Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vratné kelímky: přínos Pilsner Festu k ochraně životního prostředí

Co se píše o pivovarech a pivu


Vratné kelímky: přínos Pilsner Festu k ochraně životního prostředí

[středa, 16. říjen 2013]

Vratné kelímky: přínos Pilsner Festu k ochraně životního prostředí[goto:http://www.prazdroj.cz/cz/media/archiv-tiskovych-zprav/tiskove-zpravy/1274-vratne-kelimky-prinos-pilsner-festu-k-ochrane-zivotniho-prostredi?test_agecheck_passed=true&show_ac=true&ac_day=1&ac_month=1&ac_year=1988&remember=on]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

PetrV

čtvrtek, 17. říjen 2013
20:27

PetrV

Obávám se, že kdyby záloha byla 13 korun, asi by to nesplnilo svůj účel.
A při 45.000 návštěvnících je tržba za kelímky asi 2mln, což při tržbách Prazdroje kolem 28 miliard ročně, je určitě vytrhne.

Když porovnám jak vypadala Plzeň po festu jindy a teď je to nebe a dudy. Kelímky se skutečně nikde neválely.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

Mosquit

pátek, 18. říjen 2013
09:52

Mosquit

to PetrV:
já to nehaním, jsem taky pro tyhle kelímky (resp. jsem pro sklo, ale chápu bezpečnostní důvody) - jen mě zaujalo, jak se ohánějí ekologií :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
13:54


posted by: Inzerce

Dan

středa, 16. říjen 2013
21:09

Dan

Vratná záloha 50,- Kč za plastový kelímek a někteří zoufalci si je odnesli domů. Tak to je pecka!
A na náplavce se stalo SKLO za zálohu 50,- Kč předmětem kritiky...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 17. říjen 2013
06:37

Mosquit

to Dan:
z informací z jiných festivalů vím, že "nákupka" tohoto kelímku pro pivovar je někde kolem 13 až 16 korun. Takže nejen, že udělali něco pro ekologii, ale ještě na tom pěkně vydělali...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Dan

pátek, 18. říjen 2013
12:06

Dan

to Mosquit: Docela chytrý tah. Dříve museli zajišťovat úklid tisíců obyčejných kelímků a zajistit jejich ekologickou likvidaci. S novými kelímky na tom ještě vydělali a navíc můžou se chlubit, co zase udělali pro záchranu planety...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pepa

pátek, 18. říjen 2013
19:42

pepa

to Dan: Kdo na kelímcích vydělal byli prodejci.Tyto velké pivovary ani na svých akcích neprodávají ve vlastní režii.A když vezmete v úvahu to že dřív si ke každému prodanému pivu započítali i kelímek plus něco pak se ušetřilo nejen za úklid a likvidaci ale i výrobu kelímků ekologické to bylo.Na druhou stranu,pár lidí přijde o práci.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Dan

sobota, 19. říjen 2013
23:25

Dan

to Pepa: Je otázka jak to celé fungovalo, protože i externí prodejci musí v tomto případě zajistit zpětný odběr kelímků a ty následně patrně předat někomu, kdo zajistí jejich mytí a eventulání přípravu na další akci. I to něco stojí. A i tyto kelímky bude nutné jednou elkologicky zlikvidovat. Pak je otázka, jek dopadnou ty kelímky, které si lidi odnesli. Protože můžou za čas skončit třeba v kamnech, místo ve tříděném odpadu.
Přeci i klasické, (výrazně levnější) kelímky, pokud jsou po akci ulizeny a zpracovány jako surovina, tak jsou vlastně ekologické. Je to stále ekologiočtější, než PET láhve od piva, které se válí všude možně v přírodě. To už je ale zase jiný příběh...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Mosquit

neděle, 20. říjen 2013
09:36

Mosquit

to Dan:
běžně to funguje tak, že firma, která ty kelímky vyrábí, tak si přiveze svoji myčku, vysokozdvižný vozík a rozváží čisté kelímky do myčky, a přiváží špinavé do myčky.

Pokud si P-U koupí svůj logovaný kelímek, pak stojí těch 13-16 korun. Část je ale vždy nelogovaných kelímků, které firma používá opakovaně na dalších akcích. Zisk z nevrácených a poškozených nelogovnaých kelímků jde pak do kapsy přímo této firmě.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI