Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Vánoce v Úněticích

[neděle, 16. listopad 2014]

se zatím ještě slavit nezačaly, ale vánoční speciál již je na čepu. V sobotu 15.11. byl slavnostně naražen Únětický vánoční speciál – speciální pivo polotmavé 13°. A protože v Únětickém pivovaru není nikdy nic „jen tak“, k této příležitosti byla uspořádána náležitá oslava. O to hezčí, že těsně před tímto datem se Únětický pivovar vyloupl z lešení a zaskvěl se v plné kráse. V pivovarské stodole, krátce po hodině H (stanovené na 13 hod.), po malém zdržení, které vyplnil starosta obce, pan ing. Vladimír Vytiska hrou na ukulele a společně s přítomnými i zpěvem pivovarských písní, zazněla slavnostní tuš kapely CONSONARE (česko-německých evangelických pozounových sborů). Ještě před samotným naražením pak už jen krátká řeč a poděkování ředitele pivovaru, pana ing. Štěpána Tkadlece, oslavná báseň, složená na počest panem starostou a představení nového piva vrchním sládkem, panem ing. Vladimírem Černohorským. A pak už se chápe palice kmotr letošního vánočního speciálu - fotograf, pedagog, autor řady knih o fotografii – občan Únětic, pan Jan Pohribný a naráží dřevěný soudek. Slavnostní přípitek, potlesk a můžeme ochutnávat. Tentokrát za zvuků kapely VALKÝRA. I na děti bylo pamatováno – pohádkou o vánočním putování. Ti, co zůstali až do večera se mohli folkrockově veselit se skupinou FLÁM.

A jakýže vánoční speciál je? Ve „Vyhlášce“ pivovaru se mj. uvádí: „na jeho výrobu byly použity 4 druhy sladů: světlý plzeňský, mnichovský, karamelový a barvící. Jejich vhodným poměrem spolu s dávkou kvalitního českého chmele bylo dosaženo sladkohořké chuti opakovaně zvoucí k dalšímu napití“. Mohu jen dodat – vskutku výborné pivo! Ochutnejte

Fotogalerii naleznete zde...

Vánoce v Úněticích

autor: Jana | Blok 20:10 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Dan

úterý, 18. listopad 2014
16:13

Dan

Na vánoční speciál jsem narazil úplně náhodou, při mé pravidelné zastávce v Úněticích. Zatím se chladí v lednici. Co ale musím pochválit, je nová fasáda doplněná vkusným osvětlením. Teď tam bude chutnat ještě víc.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 18. listopad 2014
17:00

Jana

Dan:
Až se vychladí, tak ho určitě pochválíte taky. :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 18.11.2014 ve 17:01:05


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
17:54


posted by: Inzerce

Dan

středa, 19. listopad 2014
21:28

Dan

Jana: Vychlazeno, ochutnáno a chválím! Únětice opět nezklamaly...


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI