Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

prosinec 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv prosinec 2015






[Svijany] 09:43 [permalink] [reaguj]












Prodám pivovarskou technologii - spěchá

[středa, 23. prosinec 2015]

Prodám varnu 500litrů (rok výroby 2014 - česká výroba) - čtyřnádobovka. Společně s varnou lze odkoupit i spilku a ležácké tanky (1000litrové, duplikátor). Možno prohlédnout/vyzkoušet v provozu na zlínsku. Spěchá!!! Dohoda jistá!

Ceny:

Varna 485.000 Kč

Tanky 110.000 Kč/ks (k dispozici 5ks - samostatně tanky bez varny neprodávám)

Spilka 35.000 Kč

CENY JSOU UVEDENY BEZ DPH. DOHODA JISTÁ!

Více info na tel.776 349 230, skrivanekmartin@seznam.cz

Prodám pivovarskou technologii - spěchá





Súdy povolili Kalteneckeru ozdravenie

[pondělí, 21. prosinec 2015]



Vánoce v pivovarech: zázvor, med i skořice

[pondělí, 21. prosinec 2015]



Pivo jako vkusný dárek? Možnosti tu jsou

[pondělí, 21. prosinec 2015]

[Litovel] 11:00 [permalink] [reaguj]



Češi jsou národem pivařů a svůj oblíbený pěnivý mok rádi konzumují v nejrůznějších variantách. Mnozí se striktně drží svých oblíbených značek, jiní zase naopak s oblibou ochutnávají nové druhy a sezónní speciály. Pivovary na to samozřejmě musejí brát zřetel a tak pravidelně přicházejí s novinkami, které diktují trendové vlny.

Obecně platí, že přes léto lidé rádi pijí na osvěžení méně stupňová piva a jakmile nastává zima, preferují spíše silnější pivča, jelikož ty více zahřejí. Z toho důvodu jsme po roční pauze znovu zavedli Vídeňské speciální nefiltrované pivo s výraznou strukturou vídeňského sladu a příjemnou hořkostí,“ popsal hlavní vlastnosti třináctistupňového ležáku ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil.

A jak se potvrzuje, Kynšperk nad Ohří se během posledních dvou let stal osvědčenou líhní exkluzivních piv. Vedle své zavedené pivní řady již stačil místní pivovar vyprodukovat mnoho netradičních speciálů. Podle historické receptury připravil například výtečnou zázvorovou devatenáctku, medový ležák pro dámy nebo podmanivá piva s příchutí karamelu, kávy či dokonce červené řepy.

A jelikož v České republice poslední dobou sílí poptávka po svrchně kvašených pivech typu Ale, uvažuje Kynšperský pivovar, že v příštím roce zkusí vařit i tento světově proslulý druh piva. „Abychom mohli vyrábět piva ve stylu Ale, musíme nejprve vybudovat nový kvasný prostor s odpovídající technologií. Kvasnice se totiž při svrchním kvašením volně rozšiřují vzduchem, a pokud bych neměl oddělené spilky, spodně i svrchně kvašená piva by se nám takto vzájemně nekontaminovaly. A to je pochopitelně nežádoucí,“ vysvětlil ředitel s tím, že rozdílné jsou také samotné druhy kvasnic či teplota chlazení.

Jakým směrem se budou nadále pivní trendy rozvíjet, si určí především sami konzumenti. „Už když jsme před lety vařili první várky piva, pozvali jsme do pivovaru štamgasty z okolních hospod, aby ochutnali a zhodnotili náš produkt. Chtěli jsme vědět, jestli jim šmakuje a zdali má správný říz,“ zavzpomínal Radek Vomočil. „Názorem zákazníků se řídíme neustále. Jedině tak můžeme vyrábět úspěšné pivo. Bez našich věrných pivařů by to rozhodně nešlo,“ usmál se ředitel.


Od Nového roku v novém kabátu

[neděle, 20. prosinec 2015]

Při stálém hledání nových cest, jak k Vám dostat naše pivo v té nejlepší kondici, jsme jako první pivovar v ČR sáhli po tetrapackových obalech, termopytlíku na cesty a skleněných a plastových mlékárenských lahvích, které budou mít závit.

Při stále zvyšující se poptávce jsme už nestíhali plnit ruční plničkou, a tak jsme se domluvili s nedalekou mlékárnou, která nám tyto obaly bude plnit. Věříme, že je to opět krok kupředu a zachováte nám přízeň i v následujících letech.

PF 2016! Oficiální rozhovor na toto téma zde brzy zveřejníme.

Od Nového roku v novém kabátu

Na Kladně je nová pivovarská prodejna

[neděle, 20. prosinec 2015]

Tradiční pivovar v Rakovníku nese ve své historii rok 1554 jako důkaz o dlouhé tradici vaření piva na Rakovnicku. Zůstal dnes v regionu jediným pivovarem, který vaří pivo z tradičních českých surovin, tradičním způsobem a proto má právo užívat označení ČESKÉ PIVO.

Dosluhující pivovar v roce 2010 změnil vlastníka a v následujících čtyřech letech se proměnily díky mohutným investicím k nepoznání nejen provozní prostory, výrobní technologie a vzhled pivovaru, ale především kvalita piva a pestrost sortimentu. Díky rostoucímu zájmu domácích i zahraničních zákazníků o Dobré pivo z Rakovníka, stoupl roční výstav na sedminásobek a v roce 2014 pivovar atakoval poprvé hranici 100 000 h. Dobré pivo z tradičního pivovaru získalo v letech 2011- 2015 na nejrůznějších pivovarských soutěžích a odborných degustacích 54 ocenění. Pivní portfólio dnes reprezentují značky Bakalář, Černovar a Pražačka.

Jednou z prvních úspěšných investic v roce 2011 byla Pivovarská prodejna, otevřená v září 2011 v Rakovníku na Vrchlického náměstí. Koncept přímého prodeje Dobrého piva se v uplynulých čtyřech letech v Rakovníku osvědčil. Výkladní skříň pivovaru je celou dobu velmi využívanou možností zakoupit novinky z bakalářské pivovarské kuchyně, speciální dárková balení piva, reklamní předměty a hlavně sudové, lahvové i plechovkové rakovnické pivo. Zákazníci také hojně využívají možnost zápůjčky výčepního zařízení.

Tradiční pivovar v Rakovníku otevřel 7.prosince 2015 v centru Kladna v ulici Purkyňova č.p. 3367 (v ulici nad OC Central) svoji druhou firemní Pivovarskou prodejnu. Bude nabízet stejný sortiment a služby jako prodejna v Rakovníku. Vedoucí kladenské prodejny Ivana Pelikánová doposud úspěšně zajišťovala od samého začátku služby zákazníkům v Podnikové prodejně v Rakovníku. Otevřeno je ve všední dny od 8:30 do 12:00 a od 12:30 do 17:00, v sobotu pak od 8:00 do 11:00 hodin. Kontaktní telefonní číslo je 725 958 632.

Navštivte naši novou Pivovarskou prodejnu v Kladně během letošního prosince a dostanete ke každému nákupu dárek.


Nový pražský pivní bar Bad Flash Bar

[sobota, 19. prosinec 2015]



Pivovarnictví již zve do sklepení

[sobota, 19. prosinec 2015]



[Svijany] 21:47 [permalink] [reaguj]





Pivotéka Pípa se v dolní části komplexu Food Story v Dlouhé ulici v Praze otevřela již v listopadu. Od té doby nabízí svým hostům sortiment více než 150 lahvových piv z různých koutů České republiky i světa a 8 piv na čepu, které se mění podle aktuálního výběru pivního sommeliéra Roberta Demetera. Zde je také několik jeho vánočních tipů, kterými si můžete vaše svátky zpříjemnit.

Co najdete u nás v Pípě na čepu:

Vánoční hvězda, Pivovar Lužiny

Okuste u nás „hořkou“ příchuť Vánoc. Vyzkoušejte první lužinské tmavé pivo s názvem Vánoční hvězda.

Permon X Mas, Pivovar Sokolov

Vyznačuje se vůní citrusů (mandarinky) a tropického ovoce (ananas, mango). Převažují zde chuťové tóny sladu a bylin. Pivo má střední až nižší říz a střední plnost těla. Je zde patrná i vyšší hořkost.

Matuška vánoční

Když si přivoníte k tomuto moku, můžete lehce zacítit karamel, slad a jemné tóny kávy. V chuti dominuje střední až vyšší plnost a poměrně výrazná hořkost, pod kterou se ale skrývá také mírná sladkost. Jedná se o velmi dobře vyvážené a harmonické pivo.

Vánoční zázvorový speciál s medem, polotmavý 13%

Jde o nefiltrovaný, nepasterovaný a spodně kvašený speciál. Vaří se tradiční technologií dvojího rmutování. Pivo má jedinečnou polotmavou barvu lesního medu. Ve vůni dominuje čerstvě strouhaný zázvor, chuť je sladová a s medovým dozvukem.

Albrecht IPA 22 %, Zámecký pivovar Frýdlant

Světlá barva tohoto piva připomíná australské začínající léto a Vánoce trávené na plážích. Je to extra ovocná IPA chmelená jen mladými australskými chmely typu Enigma, Victoria Secrete a Topaz.

Albrecht APA 12 % Melchior, Zámecký pivovar Frýdlant

Je hluboce prokvašený a velice lehký. Jde o velmi svěží, typicky letní pivo s kombinací citrusové a mangové vůně s jemnými tóny malin a ostružin, kterou pivu dodávají americké aromatické chmely „Cascade“, „Simcoe“ a „Equinox“. Americké chmely byly využity i ke studenému chmelení. Pivo se vyznačuje příjemnou hořkostí připomínající nádech červeného grepu a jemné tóny mandarinky, vybízející k dalšímu napití.

Père Noel 7 %, pivovar De Ranke

Père Noël je sice vánoční pivo, avšak od ostatních vánočních piv velmi odlišné. Vánoční speciály bývají většinou bohaté a sladší, toto se však vyznačuje krásnou jantarovou barvou a hořkými chuťovými tóny. Komplex chuti je obohacen přídavkem lékořice. Père Noel je vařen ze směsi sladu světlého, mnichovského a karamelového a chmelů Brewers Gold a Hallertau.

XX Bitter 6,2 %, pivovar De Ranke

XX Bitter neboli Extra Extra Bitter je hořký blond z pivovaru De Ranke. Je známý díky svému velmi hořkému a silnému aroma. XX se vaří ze světlého plzeňského sladu s přidáním chmele Hallertau a Brewers Gold. Dokonalá kombinace, která je na národní i mezinárodní úrovni velmi ceněná. Toto pivo je skutečnou inspiraci pro aktuální „comeback“ hořkých piv v Belgii.

Kriek De Ranke 7 %, pivovar De Ranke

Tento unikátní Kriek je směsí dvou různých stylů kyselých piv. Červenohnědého z regionu Roeselare/Kortrijk/Oudenaarde a piva stylu Lambic z regionu Pajottenland v blízkosti Bruselu. Červenohnědé pivo vlastní výroby fermentuje po dobu šesti měsíců s višněmi. Následně je přidán pravý lambic z pivovaru Girardin. Posléze pivo nějakou dobu zraje, než je připraveno k pití. Je to úžasný „hasič“ žízně, který neobsahuje téměř žádný cukr.

Noir de Dottignies 9 %, pivovar De Ranke

Nejsilnější pivo v nabídce pivovaru De Ranke s velmi bohatou chutí, která pochází z šesti různých druhů sladu. Tyto slady dávají pivu temně hnědou až černou barvu. Bohaté dávky chmelů Challenger a Žatecký vytvářejí typickou rovnováhu mezi sladkou a hořkou chutí.

De Ranke Saison De Dottignies 5,5 %

Jedno z tradičních piv De Ranke. Zlaté pivo s pevnou bílou pěnou, obilná, kořeněná vůně s ovocnými tóny. Chuťově vyvážené a příjemné pivo. Vzhledem k rozumnému obsahu alkoholu se navíc velmi dobře pije. Chcete-li si vychutnat skvělý saison, je to velmi dobrá volba.

Lucky Bastard India 15 %, Pivovar Brno

Lucky Bastard India 15 % je svrchně kvašené nefiltrované světlé pivo. Jedná se o silnější pivo, v němž je chmel použit tak, aby zkoncentroval nádhernou chuť a vůni citrusů a zralého tmavého ovoce. Výsledkem je proto výrazný, ale přesto vyvážený kousek.

O pivotéce Pípa – Beer Story:

Pivotéka Pípa je nově otevřený prostor v dolní části komplexu Food Story v pražské Dlouhé ulici. Můžete si zde vychutnat více než 150 lahvových piv a 8 piv na čepu dle aktuální nabídky. Všechna piva prochází pečlivým výběrem pivního znalce a sommeliéra Roberta Demetera. Pivní skvosty v Dlouhé jsou zpravidla původem z menších rodinných pivovarů se zajímavým příběhem. Samozřejmostí je zde i párování piva s kvalitním a originálním jídlem nebo pivní přednášky a tematické večery.








Zajdi do výstavy Žít pivo, kde se ukrývají tři indicie – ty ti pomohou odhalit heslo. Pošli ho a vyhraj pro svoji partu velkou bečku Brněnské 12!

Jak ve výstavě Žít pivo najít tři indicie? Ke každé vám dáme nápovědu.

1) Bez sladu se pivo neobejde, dnes ani v minulosti. Jak ale zaříditi, by byl suchý dosti? Je to valach? Pec snad trochu? Zapátrejte v jeho rohu.

2) Hostinskému došlo pivo, ve sklepě má další sud. Klíč však není k nalezení – a tak polévá ho stud. Kde ho nechal? Kam se schoval? Hosté mají žízeň, zášť. Skrýší pro klíč od sklepení je hostinského vlastní plášť.

3)Karel Gott je ještě mlád, vše normální zdá se. Jak si vede ten náš stát? To štamgast tady ptá se. Informační orgán drží, listuje a hledá, pravdu nerozezná od lží, Americe běda!

Tři indicie odkazují na heslo, uhodni jej a pošli nám jej spolu s číslem vstupenky z výstavy Žít pivo na mail becka@spilberk.cz do 28. 12 do 12:00. Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho šťastlivce.

Kompletní soutěžní podmínky najdeš tady...


Warning: getimagesize(pic/12295482-10154431222289552-2317335088162634331-n.jpg-oh-e290841226b10c916109fb61): failed to open stream: No such file or directory in /mnt/data/accounts/c/chodypi/data/www/pivni.info/www/blog.php on line 276
Na Špilberku se hraje o bečku od Hauskrechta

Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI