se majitelé chtěli zbavit některých značek. „Čekáme, jak to rozhodne trh. Jsme v kontaktu se znojemskou radnicí a se starostou a jednáme o tom, jak bychom mohli odlehčit historickému jádru. Pokud bychom Hostan zavřeli, znovu by se zpřístupnily některé prostory rotundy a hradu,“ doplnil Daněk.

V Hostanu zatím pokračuje výroba sudového piva Hostan a nealko limonády Zulu. Lahvový Hostan už delší dobu plní linky brněnského pivovaru Starobrno. „Limonáda Zulu je zajímavý obchodní artikl. Vyrobíme jí padesát tisíc hektolitrů ročně. Nevím ale, jestli bychom v případě zrušení pivovaru s touto značkou pokračovali,“ dodal obchodní ředitel Heinekenu.

Zdroj: Znojemský deník.cz | Autor a foto: Daniel Smola

[Znojmo] 08:23 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

neděle, 8. březen 2009
08:55

Roman Holoubek

"Nevím ale, jestli bychom v případě zrušení pivovaru s touto značkou pokračovali." Pokud takovouto větu řekne jejich zástupce, pak to podle mne znamená, že už je rozhodnuto.

A onen pokles prodeje je jasný - jde o především nátlak na hostinské, jak už se zde píše níže, aby začali se Starobrnem a postupně jim škrtit Hostana.
Třeba se dožijeme doby, kdy Hostan bude pouze v lahvové podobě za 2,50 Kč a stane se NEJLEPŠÍM PIVEM NA MORAVĚ (pro bezdomovce).

KURŇA - to jsem si ale Chody ulevil, viď.


Libor

neděle, 8. březen 2009
10:05

Libor

to Roman Holoubek: u nás sa to presne stalo s Gemerom... Kedysi bežné pivo okolo Rim. Soboty - potom ho postupne nahradil v hospodách Corgoň.
Dnes? Prémiovo sračkové, nízkonákladové pivo.
Bojím sa, že Hostan povedú v podobných šlapajách.
Ešte raz: sú to KURWY červené...


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
13:03


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

neděle, 8. březen 2009
09:06

Roman Holoubek

to Luděk:
Není Holoubek jako Holoubek. Jo a ještě jedno přísloví si pamnatuji. Lepší Vrabec v hrsti, ...


emu

pátek, 6. březen 2009
22:42

emu

aspoň že ty holky na fotkce jsou hezký, jinak je celá zpráva akorát k nasrání


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Libor

pátek, 6. březen 2009
20:39

Libor

bodaj by predaj neklesal, keď v kvante hospod nahradilo Hostana Starobrno..... Mám priamo od jedného hospodského potvrdené, že ho doslova "znáslnili" na prítoč Stbr. a potom po čase mu pestali s rôznymi výhovorkami Hostana voziť.
Heineken je jedna velká banda hajzlikov! Kur.wy!


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Chody

pátek, 6. březen 2009
21:07

Chody

to Libor:
Libore, tady si můžeš ulevit naplno, pokud je to k tématu :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

hroch

pátek, 6. březen 2009
21:38

hroch

to Libor: On je u nás již dávno používaný systém. Když se postupně rozpadali jihočeské pivovary a prodávali se jednotlivé pivovary taky vázlo zásobování se snahou cpát všude Samsona. Když Staropramen koupil Vratislavice, tak ještě než výrobu Vratislava přemístili do Prahy a pivovar zavřeli se začli všude nutit Starouše. Tenkrát, ale ještě nebyly tak masivní reklamy a v Liberci se staroušovi masivně prosadit nepodařilo. Navíc do půlroku se od starouše odkoupené svijany hodně pozvedli a začli zaplňovat díru po místním Vratislavu.
Dnes, ale tam kde si nenechají vnutit starobrno nechají si vnutit G.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 06.03.2009 ve 21:45:14


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Malakin

pátek, 6. březen 2009
14:55

Malakin

„Limonáda Zulu je zajímavý obchodní artikl. Vyrobíme jí padesát tisíc hektolitrů ročně..." By mě zajímalo, kolik se tam teď vyrobí piva. Letošní "Pivovarský kalendář" hovoří o 94 tisících hl piva, ale v tom by měl být zahrnut i Hostan z Brna a navíc se jedná o údaje za rok 2007. A pokud se tam teď pivo vaří jenom dvakrát za týden, problém s kamiony je nesmyslem či spíše nafouknutou bublinou. Jelikož je Zulu víceméně regionální záležitostí (ne-li přímo záležitostí samotného Znojma), ani jí se problém s kamiony netýká, neb na její rozvoz po místních obchodnících stačí malé tranzity...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 06.03.2009 ve 15:00:15


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Roman

pátek, 6. březen 2009
11:44

"V centru Znojma máme problémy s logistikou. Pivovar je v historickém jádru, nedostanou se do něj velká auta." ... jasně, to bude ten hlavní důvod. Než to vlastnil Heineken, vyrobené pivo vynášeli ven z města otroci na zádech ...


napsal(a): Roman [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 6. březen 2009
10:49

jiri.kana

"Pokles spotřeby piva Hostan zaznamenali v uplynulých letech šéfové obchodní skupiny Heineken, která znojemský pivovar vlastní. Končí tedy s investicí do technologií."

To jsou kecy jak od Českých drah. Ten pokles spotřeby přišel sám od sebe???


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Trhac

pátek, 6. březen 2009
09:56

Trhac

Njn, krásný pohádky od hrobařů našeho pivovarnictví...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI