Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soutěž s Pivem na Náplavce 2015


verze pro tisk

Soutěž s Pivem na Náplavce 2015

Soutěž s Pivem na Náplavce 2015

Již příští pátek 19. a v sobotu 20. června zaplní pražskou náplavku Rašínova nábřeží milovníci kvalitního piva, jídla a hudby. Ano, opět je tu pivně-gastronomicko-hudební festival malých a mini českých pivovarů PIVO NA NÁPLAVCE .

Oproti předchozímu ročníku se nám počet přihlášených pivovarů mírně navýšil, a to na 58. Jak už se na festivalu stalo zvykem, většinu z nich zde budou zastupovat přímo sládkové či majitelé, zajisté se tak najde prostor i na případnou diskusi o jejich pivu či pivovaru. A kteréže to budou? Vezměme to pěkně podle krajů:

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA

Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha / Pivovarský dům Praha - Klášterní pivovar Strahov - Novoměstský pivovar - Pivovar Hostivar - Pivovar Kolčavka - Pivovar Kunratice (létající pivovar) - Pivovar Lužiny - Pivovar a restaurace U Tří růží - Two Tales Brewing (létající pivovar) - Zemský pivovar (létající pivovar)

STŘEDOČESKÝ

Kounický pivovar Kounice - Minipivovar Slepý krtek Ujkovice - Pivovar Energon Obořiště - Pivovar Ferdinand Benešov - Pivovar Hostomice pod Brdy - Pivovar Nymburk -

Pivovar Starokladno Kladno - Pivovar Všeradice - Pivovarský dvůr Chýně - Přátelský pivovar Malešov - Sedlčanský pivovar Krčín Sedlčany - Tradiční pivovar v Rakovníku (Bakalář) - Zichovecký pivovar Zichovec

JIHOČESKÝ

Bohemia Regent Třeboň - Pivovarský dvůr Zvíkov Zvíkovské Podhradí

PLZEŇSKÝ

Blahovar Plzeň - Hostinský pivovar U Bizona Čižice - Minipivovar U Stočesů Rokycany -

Pivovar – restaurant Modrá Hvězda Dobřany - Plzeňský Pašák Plzeň

KARLOVARSKÝ

Pivovar Permon Sokolov

ÚSTECKÝ

Křinický pivovar Krásná Lípa - Létající pivovar Falkon Žatec - Pivo ZLoun Louny - Pivovar Hotel Na Rychtě Ústí nad Labem - Pivovar Kocour Varnsdorf - Žatecký pivovar Žatec

LIBERECKÝ

Pivovar Konrad Liberec-Vratislavice - Zámecký pivovar Frýdlant

KRÁLOVÉHRADECKÝ

Pivovar Clock Potštejn - Pivovar Nová Paka - Primátor Náchod - Rodinný pivovar U Vacků Chlumec nad Cidlinou

PARDUBICKÝ

Pivovar Mordýř Dolní Ředice

VYSOČINA

Jihlavský radniční právovárečný pivovar Jihlava - Pivovar Heřman Vladislav - Pivovar Chotěboř - Pivovar Kozlíček Horní Dubenky - Želivský klášterní pivovar Želiv

JIHOMORAVSKÝ

Lišák – minipivovar Topolany - Pivovar Moravský Žižkov - Zámecký pivovar Břeclav

OLOMOUCKÝ

První soukromý pivovar společenský (Svatovar) Lipník nad Bečvou - Rodinný minipivovar Bravůr Loučná nad Desnou

ZLÍNSKÝ

První selský pivovárek Kroměříž - Pivovar Maxmilian Kroměříž - Rodinný minipivovar Valášek Vsetín

Plakát
Plakát

Jako obvykle nepřijdete ani o příležitostnou várku festivalového piva, tentokrát z produkce ujkovického pivovaru Slepý krtek, vítěze loňského hlasování návštěvníků o nejoblíbenější pivovar festivalu. Tamní sládek se nechal přemluvit a vyrobil nám pivo, které standardně nedělá, a sice 11% světlý ležák. Ponese název VLTAVSKÁ PRSA, tedy opět dalšího z plaveckých stylů, připraveno ho bude celkem 250 litrů, tentokrát však bude k dispozici pouze v čepované podobě.

Jak jste zvyklí z předchozích ročníků, konzumace piv bude probíhat výhradně z festivalových skleněných džbánků, a to buď logovaných, nebo nelogovaných. Objem bude opět 0,3 l, což je dle našeho názoru ideální množství na to, abyste dokázali říci, že vám pivo nejen chutná, ale že má také pitelnost.

Festivalové pivo
Festivalové pivo

Festival Pivo na Náplavce však nebude jen o pivu, ale též o kvalitní doprovodné gastronomii, na pouhé langoše a klobásy, jimiž to na jiných festivalech začíná a současně končí, tak rychle zapomeňte. Jídlo na náplavce nejenže bude dobře vypadat, ale hlavně bude lahodit vašim chuťovým buňkám.

Hudbu jsme opět vybírali tak, aby se nejednalo o žádný „mainstream“, ale spíš o něco, co si dokáže vychutnat téměř každý, aniž by měl pocit, že ho to nějak výrazně ruší.

Ale nyní již k samotné soutěži. Loni i předloni jsme uspořádali ryze tipovací soutěže, pro letošek se pokusíme o zvýšení povědomí o pivní kultuře, která u nás v posledních letech výrazně trpí a lze ji přirovnat k úrovni Balkánu či jiných pivně méně vyspělých regionů.

A tady je naše otázka:

Dokázali byste nám sepsat 7 důvodů, proč si myslíte, že kvalitní pivo patří do skla a ne do kelímku, potažmo plastové lahve? Pokud byste oněch důvodů nalezli víc než 7, může to být bráno jako výhoda, záleží však na jejich znění.

Své odpovědi zasílejte na tuto e-mailovou adresu (marek.kamlar(zav)gmail.com) do úterý 16. června včetně. Následující den vše s kolegy vyhodnotíme a tři podle nás nejlepší odměníme festivalovým kompletem, jenž bude obsahovat 0,3litrový džbánek s logem festivalového piva, katalog, pivní tácek a propisku. Protože však stejná soutěž probíhá i na Facebooku, do předmětu zprávy napište „Soutěž s PNN – Pivní info“. V případě, že se sejde více odpovědí se shodným počtem důvodů obdobného znění, bude mít přednost ten odesílatel, který e-mail zaslal dříve.

Předem díky za zájem a na viděnou na náplavce.



[Marek Kamlar] [Zobrazeno 6412x] [10. červen 2015]
[Pivní soutěže] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Malakin

středa, 17. červen 2015
13:55

Malakin

Odpovědi na naši otázku včetně přehledu vítězů ke zhlédnutí zde ( http://pivonanaplavce.cz/download/Soutez-s-PNN-2015_vysledky.pdf ). Ještě jednou díky za snahu a v pátek či v sobotu na viděnou.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI