Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kyjov, Falkenstejn, Cvikov, Albrecht a Clock


Kyjov, Falkenstejn, Cvikov, Albrecht a Clock

Kyjov, Falkenstejn, Cvikov, Albrecht a Clock [p1343][p1193][p1196][p1316][p1351]

Již více než rok jsme se nepodívali do videoték našich pivovarů a pivovárků. Od té doby jistě přibylo plno zajímavých reportáží. Pojďme se dnes podívat do našich pivovarů nejmenších.

Kyjovský pivovar je součástí hotelu Club, kde má své hlavní odbytiště. Na stránkách hotelu se ale o pivovaru prakticky nic nedozvíte, na FB už je to lepší. Nechme si tedy vlastní pivovárek přiblížit od pana majitele Tomáše Machalínka.


- video vložil uživatel PXPRO1 -

Z jihu Moravy se přenesme na sever Čech, kde se v městečku Krásná Lípa nachází na Křinickém náměstí stejnojmenný pivovárek, o kterém i zde na PI bylo napsáno již poměrně dost. V poslední době byl našimi "nestrannými" médii zneužit pro pomlouvačnou kampaň proti prezidentu republiky. Myslím, ale že by bylo lepší představit tento zajímavý podnik zejména pro svoje kvality, jak z pohledu pivního tak sociálního.
- video vložil uživatel tvAPIC -

A na severu zůstaneme. Sice se posuneme maličko na jih, do Libereckého kraje, kde byl obnoven původní pivovar ve Cvikově. Všechny potřebné informace naleznete na docela dobře zpracovaném webu pivovaru. Vždy je, myslím že ne jen pro mne, krásné, když se léta zavřený pivovar dočká své reinkarnace. Už jen proto, že historický areál nechátrá, naopak se opravuje a slouží svému původnímu účelu. V takových případech se určitě hodí zvolat bravo.
- video vložil uživatel Video1.cz -

Dalším takovým případem zůstaneme na Liberecku. Zámecký pivovar Frýdlant je také smělý projekt. Albrechta, taková je značka místního piva, jsem jako jediného z dnešní nabídky měl čest ochutnat a frýdlantský pivovar navštívit. Loni tam bylo ještě práce jako na kostele, ale to v takových případech bývá a určitě to provozovatele či majitele motivuje do další činnosti.
- video vložil uživatel Video1.cz -

Další nový pivovárek nalezneme v podhůří Orlických hor, v městečku Potštejn. Clock boří zavedené mýty. Na jeho propagačních předmětech nenaleznete žádné pivovarské náčiní, věrtel chmele či klas sladovnického obilí, ale těšit se můžete na různé robotické postavičky. Video je sice složeno jen z fotografií, ale pěkně ilustruje obnovu objektu, kde se dnes už vaří pivo.
- video vložil uživatel Pivovar Clock -

Kdo jste už ochutnal piva z těchto pěti pivovárků? Jak Vám chutnala a kdo z nich je Váš favorit?



[Richard Chodora] [Zobrazeno 7133x] [6. březen 2015]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI