Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Útok pokračuje

[sobota, 24. leden 2009]

Tak jako každý rok, tak i letos sem se s kamarády vydal na Klínovec, kam jezdíme provětrat sněžné prkénko, alias snowboard. Vyrážíme vždy brzy ráno a večer se vracíme. Kolem osmé hodiny se pravidelně stavíme na benzínce v Karlových Varech, kde si koupíme nějakou sváču, vykonáme potřebu a pořídíme si pivo. Jistě všichni znáte nabídku českých pump, kde jediné normálnější pivo je ležák od Budvaru. Pokaždé sem si ho zde kupoval, ještě sem míval na výběr G, PU, Krušovice a Zlatého Bažanta. Jak jsme se blížili k čerpačce, již sem se těšil, jak se osvěžím vychlazeným Budvarem (plechovka) a jaké bylo mé hrůzné zjištění, že nabídka pumpy je silně omezena na Birell pro řidiče, Gambrinus pro většinu a Prazdroj pro bohaté. Ačkoliv se nepočítám mezi bohaté, vytasil jsem 36,- a zakoupil sobě nejlepší variantu tohoto podniku. A já se nyní ptám: "Kam se poděla ostatní piva?". Že by se Budvar neprodával a proto byl nerentabilní? Chápu hospodského, který do své krčmy vezme G výměnou za kompletní vybavení hospody, jakým kouzlem se ale podařilo přesvědčit Jihoafričany benzínové čerpadlo, aby brali jen a pouze jejich výrobky? V době, kdy je nekalá soutěž a úplatky tvrdě postihovány a trestány (vtip) je to jistě zcela na pováženou......

Ještě že je na Klínovci hospoda, kde nabízejí pšeničný světlý lahvový Erdinger za 30,- a ještě že cesta zpět vede kolem Rytíře Lochoty a já měl s sebou ne náhodou prázdnou PETlahev :-)

autor: siki | Blok 18:04 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Jarda

sobota, 31. leden 2009
15:47

Právě jsem se vrátil z Lipna. Asi 60% hospod a hotelů ma PU a G a 40% Budvar. Radši jsem chodil na Budvar, to dá rozum. A tak to funguje na celé Šumavě. Ale: Z horní části Lipna je to kousek do Strakonic, takže Dudák, z dolní do Krumlova (Eggenberg) a Třeboně (Regent). To je fakt takový problém tam alespoň pár podniků obsadit ::cry I když Krumlov mě příliš nezaujal, vše jde dost do kysela, a to jsem ochutnal nejen vše v lahvích, ale na výletě do Krumlova v pivovarské restauraci i točené kvasnicové, světlý ležák a tmavý ležák. Alespoň, že tam výborně vaří. Ale jde o princip, proč se netočí alespoň kolem komína, +/- ca. 25 km?


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jirin

sobota, 31. leden 2009
14:05

jirin

Takhle mě naštvali na brněnským vlakáču. Dycky jsem si tam kupoval Strarobahno, abych pokoštoval jaký ho mají, bo jindy bych si ho v lahvi nekoupil. A asi ty budky na perónech začla provozovat jiná firma, bo tak 2 roky už tam mají pouze jihoafričany...
Na benzínkách, když je potřeba, tak beru plechovej Braník a Kozle, bo ostatek je dost drahej...


napsal(a): jirin [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
00:43


posted by: Inzerce

hroch

neděle, 25. leden 2009
16:41

hroch

jenom moje zkušenosti z nabídky bufetů na ještědu.
Před lety byly všude v kromě Gh a PU i Svijany v plechovce. Nyní již druhým rokem pouze Gh a PU.
S kámošema vezeme zateplený baťůžek s lahvemi domácí polotmavé devítky a každou několikátou jízdu na sedačce jednu lahev vypijem. Poslední jízdu s baťohem a na hoře pod stromkem posbírat lahve. Pitný režim rovnoměrně dodržen a nehrozí otrava eurobierem.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

siki

neděle, 25. leden 2009
17:18

siki

to hroch: Jo, i tak by to šlo, bohužel při mých divokých jízdách bych se bál, že se mi lahváč v lepším případě rozbije, v tom horším mi zlomí páteř :-(


napsal(a): siki [Odpovědět]

emu

neděle, 25. leden 2009
09:15

emu

No a zamysleme se nad chováním sikiho. Na omezení nabídky reagoval nákupem toho nejdražšího, co bylo. Provozovatel pumpy může být spokojen, na co tahat do gegálů 5 značek, když stačí 2, aby si spotřebitel vybral. Tím, že siki dokonce koupil drahý PU, dosáhl toho, že se odstranění Budvaru pumpaři vyplatilo- o zákazníka nepřišel, naopak díky drahotě PU má vyšší marži. Pokud se všichni budou chovat na pumpách i jinde jako siki, tak už tu časem bude všude jenom PU a G.
Chtělo by to ovládnout žízeň a místo nadávání na bloku, které stejně ničemu nepomůže, prostě od pumpy odejít bez nákupu. Takhle jsi jen podpořil Prazdroj i pumpaře, který se zbavil ostatních značek a ještě ses tím pochlubil. Jako typický český spotřebitel jsi ukázal, že je ti jedno co piješ, hlavně když to teče, tudíž pro by si měl pumpař lámat hlavu se širokou nabídkou.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

siki

neděle, 25. leden 2009
11:34

siki

to emu: Opravdu mi není jedno, co piju, kdyby mi to bylo jedno, nevyhazuju velké peníze za PU, ale koupím si G za polovinu. A žízeň sem poté ovládal celý den na sjezdovce, jelikož z celkového počtu osmi bister a občerstveních jich celých osm nabízelo pouze G, když sem pak v jednom z nich viděl na nápojáku, že nabízejí i PU, hned sem si ho objednal a když mi paní řekla, že místo avizovaných 40,- chce jen 30,-, bylo mi to divné, na čež odvětila, že PU už došel, tak mi natočila G, řekl jsem tedy, že ho nechci a odešel žízniv a paní na mě koukala jak na vola....Zmíněná hospoda s Erdingerem se nachází mimo sjezdovky, čili tam sem zaskočil až před odjezdem domů....


napsal(a): siki [Odpovědět]

Chody

neděle, 25. leden 2009
12:07

Chody

to emu:
Ona je otázka, zda by Siki (či někdo jiný) nekoupil Budvarů řekněme 5 a PU z nouze jedno na žízeň :)
Na druhou stranu, být z kraje jako Siki, asi bych se zásobil v Berouně :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Malakin

neděle, 25. leden 2009
09:00

Malakin

Na Svitavsku a v okoli Mor. Třebové můžete narazit např. taky na Poličku.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Michal

neděle, 25. leden 2009
01:54

Michal

Je to jak kde, mě osobně příde, že čim dál sem od Plzně, tim pestřejší výběr a hlavně záleží, jestli je na blízku nějakej pivovar. Na Žateckej benzíně maj pěknej výběr Žatce, v Jihlavě sem sehnal Ježka, v Pardubicích Pernštejn. Ten Budvar je taková záchrana. Já ho mam rád, proto si ho i rád dam, někdomu by takovej výběr moh připadat málo. Dokonce na některejch benzínách maj i lahváče, jak desítku tak dvanáctku, nejenom plech.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

LiborP

neděle, 25. leden 2009
20:43

LiborP

to Michal:
No oni se taky klucí z Plzně dlouho snažili všechno v okolí pozavírat - Domažlice, Karlovy Vary, Cheb.


napsal(a): LiborP [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI