Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Rebel jediným pivem s certifikátem Vysočina

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Rebel jediným pivem s certifikátem Vysočina

[pátek, 6. březen 2009]

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. je prvním pivovarem na Vysočině, který získal certifikát Vysočina - regionální produkt. Udělení certifikátu je podmíněno používáním surovin, které pocházejí z Vysočiny. „Díky otevření sladovny odebere pivovar od zemědělců na Vysočině více než 1700 tun sladovnického ječmene ročně. Kvalitu piva REBEL potvrzuje také fakt, že je druhým rokem jedním z nejoceňovanějších piv České republiky. Při certifikaci pivo REBEL získalo maximální počet bodů za výjimečnou kvalitu,“ přiblížil Jiří Hušek, ředitel pivovaru.

Logo certifikátu Vysočina - regionální produkt bude pivovar uvádět na etiketách. „Hlavní smysl takového ocenění vidím zejména pro spotřebitele, který se může lépe orientovat v nabídce obrovského množství značek a vybrat si oblíbené místní pivo a současně podpořit nákupem výrobce a producenty z Vysočiny,“ dodal Jiří Hušek.

Měšťanský pivovar v loňském roce zvýšil tržby o více než dvanáct procent na 100 milionu Kč. V roce 2008 zaznamenaly statistiky v celé České republice pokles prodeje sudového piva o téměř pět procent. „Naproti tomu náš pivovar dosáhl růstu tržeb právě zvýšeným prodejem sudového piva, kterého jsme prodali o osm procent více než předchozím roce. Pivo REBEL tak patří mezi několik málo značek, které na trhu Vysočiny významně posílily.

Nová výčepní místa přibila i v krajském městě Jihlavě a provozovatelé restaurací vnímají značku REBEL jako pivo, které jim při jejich podnikání pomůže přilákat nové hosty. Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s. jako poslední nezávislý pivovar na Vysočině vidí svoji budoucnost právě v nabídce vynikajícího regionálního piva, které vaří tradiční technologií typickou pro označení České pivo,“ uzavřel Jiří Hušek.

Zdroj: i-Vysočina.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

pátek, 6. březen 2009
11:59

Dan

Smysl tohoto označení bych chápal, pokud by se Rebel prodával všude. Jenže Rebel se třeba v Praze nikde neprodává a netočí. A místní spotřebitelé kolem Havlíčkova Brodu snad vědí, že Rebel je jejich regionální pivo. Lemtačům G_lobálních patoků je to stejně jedno, ti se na etiketu Rebela ani nepodívají.
Dříve pivaři hájili vždy to "své" regionální pivo a byli se ochotni kvůli němu třeba poprat. Dnes je doba, kdy většina národa hájí jihoafrické pivo a místní ani neochutnají.
Z tohoto pohledu je regionální označení malým krůčkem k nápravě současného stavu.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

val

pátek, 6. březen 2009
10:12

val

Ano, spotřebitel se může zajisté mnohem lépe orinetovat, když podobný žvást si na etiketu tiskne každej druhej a běžný člověk nemá moc šancí zjistit, jaká jsou přesná kritéria těchto pochybných označení...


napsal(a): val [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI