Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novopacké pivo zamířilo díky českému předsednictví k diplomatům Evropské unie

Co se píše o pivovarech a pivu


Novopacké pivo zamířilo díky českému předsednictví k diplomatům Evropské unie

[úterý, 20. leden 2009]

Akciový pivovar v Nové Pace si navzdory „zamrzlé době“ nevybírá pauzu ani v lednu nového roku.

Po úspěšném uvedení nového nealkoholického piva v závěru roku 2008, jehož prodeje mimochodem zaznamenaly trojnásobný nárůst oproti prodeji stejného sortimentu v minulém období, bude rodina novopackých Brouků rozšířena o dalšího člena.

Po Moto Broukovi přijde co nevidět na svět Hemp Brouczech, speciální ochucené pivo, jež je alternativou současného Hemp Valley Beer. Na otázku, v čem je odlišnost obou značek, odpověděl sládek pivovaru pan Klazar poněkud tajemně: „Ochutnejte a uvidíte.

Na krizi máme natrénováno

Další otázka směřovala na ředitele pivovaru Ing. Jaromíra Bulka: „Jak hodnotíte současnou světovou hospodářskou recesi, jak se projevuje na fungování pivovaru?“ „Nevím, o jaké recesi, či snad krizi hovoříte. Jsme zvyklí na „skvělé“ podnikatelské prostředí u nás, stejně tak i legislativu a jako proexportní pivovar jsme dostali tvrdé rány již před rokem, kdy abnormální, ničím nepodložená revalvace české měny dala možnost vydělat spekulantům a zároveň poškodila ekonomické subjekty, na nichž byla (a je) založena výkonnost českého hospodářství. Když k tomu přidáme komoditní stresy, tak výsledkem je to, že máme takzvaně natrénováno a budeme optimisticky doufat, že se nedočkáme sice v brzké době světlých zítřků, ale mohli bychom se třeba dočkat termínu přijetí jednotné evropské měny, když už se nad Tatrami zablýsklo…“ řekl ředitel novopackého pivovaru.

Na marketingu jsme se od Pavlíny Krejčové dověděli, že Pivovar Nová Paka byl osloven velvyslanectvím České republiky v Maďarsku ohledně dodávek piva u příležitosti setkávání velvyslanců, jejich zástupců či jiných diplomatů během českého předsednictví Evropské unie.

Novopacké pivo jsme v Maďarsku poprvé prezentovali loni v květnu během festivalu „Dny Prahy v Budapešti“. Maďarům natolik zachutnalo, že si obchodní rada Tamás Csémy vybral novopacký ležák jako tradiční české pivo, kterým bude uctívat své hosty na pravidelném setkávání různých diplomatů během českého předsednictví.

Diplomatům chutnalo

Pivovar Nová Paka proto nemohl chybět ani na zahajovacím večírku, který české velvyslanectví v Budapešti pořádalo v pondělí 12. ledna 2009. Diplomaté si při setkání pochutnávali na světlém ležáku, velký úspěch sklízel také tmavý Podkrkonošský speciál.

Novopacký pivovar tak kromě navázání slibných mezinárodních obchodních kontaktů úspěšně prezentoval náš region.

Zdroj: Jičínský deník.cz | Autor: Pavlína Krejčová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Vilda

úterý, 2. březen 2010
14:40

Vilda

No pokud jim chutnalo, tak pivu moc nerozumí. Proč jste tam neposílali třeba Svijany. To je špičková úroveň. Novopacké se fakt nedá pít.


napsal(a): Vilda [Odpovědět]

Michal

úterý, 2. březen 2010
14:49

Michal

to Vilda: Tim by tomu vytřeli prdel...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
13:59


posted by: Inzerce

Hříbek

úterý, 2. březen 2010
17:56

Hříbek

to Vilda: Nedávno jsem tam vzal na exkurzi pár lidíček z práce, a všem to pivko chutnalo a velmi moc, já si ho taky občas koupím hlavně dvanácku a podkrkonošský speciál a oboje vždy výborný. Znám chutnější piva ale taky spoustu horších.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Kurnikcotopijemzasracky?

středa, 17. březen 2010
11:24

to Vilda: to Vilda: Myslíš špičkový Cékátéčko?Hhhmmmm. Pán je jistě znalec.


napsal(a): Kurnikcotopijemzasracky? [Odpovědět]

Dan

středa, 17. březen 2010
11:32

Dan

to Kurnikcotopijemzasracky?:
Jsi poněkud vedle, Svijany CKT nemají. Když tak HGB, tlakový chmelovar, podtlakovou zcezovačku...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Henri

středa, 17. březen 2010
11:38

Henri

to Kurnikcotopijemzasracky?: Když někoho chcete ironicky označovat za znalce, tak je třeba být znalcem sám a nebo si alespoň ověřit to, o čem chci psát a druhého o tom poučovat. Takto jste se docela ztrapnil a za "znalce" označuji já Vás, protože každý, kdo se o pivovary trochu zajímá ví, že Svijany CKT nemají.


napsal(a): Henri [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI