Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Etický kodex v každodenní praxi

[úterý, 31. srpen 2010]

Byl jsem vyzván Chodym, abych vysvětlil, o jaký Kodex mi jde, odkazuji-li se, že by neměly probíhat soutěže v pití piva na čas.

Jde o Iniciativu zodpovědných pivovarů. Nejde o žádnou závaznou normu či zákon, jen o dobrovolné dodržování.

A právě jednoznačné NE by mělo být dáno nejen pití piva na čas, ale například i soutěžím pro děti s pivní tématikou, ale také sloganům nabádajícím k nezodpovědné konzumaci.

Vice si přečtěte v nascenované stránce.

Pokud by záleželo jen na mé vůli, klidně zruším ze slavností soutěže, ale bylo by to jejich ochuzení. Návštěvníci se na slavnosti jdou bavit a toto je jedna ze zábav, která je mnohými požadována. Jak jsem i v komentáři u blogu od Jirky Kaňi psal, dají se dělat i inteligentnější soutěže, ovšem zájem je o ně minimální. Až se budeme pohybovat na akademické půdě, pak nebudou silácké a znalostní soutěže v kurzu, ale pokud děláme zábavu pro široké spektrum lidí, pro naše zákazníky, je potřeba jim dát zábavu, kterou chtějí, očekávají a vyžadují.

Nebo se mýlím?

Tož tak…

Etický kodex v každodenní praxi

autor: Roman Holoubek | Blok 15:32 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

VozechV

pátek, 3. září 2010
06:29

VozechV

To Roman Holoubek: Když už se chcete takto důsledně zabývat etickým kodexem, zkuste si zamést před vlastním prahem a podívat se na váš slogan! Ten je v PLNÉM ROZPORU s tímto kodexem.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 3. září 2010
09:16

jiri.kana

to VozechV:
Jiří Kaňa: Další věc - oblíbená "hláška" z tácků a etiket nabádající k dennímu popíjení většího množství piva působila už v devadesátých letech tak trochu jako z jiného světa. Sice pobavila, ale přesto se nemůžu zbavit dojmu její nepatřičnosti. Nebojíte se, že vás dřív nebo později někdo úspěšně zažaluje? ... Pošlete výzvu k nadměrné konzumaci piva do propadliště dějin?

Karel Witz:Ohledně známého sloganu „Pijte Poličské pivo denně. V malých dávkách posílíte svého ducha, při větších uchováte alespoň své zdraví“ nemám obavu z úspěšné či neúspěšné žaloby. Je to zřejmé už po konzumaci 3 nefiltrovaných 12° Závišů. U našich méně koncentrovaných piv si přidejte 1–2 piva.

=========

Připadá mi to, že "starý pán" to tak prostě má rád a rozhodně nevidí důvod k nějakému zametání, neboť "před prahem" je čisto.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
15:21


posted by: Inzerce

VozechV

pátek, 3. září 2010
10:21

VozechV

to jiri.kana: Aby před prahem nebylo nablito - po konzumaci velkého množství piv, ke kterému poličtí na každé ze svých etiket nabádají. :)
Já jen, že ten slogan je opravdu dle mne žalovatelný nějakou vdovou po pánovi se zkamenělými játry.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Sekal

středa, 1. září 2010
11:46

Sekal

Kdysi jsme dělali pivní maraton. Každá dvojice musela v průběhu 24 hodin vypít 48 piv, přičemž každou hodinu musel jeden z dvojice vypít alespoň dvě piva nebo každý z dvojice jedno pivo. V průběhu maratonu jsme se stali pivními intelektuály a filosofy.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Weetek

středa, 1. září 2010
11:04

Weetek

Chody, když tu Roman uvedl, co že to je ten etický kodex, napíšeš ty na oplátku, co je podle tebe ten pivní intelektuál?
A neber to prosím jako nějaké popichování nebo špičkování, mě to skutečně zajímá.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Chody

středa, 1. září 2010
19:31

Chody

to Weetek:
Co já si tak představuju pod takovým pojmem "pivní intelektuál"?
Člověka, který rád ochutnává různé druhy piva, přitom mu stačí jedno dvě piva za večer. Pivo si vybírá, nepije jej na žízeň...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 2. září 2010
10:19

Weetek

to Chody: Aha. Tak to mě napříště mezi pivní intelektuály nepočítej. Nesplňuju podmínku o jednom dvou pivech a na žízeň pivo taky piju.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 1. září 2010
05:52

Roman Holoubek

Chody máš pravdu - Iniciativa vznikla z popudu těch největších hráčů. Ale je na každém pivovaru, zda si z toho něco vezme.
Mě osobně jsou tyto snahy sympatické.
A pokud by všichni dospělí u nás vypili pravidelně denně 1-2 piva, spotřebu by to zvýšilo a to i přes snížení spotřeby u některých jedinců. :)


Chody

středa, 1. září 2010
19:33

Chody

to Roman Holoubek:
Pokud, pokud... Bohužel je to stejná utopie jako komunismus... Mimochodem i Tobě pivko šmakuje víc než 2 denně :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 2. září 2010
06:28

Roman Holoubek

to Chody: Pssst Chody, to ale neříkej nikomu nahlas. Já každému vyprávím to jen o jednom až dvou pivech. :)


Chody

úterý, 31. srpen 2010
20:28

Chody

Díky za info a já myslel, že Iniciativa zodpovědných pivovarů je projektem továren na pivo, kteří si vymýšlí kraviny, aby zaujali...

Pro mě osobně je pití limonády na ex nebezpečnější v tom, že po studené limonádě mívám bolení v krku (angínu), po pivu nikoliv...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI