Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rye a Krkavec

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Rye a Krkavec

Rye a Krkavec [p1598]

Je ještě krásné slunečné počasí a my si vyhrazujeme jedno všední prázdninové odpoledne na návštěvu plzeňských hospod a restaurací s dobrým pivem na čepu. Máme jen pár hodin, tak se tedy nezdržujme (stačí že rychlík má půlhodinové zpoždění). Prvně máme namířeno do Žita, jako ta prasata :)

Žito
Žito

Dříve jste na tomto místě (Americká 9) našli podnik zvaný Casa de Locos, kde jste mohli hrdlo svlažit tak rakovnickým Bakalářem. Dnes je zde dle popisu na Facebooku: šest druhů čepovaných piv z minipivovarů, které průběžně obměňujeme a lednice plná lahvových piv. Po dobu naší návštěvy tento popis tak úplně nesedí, protože jeden kohout zabírá Pilsner Urquell.

Lucka a Nosorožec
Lucka a Nosorožec

Z nabídky jako první vybírám Bílého Nosorožce z pivovaru Safari Dvůr Králové nad Labem, který se zdá být velmi dobrým (***1/2), pitelným ležákem. Z ostatních piv (Hubertus 12, Permon Chilli IPA 16, Beer Factory Pšenice, Zichovec Juicy Lucy 15 NEIPA – tu volí syn) si nějak nemohu vybrat, proto volím ještě jednu třetinku Nosorožce, protože Safari Pivovar je pro mě jinak nedostupný.

Raven Pub City
Raven Pub City

Ale to už na nás čeká kamarád v Raven Pub City, což je druhá hospoda plzeňského pivovaru Raven, který sídlí v Bolevci, a to může být pro někoho strašná dálka :) Proto byl vybrán prostor v Plachého 10, kde dříve sídlil klub Báječný život ďáblova klína, v docházkové vzdálenosti od centra města. Prvně se tady zapíjím Ležákem (**1/2), který je takový mdlejší oproti Safari. Vylepší to 13% stout Morigan (**1/2)? No moc ne. Nějak se dnes ravenským pivům u mě nedaří. Nejlepší tak je malinový kyseláč (***).

Raspberry Sour
Raspberry Sour

Po návštěvě Domažlic se ještě vydáváme do Bolevce, kde se koná Raven Fest. Loni se nám tu moc líbilo, tak proč si to nezopakovat. Zvláště když plno jiných pivních akcí bylo zrušeno. Buďme rádi a poděkujme pořadatelům, kteří do toho jdou. Ono vůbec je s podivem, jak se termíny přesouvají s lehkou hlavou na příští rok. Vy si opravdu myslíte, že to bude za rok lepší? Že se vše dostane do normálu?

V Bolevci
V Bolevci

Prší, tedy pomalu přestává, tedy sem tam vysvitne i sluníčko. Lidí je tu přesto docela už dost, uvnitř se nechytáme, tak to rychle proběhneme na stojáka. Ochutnávám neipu Hay-Z-12 a Prototyp stout, obojí zlatý střed. V poslední době mi přijde, že piva od Ravena trošku ztrácejí dech. Nemají v sobě ten grif, jak jsme byli zvyklí. Nebo se pletu?

Kelímek
Kelímek

Možná můj dojem podpořilo, že jsme koštovali piva z vratných kelímků, které mi ke svrchně kvašeným pivům nejdou ještě více než k ležákům. Mohli jsme si sice sklo zakoupit, ale to už doma máme a tak nějak nemám potřebu vlastnit dvě stejné sklenice. Škoda, že nešlo dávat i sklo na zálohu. Myslím, že by tak mohly kelímky úplně odpadnout.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1827x] [18. září 2020]
[Glosy] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

úterý, 22. září 2020
20:21

Dwarf

"Vy si opravdu myslíte, že to bude za rok lepší? Že se vše dostane do normálu?" - oni si to nemyslí, oni to prostě zrušili :-) jinak zlatej Bakalář, že :-)) k tomu já se nedostanu, jak je rok dlouhej...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI