Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Vítek z Prčice

[neděle, 20. červen 2010]

Dnes mi přišel do redakce mail s tímto textem: "Pozdravujeme přátele piva. Po šesti letech domácího vaření piva jsme se dopracovali k rozjetí restauračního pivovaru. Tento pivovar je součástí budovaného připomínkového hradu věnovaného Vítkovi z Prčice, který byl zakladatel nejmocnějšího šlechtického rodu v celé české historii. To byli Vítkovci -páni v erbu růže. Byli bychom moc rádi, kdyby jste také o nás dali na svých stránkách vědět a tak pomohli podpořit tento záměr. Vše ostatní se dovíte přímo na na našich stránkách www.vitekzprcice.cz. S pozdravem Petr Kroužil"

Nový pivovárek - to je vždycky dobrá zpráva a já samozřejmě rád uveřejním informace o novém pivu Vítek z Prčice.

Z výše avizované stránky si přibližme základní informace.

Pivovar vaří originální pravé české nefiltrované kvasnicové pivo. Suroviny jsou používány poctivé včetně humnového sladu. Vaříme klasickým způsobem, aby naše české pivo bylo co nejkvalitnější. Za Vítkovců bylo pivo nejoblíbenějším nápojem.

Foto

Pivovar interiérem od podlah, dveří, omítek, oken připomíná slavnou dobu Vítkovců (románská a gotická). Dále je vybaven věrnými replikami románského nábytku. Každá část pivovaru je věnována (jedné z mnoha) skutečné osobnosti z rodu v erbu růže, která se nesmazatelně zapsala do dějin našeho národa.

Foto

A jaké že pivo zde v současnosti ochutnáte? Nefiltrované, kvasnicové: Vítek z Prčice světlý 11%. Pivo si prošlo technologickými problémy, přesto si udrželo plnou chuť. Proto se potěšte s tímto průkopníkem. Vítek z Prčice světlý 12% - zraje. Toto pivo má díky poctivému humnovému sladu nádhernou zlatou barvu, plnou chuť, která nenadýmá a trvanlivou pěnu. Hořkost je jemná, která v ústech doznívá. Pokud by Vám místní pivo náhodou nezašmáklo, tak si můžete objednat i pivo filtrované, pasterované, ale také v erbu růže: Regent světlý 11% a Regent tmavý 12%

Foto

Dále se dozvídáme, že začátkem srpna se začnou vařit jídla,která budou ve stylu pivovaru a doby Vítkovců. a že se chystají slavnosti - slavnostní otevření pivovaru. Tyto letošní slavnosti budou jako nultý ročník středověkých slavností sv.Víta. Budou pojaty skromně a zaměřeny na otevření pivovaru. Opékat se bude prasátko, měla by být již v provozu kuchyně i zvětšená kapacita pivovaru. Tématem bude dělení majetku Vítkem z Prčice jeho čtyřem synům s následnou kolonizací české země Vítkovci. Předběžný termín bude 24.7.2010.

Foto

Já osobně přeji novému pivovárku jen to nejlepší. Hlavně, aby pivo z Prčice bylo dobré a aby se sem sjížděli pivaři se širokého okolí. Dej Bůh štěstí!

autor: Chody | Blok 17:50 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Malakin

pátek, 9. červenec 2010
06:25

Malakin

Světlá 11ka už od včerejška na čepu není, vystřídala ji extra hořká světlá 12ka.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

moreli

pondělí, 21. červen 2010
15:48

moreli

Vypadá to na zajímavý cyklovýlet Benešov - Prčice :-)


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
21:35


posted by: Inzerce

Mauler

pondělí, 21. červen 2010
13:35

Mauler

Velmi zajímavá stylizace(Románská)... No pivní turistika to už je plnohodnotný koníček, to vám povim :-)


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

siki

pondělí, 21. červen 2010
12:12

siki

Ještě, že to nemám tak daleko:-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

Rosťa

pondělí, 21. červen 2010
15:05

Rosťa

to siki: ano. A 'Jdi do Prčic' je dnes uz historická věta.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

siki

pondělí, 21. červen 2010
19:14

siki

to Rosťa: A hlavně, teď tam půjdu rád...


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 20. červen 2010
21:52

Dwarf

pěkné :-) aneb další bílé místo na mé mapě :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI