Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Skvělá reklama na Prazdroj

[neděle, 30. září 2012]

Před lety jsme kritizovali reklamu na Staropramen se sedmdesáti dny ležení.

Všichni co navštěvujeme střední a malé pivovary slýcháme o tom že dvanáctka leží tři měsíce i déle, a tak nám ta reklama před zhruba čtyřmi lety přišla, že se pivovar přiznal k podvádění.

Co nám, ale říká nejnovější reklama na Prazdroj- „třikrát jsme vystavili ohni, nechali pět týdnů odpočinout a šestý týden ho má u sebe zákazník“. Celá výroba dnešního Prazdroje tedy trvá pět týdnů, včetně hlavního kvašení. Když to vezmu doslova- v reklamě neslyšíme nic o dvou fázích kvašení o oddělených fázích hlavního kvašení a ležení jak to stanovují pravidla pro „české pivo“. Taky když bych se toho držel doslova tak při varu a chmelovaru jen třikrát zvedali teplotu. Co ale můžeme chtít od tvůrců reklam, když například v jedné je chmel podvodní rostlina.

Údaj pět týdnů je, ale jak to bývá ten jediný pravdivý bod reklamy. Ten bod reklamy, který má na znalosti technologie výroby piva neznalé konzumenty zapůsobit. Stejně jako již dříve přiznání, že nový výrobek je vyjímečně třikrát chmelený, protože do té doby pivo šidili.

Tak jsme se dověděli, že to naše „prémiové“ pivo, které je až dvakrát dražší než zajímavější piva regionálů je minimálně dvakrát urychlené.

Co se ještě od těch velkovýrobců dozvíme v nejbližších letech o tom jak skvěle vyrábí svá prémiová piva.

autor: hroch | Blok 22:14 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Dan

pondělí, 1. říjen 2012
11:24

Dan

Ono to pro Prazdroj není jednoduché. Jak se má vlastně správně prezentovat? Většina lidí vůbec netuší, jak se pivo vyrábí. Těm stačí nalhat, že podle tradičních receptur z nejlepších surovin a oni na to slyší. Navíc je to podloženo kvalitní značkou, která byla vždy zárukou.
Pak je tu ale skupina konzumentů, kteří ví, jak se má pivo správně dělat, jak bylo dříve (klasicky) vyráběno a jak se dnes u těch velkých dělá dnes. Někteří z těchto poučených, občas veřejně upozorní na urychlování a podobné neřesti. Možná pivovar volí strategii, občas nám něco málo "mezi řádky" sdělit po pravdě, aby to nebyl takový průšvih, až to bude nějaký šťoura někde zase rozmazávat...
Fakt je, že když se to vezme v kontextu posledních cca pěti let, mnohé co hlásali tehdy, dnes už neplatí...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

hroch

pondělí, 1. říjen 2012
11:37

hroch

to Dan: Ono totiž tenkrát ta reklama na Staropramen v nejbližším pozdějším čase vyzněla jako vzpomínejte že Staropramen ležel sedmdesát dní. Protože již v době vysílání reklamy to pro to pivo v CKT tancích neplatilo, maximálně pro to co bylo ve skladech. Tak nějak se tady bojím uplně stejného postupu- natlačit do hlav lidí pět týdnů a postupně rozjet ten obvyklý pro CKT tanky osmnáctidenní.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman

pondělí, 1. říjen 2012
12:06

to Dan: Naprostý souhlas....!Po přečtení článku si ale člověk uvědomí i tu skutečnost,že trend dnešní doby se bohužel týká i piva.Dnes náš "blahobyt" je určován pouze tím,co nejrychleji a nejlevněji vyrobit...nakoupit a co nejrychleji spotřebovat a to vše stále dokola.Finanční krize má řešení v utrácení a tím pádem vše musí rychle na svět,ale ještě rychleji ze světa.Nedělám si iluze,že v minipivovarech to bude všechno stoprocentní.Z logiky věci mě vyplívá,že čím menší nebo odlehlejší pivovar,tím větší finanční potíže a tím i prostě nutnost sem tam něco urychlit nebo nedodržet postupy výroby.Řešení nikde asi není,protože se jedná o klasický kruh z kterého nejde vystoupit.Myslím ,že min.90% konzumentů piva zajímá při jeho nákupu hlavně cena, s kterou ale menší výrobci nemůžou jít moc dolů.Takže aby bylo pivo "jako tenkját", o tom si už asi budeme muset nechat na dlouhou dobu jen zdát a i tento slogan je bohužel jen zavádějící reklamou.....


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

27. červenec 2024
06:31


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI