Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ať si Svijany i další pivovary jdou k soudu, říká manažer dTestu. Dál tají laboratoř

Co se píše o pivovarech a pivu


Ať si Svijany i další pivovary jdou k soudu, říká manažer dTestu. Dál tají laboratoř

[neděle, 26. květen 2013]

Ať si Svijany i další pivovary jdou k soudu, říká manažer dTestu. Dál tají laboratoř[goto:http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-59942450-at-si-svijany-i-dalsi-pivovary-jdou-k-soudu-rika-manazer-dtestu-dal-taji-laborator]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tchoř

pondělí, 27. květen 2013
23:30

Ohledně "vstřebávání plísní ječmenem ze zaoraných kukuřičných listů" mohu jen stěží zamáčknout slzu smíchu. Pan Beneš pravděpodobně viděl současné zemědělství maximálně z rychlíku: Řepný chrást, bramborová nať či brukvovité plodiny na zelené hnojení, zaorávané později než kukuřičná sláma (a listy!), podle něho nehnijí, neplesniví a netlejí. Sancta simplicitas!...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Huhin

pondělí, 27. květen 2013
16:26

Myslím si, že je dobře, že se věc bude řešit soudně. Doufám, že prezentace výsledků bude natolik hlasitá, jako současná kampaň. Co osobně nechápu:
1) Proč pivovary podávají trestní oznámení? Pokud jsou si jisty vlastní pravdou, bylo by lepší zažalovat dTest přímo.
2) Svijany, jakožto konzument obrovských dotací, útočí na dotace dTestu, které se využívají na spotřebitelské poradny. To už je antireklama, ne?

Jinak vyškovský černý džbán pít nepřestanu.


napsal(a): Huhin [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
19:38


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

pondělí, 27. květen 2013
16:52

Roman Holoubek

to Huhin: Díky. Za sebe můžu říci, že se vždy snažím chovat tak, abych se nemusel stydět podívat se na sebe do zrcadla. Osobně jsem spolu se sládkem vzal poslední láhve Tmavého Džbánu dané šarže z depozitu a poslal do výzkumného ústavu na testy. ŽÁDNOU MANIPULACI SE ŠARŽÍ ANI S VÝSLEDKY TESTU JSME NEDĚLALI! A výsledek je OK! Ale protože v době vyjití testu již byl náš Tmavý Džbán prošlý - exp. do 2.4.2013, není v běžném obchodě a ani ve skladu k dispozici. Žádám čtenáře, aby se při návštěvě pivoték prosím podívali na dotyčné pivo s danou expirací a dali mě tip zde, nebo zde: roman.holoubek@pivovyskov.cz Jen v pivotékách je ještě možná šance na objevení dané šarže.
Děkuji předem.
Výsledky si můžete prohlédnout zde: http://www.pivovyskov.cz/cz/media/news/0/96


Sekal

pondělí, 27. květen 2013
23:44

Sekal

to Roman Holoubek: Asi bude potřeba dělat větší zásoby šarží. Co mi ale přijde krajně neseriózní, je to, že výsledky se zveřejní měsíc a půl po DMT. Jednak to nemá pro spotřebitele žádný význam, jednak nechápu, co celou tu dobu dělali, když VÚPS vyplivnul vzorky za čtyři dny.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Mosquit

neděle, 26. květen 2013
22:18

Mosquit

Pokud zde pan Beneš tvrdí, že "ze zaoraných kukuřičných listů zůstává v zemi spoustu plísní, které pak vstřebá ječmen. A z něj se pak objeví v pivu,“, tak je vidět, nakolik tomu pan manažer rozumí - je to totiž nesmysl, v pivu žádná plíseň není.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

hroch

neděle, 26. květen 2013
15:19

hroch

Tady tento článek opravdu ukázal jak ten test je tendenčně udělán. A jestli to "plati" či "objednával" PU, Heineken či jiná větší skupina je uplně jedno. Ale v jednom článku tolikrát zmínit Svijany je opravdu tendenční a zjevná snaha je zostudit. Jinak plný souhlas s Danem, udělat článek o nebezpečnosti piva kvuli mikotoxinům a po deseti dnech vyslovit něco o špatném střídání plodin na poli to chce opravdu vysokou fundovanost pana šéfa D testu a jeho podřízených.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

píra

neděle, 26. květen 2013
17:40

píra

to hroch: Svijany ale nejvíce zmiňuje autor, který klade otázky na základě předešlých událostí (hlavně nápadu ředitele Svijan o lobing vedoucí k zastavení dotací dTestu). Respondent reaguje na otázky. A že není zmíněn jiný pivovar? Žádný jiný se s takovou vehemencí (a nezlobte se, ale dosti nestandardně) neozval. Na základě toho vyvozovat, že test byl zaplacený podvrh, mi přijde jako opravdové fabulování.
Na zdejším fóru bylo mnohokrát vyřčeno, že pivovary posílají jiné vzorky například na soutěže, proč by tomu tak nemohlo být i v tomto případě? Já testu časopisu dTest důvěřuji, ale nic z něj pro svou konzumaci nevyvozuji. Pokud by ale došlo na plán lobingu za účelem pozastavení dotací časopisu, přehodnotil bych své postoje a iniciátory tohoto aktu bych zařadil do skupiny producentů (a netýká se to jen piva), které z morálních důvodů svojí konzumací nepodporuji.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Dan

neděle, 26. květen 2013
18:20

Dan

to píra: Dovolím si k tomu vyjádřit svůj názor. Podle mne, vzorky do soutěží třeba nemusí být shodné s běžnou produkcí (teď nemám na mysli konkrétně Svijany, ale jakýkoliv pivovar), ale že by si troufli v této situaci zasílat jiné vzorky, v situaci, kdy to patrně celé skončí u soudu, to se mi moc nezdá. Navíc Svijany nejsou jedinní, kdo otestovali údajně shodné várky a výsledky byly diametrálně odlišné od dTestu.
A zástupce dTestu, místo aby to nějak rozumně vysvětlil, tak dále mlží. To je přinejmenším podezřelé. A když prohlásil, že laboratoř odtajní až u soudu, pokud bude, tak to skutečně vypadá, že se hraje o čas, aby kauza vydržela v médiích co nejdéle a tím uvedené pivovary co nejvíc utrpěly. Protože je jasné, že soud se tím nebude zabývat v nejbližších dnech, ale může se to protáhnout.
Prostě to vypadá, že je vše dobře (někým) vymyšleno. Já dTestu nedůvěřuji a nikdy bych si od nich jejich časopis neobjednal, stačilo mi, jakým způsobem mi před časem vnucovali předplatné...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

strevlas

neděle, 26. květen 2013
18:30

strevlas

to Dan: četli jste vůbec ten původní článek dTestu celý? Pokud se nepletu, je tam celý box o tom, jak současná změna osevních postupů umožňuje se fusáriím a dalším houbám produkujícím toxiny na poli udržet ve velkém množství. Byli jste někdy na poli s kukuřicí? Toxiny také můžou vzniknout při skladování sladu. Reakce na test mi ze strany pivního čtenářstva přijdou neadekvátní až histerické. Jde přece o to, že pivovary používají slad s mykotoxiny, což nemusí být vždy jejich chyba (ale může).
Dovedete si představit pivovar, který by si nechal udělat vlastní test a který by vyšel ještě hůř, že by to zveřejnil s tím, že dTest má špatné výsledky?


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

Dan

neděle, 26. květen 2013
18:40

Dan

to strevlas: Ano, bylo to tam uvedeno, ale následná prezentace výsledků už vypadala poněkud jinak.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pivař

neděle, 26. květen 2013
21:34

to Dan: Spiknutí velkých proti malým.... Nejste už všichni trochu paranoidní?


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

hroch

pondělí, 27. květen 2013
21:03

hroch

to Pivař: Pak je tady ještě jedna "možnost", spiknutí vinařské loby proti pivovarům. Jen ty výsledky nahrály PU a He trochu víc než celému zbytku pivovarů. :-)
Jen jestli jsme zbytečně paranoidní co se týká spiknutí a dtest má ušlechtilé cíle, tak mě trochu vadí jestli chtěli ukázat na nějaký problém plísní poškodili opravdu obor, který se dotýká jen nějaké části obyvatel, a neukázali na pekařství co se dotýká všech a problém daný každodenní konzumací může být mnohem škodlivější. A to je obrovská neprofesionalita minimálně v prezentaci výsledků.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Karl

neděle, 26. květen 2013
13:36

časopis DTest nemůže za lidí (b...e), kteří jej vedou a odpovídají za obsah


napsal(a): Karl (Severnaya(a)email.cz) [Odpovědět]

Dan

neděle, 26. květen 2013
13:23

Dan

Jak se zdá, dTest jsou ještě větší slizouni, než to před pár dny vypadalo...
"Utajením tu laboratoř chráníme před tlaky výrobců, kteří v ní také testují, na rozdíl od nás jsou jejím hlavním chlebodárcem," Že by snad nakonec testovali v laboratořích, kde testují třeba náhodou velké pivovary?
Nejlepší na tom všem je, že jim údajně nešlo o poškození některých pivovarů, ale o upozornění, že se na polích nestřídají plodiny.
Jakou lež si ještě vymyslí?


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI