Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Vzkaz Malakinovi

[úterý, 28. duben 2009]

A Ty si Marku nepřipadáš trapně, když tady, na pivním serveru, velice často propaguješ věci a řešíš problémy, které souvisí se sběratelstvím? Na to jsou přece jiné servery. Ano, určitě jsou to spojené nádoby - pivo a sběratelé, ale kolik lidí zde (myslím aktivních diskutérů) to bere tak vážně jaky Ty?

A Tvoje původní reakce na Honzův odkaz na článek na jeho serveru mi dost vadila. Mimochodem pokud si pamatuju, tak Honza se vždycky jakoby předem Chodymu omlouvá, že tu občas prezentuje svůj web. Odpovím Ti stejně - proč jsi nenechal na Chodym, aby dal případně najevo, že se mu to nelíbí? Proč si myslíš, že jsi ten správný, který to má za něho řešit?

Rád čtu Tvé články z různých cest za pivem, dozvídám se z nich spoustu důležitých a poučných věcí. Ale v momentě, kdy začneš vynášet nějaké vlastní názory či soudy, tak se málokdy shodnem. Často mi připadá, že opravdu jen zbytečně rýpeš - to Tvoje naznačení nějakého problému (myslím, že to byl pan Hrabina, který to jednou trefně nazval zasmraděním) a následném "nebudu uvádět podrobnosti, abych někomu neuškodil" je už pověstné.

Každý má právo na svůj názor, tak je prezentujme. Ale snažme se držet jistá pravidla. Mohli bychom pak vypadat, jako když jsme snědli všechnu moudrost světa.

autor: umbob | Blok 19:58 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Malakin

pondělí, 4. květen 2009
17:53

Malakin

Tak koukám, že zatímco jsem se věnoval ušlechtilejším záležitostem než je pivo a vše kolem něj, mam tu jeden velký vzkaz. :)

Ad sběratelství: Tebe možná nezajímá, že ten či onen pivovar vydal tácek či sklenici nebo za kolik to tam či onam vlastně mají, ale věz, že další stovky zdejších čtenářů to velmi zajímá. Oni zde sice vůbec - až na výjimky - nepřispívají, tak to navenek vypadá tak, že to tu skoro žádný sběratel nečte, ale opak je pravdou. Možná kdybys občas zavítal na nějaké setkání sběratelů či se dal s některými z nich do řeči na akcích, kterých se stejně jako ty zůčastňují, měl bys na to hned jiný názor. Třeba by sis i uvědomil to, že nebýt sběratelů, tak to tady skoro nikdo nečte. Sběratelé - ať už aktivní, tak pasivní - totiž tvoří nadpoloviční ne-li drtivou většinu zdejších čtenářů. Zní to možná divně, ale je tomu tak.

Nahlédneme-li navíc do seznamu zdejších autorů a uživatelů, nalezneme v něm hned několik významných sběratelů, k nimž patří např. špičkoví sběratelé půllitrů (Libor, Petr Melichárek, moje maličkost), špičkoví sběratelé etiket (Petr Franěk, beercards, Jaroslav Štofko), tácků (Jiří Charvát a snad už i Luboš Svoboda), sběratelé všeho od minipivovarů (Martin z Brna), pivní historici (Milan Starec, Honza Pechhánek) a další, třebas i Chody se svými lahvemi či Energetik coby sběratel všeho od Prazdroje. Sbírání prostě k pivu patří a třeba minipivovary, které si toto uvědomily a vycházejí sběratelům vstříc, dnes vydělávají na suvenýrech víc než na samotném pivu...

Ad Honzův odkaz na článek: Dopíšu někdy v budoucnu.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 07.05.2009 ve 16:41:57


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Weetek

středa, 6. květen 2009
18:22

Weetek

to Malakin: Nevím, jestli je pan Štofko špičkový sběratel čehokoliv, zato vím, že zcela bez uzardění zkopíroval a zveřejnil ve sběratelském časopise Svět piva (který nemá nic společného s webem Honzy Kočky a má dost otřesnou úroveň) můj článek o berlínských minipivovarech, který jsem před časem publikoval na internetu. Když jsem to četl, nevěřil jsem vlastním očím. S takovou drzostí jsem se ještě nikdy nesetkal. Milý pan Štofko měl dokonce v úmyslu publikovat "mým jménem" celý seriál. Tomu jsem naštěstí po důrazné domluvě s p. Řehůřkem, vydavatelem dotyčného sběratelského plátku, zabránil. Pan Štofko, přestože vím, že na mě má email i telefon, neobtěžoval se mě dosud kontaktovat a celou nehoráznost mi nějak vysvětlit. Tak mě napadá, že bych o tom možná mohl zkusit napsat nějaký blog :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Adsense

27. červenec 2024
01:59


posted by: Inzerce

Libor

středa, 6. květen 2009
19:27

Libor

to Weetek: tp by ti ale emu mohol vyhodiť na oči, že tento web, poťažmo blog, nie je na riešenie osobných sporov vhodný...
:D


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

emu

čtvrtek, 7. květen 2009
00:17

emu

to Libor: no jistěže tento web a potažmo blok není vhodný na řešení osobních sporů :)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

phrabina

středa, 6. květen 2009
21:21

phrabina

to Weetek:Musím se přiznat, tvůj seriál o berlínských pivovarech ze Světa piva jsem si okopíroval též a hlavně díky němu vím, kam Berlíně jít. Díky za něj. Autorský honorář rád splatím v pivech.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 7. květen 2009
14:21

Weetek

to phrabina: To je samozřejmě něco jiného, jsem tomu moc rád a přesně z toho důvodu jsem ho psal. Tak doufám, že dobře posloužil. Ovšem ta myšlenka s autorským honorářem v naturáliích se mi začíná zamlouvat :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 7. květen 2009
16:18

Malakin

to Weetek: Můžeš být konkrétnější a ozřejmit nám ostatním, co se podle tebe skrývá pod pojmem "otřesná úroveň"? Docela by mě to zajímalo. :)

Co se "zneužití" tvého článku týče, seš si skutečně jist, že za to mohl pan Štofko? Ono to mohlo být třeba úplně jinak. Pan Řehůřek totiž občas "zapomíná" citovat použitou literaturu, resp. si cizí texty upravuje k obrazu svému, tak bych se vůbec nedivil, kdyby byl pan Štofko v tomto případě nechtěným obětním beránkem...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Weetek

úterý, 12. květen 2009
11:39

Weetek

to Malakin: K "otřesné" úrovni: časopis jsem si před pár lety předplatil ze zvědavosti a setrvačností ho odebírám stále. Informace v něm obsažené mají cenu jen pro sběratele, a tím já jsem čím dál vlažnějším. Články z pivovarské historie ještě ujdou, ale naprostá neaktuálnost "aktualit" a rychlokvašené kompiláty o pivovarech typu "otevřen tehdy a tehdy, vaří to a to, následuje výčet (často neaktuální)" jsou tím, co časopis sráží. A pak zřejmě naprostá absence jakýhkoliv korektur. Těch překlepů a především otřesných pravopisných chyb je opravdu moc. To se sense někde na blogu, ale v periodiku, které se prodává, to je prostě amatérismus. I proto by mě nikdy nenapadlo do tohoto časopisu přispívat.
O to víc mě udivilo a následně rozčílilo, když jsem v letošním prvním dvojčísle četl článek, nadepsaný jménem pana Štofka, který pojednával o berlínských mini a začínal slovy: "Tento článek napsal pan Vít Dvořák při své návštěvě Berlína. Budem ho psát jeho jménem tak jak byl zveřejněn na internetě.". Následuje několik odstavečků, okopírovaných zcela bezostyšně z mého článku, publikovaného před časem na Světě piva Honzy Kočky. A poznámka, že článek bude pokračovat. V životě jsem se s větší drzostí při přebírání a citování článků nesetkal. Nemusím snad zdůrazňovat, že jsem vůbec netušil, tím méně pak prosil pana Štofka, aby cokoliv kdekoliv psal "mým jménem". A že mě o tom jaksi opomenul informovat. Po několika telefonátech s panem Řehůřkem se ukázalo, že o tom, že pan Štofko nemá můj souhlas, prý nevěděl, a dohodli jsme se na okamžitém ukončení dalších dílů "seriálu" a jakési omluvě v příštím čísle. To se mi zatím nedostalo do ruky, tak nevím, jak to bylo dál. Každopádně, panu Štofkovi psal o tom Honza Kočka, dával mu na mě email i telefon, a přesto se dotyčný šikula zatím neobtěžoval mě kontaktovat, vysvětlit mi to a případně se omluvit. Vím, že se pan Štofko pohybuje po burzcáh a ve sběratelských kruzích, a protože přece jen ještě trochu sbírám i já, určitě si ho jednou někde najdu a popovídám si s ním o pravidlech publikování, citování a nakonec i slušného chování. Takže tak :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Jiri.J

čtvrtek, 7. květen 2009
15:12

to Weetek: od pana Štofka je to nehorázná drzost.
Neuvedení práce, které autor použil – ať již doslovně citoval, nebo parafrázoval myšlenku –, je považováno za plagiát.
PS: jinak já si taky Weetkovi články stáhl, uložil a dokonce i vytiskl. Při cestě do Berlína mi byly jedinečným informačním zdrojem!


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Malakin

úterý, 12. květen 2009
13:07

Malakin

to Weetek: S úrovní časopisu naprosto souhlasím. Překlepy, pravopisné i stylistické chyby, neuvádění informačních zdrojů, to vše jeho úroveň velmi snižuje. Na druhou stranu se není čemu divit. Pan Řehůřek je na to vlastně sám (neberu-li v potaz přílohu etiket, která je na úrovni a kterou má na starost berounský pan Plot) a občas prostě články nechá vytisknout tak, jak mu od přispěvatelů dojdou. (Totéž ale dělal i Jarda Večerníček ve svém Pivním magazínu. Občas jsem nevěřil vlastním očím, co pustil na světlo světa, a než jsme začali nějak spolupracovat - nabídl jsem mu, že mu budu dělat zdarma korektury, s čímž bez váhání souhlasil - časopis šel víceméně do kytek...)

Jinak pokud bys měl zájem a chuť, tak místo šéfredaktora Světu piva je prý k dispozici. Pan Řehůřek by to rád někomu předal, nicméně není komu. Já to musel z časových důvodů odmítnout a o žádném jiném "bláznovi", který by do toho šel, nevím.

Myslím si však, že jeden sběratelský časopis, který by byl kvalitní, by pro potřeby našich sběratelů bohatě postačoval, a proto bych byl pro sloučení Světu piva (je s chybami, ale barevně) s jirkovským Rytířem (ten je naopak bez chyb, ale černobíle). O tom však pan Řehůřek nechce ani slyšet a prý dokud bude mezi námi, bude proti tomu bojovat všemi silami...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 12. květen 2009
14:35

Roman Holoubek

to Weetek:
Mám stejné zkušenosti. Před lety tam také byl otištěný můj článek pod cizím jménem. Už si přesně nevzpomínám který to "autor" tam byl napsán místo mne.


Weetek

středa, 29. duben 2009
10:24

Weetek

Zajímavé, už druhý "osobní" blog v krátkém čase. Nedávno tu ryl Libor do "pana Jobánka", aby z něj dostal názor na jakési slovenské pivko. Můžu být vlastně rád, že Kejna s Rostikem se o mě za tu protialkoholní osvětu pro cyklisty otírají jen ve svých článcích a nevyřídili si to se mnou rovnou blogem :-)
Je pravda, že Malakinovu reakci jsem asi nejen já moc nepobral...


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

emu

úterý, 28. duben 2009
22:47

emu

souhlasím :) i s tím sběratelství... mě to nezajímá, za kolik je kde tácek a zda ti ho prodají. ať se to řeší na nějakém sberatele.info !
na druhou stranu se mi moc nelíbí, když se taková diskuse a osobní pře rozlézají po serveru i formou blogů. napsání blogu jako výzvu někomu považuji za nežádoucí... server je zahlcován osobními spory a pivo ustupuje do pozadí...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

umbob

středa, 29. duben 2009
08:14

umbob

to emu: Dlouho jsem přemýšlel, jak a kam zareagovat. Blok jsem nakonec uznal jako vhodnější(ale rozhodně ne ideální) formu než pokračovat v diskuzi v CJN. Tam to nepatří už vůbec.


napsal(a): umbob [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 29. duben 2009
08:30

jiri.kana

to emu: Mně to zas docela zajímá, i když nesbírám. Přece jen to cosi o daném podniku vypovídá.
A kde leží ta hranice, za kterou už je informce nezajímavá? Každý ji má trochu jinde.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Libor

neděle, 3. květen 2009
12:06

Libor

to emu: "nežádoucí" - nerozumiem - ja osobne som sa pána Jobánka pýtal na chuť konkrétneho piva... nešlo vôbec o žiadny spor - jednoducho som chcel poznať jeho názor. A kde inde by sa malo debatovať o pive a jeho chuti než tu?

PS: zase mám ten neodbytný pocit, že len ty vieš všetko najlepšie....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

emu

neděle, 3. květen 2009
13:03

emu

to Libor: Ty máš na mě nějakou alergii, ne ? :) už jsem ti jednou psal, že píšu hlavně v případě, kdy s něčím nesouhlasím. mě prostě přijde že blogy mají být o něčem jiném, než o dotazech a vzkazech ke konkrétním osobám. a taky tenhle web není uzavřená komunita a lidi co se přijdou kolikrát netuší, co nebo kdo je to malakin a jobánek. pokud se chceš na něco zeptat nějeké osoby, tak buď v příspěvku do diskuse, nebo mailem přímo dané osobě.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Libor

neděle, 3. květen 2009
13:23

Libor

to emu: a keď tá osoba cez diskusiu neodpovedá a k mailu sa dostať neviem? Potom je blog, aspoň podľa mňa, jediná cesta....
a nayvše pokial sa bytostne týka piva...

a ano máš pravdu, som na teba alergický, ale môžeš si za to sám... čo už... možno práve preto, čo spomínaš sám - vždy len protirečíš....
ale nechajme tak....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI