Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tambor v Bille

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Tambor v Bille

Tambor v Bille [p539]

Jistě se Vám už někdy v životě stalo, že Vám doma došlo lahvové pivo. Do pivotéky, kde by piva nebyla zbytečně cenově nadhodnocena, daleko, takže nezbývá než vzít za vděk běžným obchodem s potravinami, což pro mnohé z nás znamená nějaký ten obchodní řetězec. Je pravda, že i zde se situace zlepšuje, i zde slyší na volání českého pivaře. Takže není problém narazit na nějaký kousek středního průmyslového pivovaru jako Žatec, Primátor, Bernard či jiný místně komínový.

Nově má být tak k dispozici královédvorský Tambor v prodejnách Billa, zatím jen kolem komína, tedy v Královéhradeckém kraji. Nehledejte jej ale mezi pivem! Tambor asi není pivo, je to regionální produkt, proto ho najdete jen v regálu "Billa regionálně". Možná se nebudu moc mýlit, když prohlásím, že pivo se většinou nekupuje jedno dvě, jsou tací, co si rádi koupí celou basu. V Bille ale naleznete vystaveno jen nějakých 6 lahví a ještě pěkně u země. Asi kvůli tomu, že se jedná o pivo nepasterované a tak mu svědčí nižší teplota při podlaze...

Tambor v Bille
Tambor v Bille

Vypadá to, že řetězcům ani tak nejde o prodej zboží, toho regionálního zejména. Spíše se zařazením takových výrobků snaží naplnit rčení o vlku co se nažral a koze jenž zůstala celá. Pod kozou si představte zaplacená místa zejména nadnárodních korporací, které nás krmí "svým odpadem", vlkem pak marketing, který zjistil, že farmářské, regionální a domácí produkty jsou zrovna cool a in. Jsem stran někomu nařizovat, co, jak či za kolik prodávat, to musí každý obchodník posoudit sám, ale docela se nad takovým prodejem produktu jako je pivo podivuju.

Zapomněl jsem dodat, že se jedná o pivo Tambor 11° světlý ležák. V současné době ho v Bille pořídíte za 13,90 Kč (i když zaváděcí cena byla 16,90, což z něj dělalo opravdového ležáka :)). V Královehradeckém kraji najdete Billa filiálky s královédvorským pivem ve Dvoře Králové nad Labem, Hradci Králové, Trutnově, Jičíně, Vrchlabí, Rychnově nad Kněžnou, Hořicích v Podkrkonoší a v Týništi nad Orlicí. Tam všude hledejte regionální produkt Tambor.

Tambor 11
Tambor 11

A co nám k tomu řekl majitel královédvorského pivovaru pan Kiriakovský: "Někdy mám pocit, že produkovat pivo v ČR a to v malém je spíš za trest než pro radost a zisk. Označovat svoje pivo Regionální značkou je asi tak dobré, jako když nabídnete mrtvému zimník. Když vidím, jak nám Billa jasně ukázala, kde je místo pro nám podobné. Když chcete v jejich filiálkách prodávat pivo vařené v "blízkosti komína" máte své místo jasně dané: u podlahy, tam hledejte zboží každodenní spotřeby.

Naši politici chtějí, aby významní obchodníci vzali na milost malé tuzemské výrobce a tady je výsledek. Možná na to padla i nějaká dotace na podporu regionálních výrobců nebo produktů ze strany státu, třeba na výrobu a polep toho regálu?! Doufám , že se nám v budoucnosti podaří naše pivo "dostat" na ta prodejní místa v Bille, kde ho zákazník obvykle nachází, jako v případě piv nadnárodních pivovarů a tuzemských pivovarských skupin."



[Richard Chodora] [Zobrazeno 5968x] [27. listopad 2015]
[Glosy] [comments: 11] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Petr Tuček

středa, 2. prosinec 2015
21:06

Osobní zkušenosti z východočeských prodejen řetězce Billa - jmenovitě Chrudim, Pardubice, Hradec a Č.Třebová - regionální piva ( Č.Krumlov, Nová Paka, Kácov, Primátor a další ) bývala kdysi umístěna v "šikovném" regálu vedle bas s ostatním pivem, tedy slušně přehledně umístěna. Dnes zahrabána ve spodních regálech u podlahy. Velká škoda !


napsal(a): Petr Tuček [Odpovědět]

Energetik

pátek, 27. listopad 2015
21:11

Energetik

V Praze takhle mají PETky Podkováně...


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:55


posted by: Inzerce

Sekal

úterý, 1. prosinec 2015
00:24

Sekal

Energetik: To ale nebývalo.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Felčar

úterý, 1. prosinec 2015
01:13

Felčar

Sekal: O Podkováňovi v Bille jsem ještě neslyšel, ale někdy předloni ho měli u nás v COOPu. A vzpomínám si, že někdy před dvěma lety před vánoci měli v Bille tmavý Kácov.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Sekal

středa, 2. prosinec 2015
00:31

Sekal

Felčar: Myslel jsem, že to nebývalo dole u země. V Celnici byl normálně na polici.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

strevlas

středa, 2. prosinec 2015
20:11

strevlas

Sekal: dneska ověřeno v bille na Petřinách, u země Podkováň v pet.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

Energetik

pátek, 4. prosinec 2015
13:53

Energetik

strevlas: Prodávají to v Bille (Budějovická) pravidelně/nepravidělně - jinými slovy v určitých intervalech, asi jak zrovna zavezou. Podobný příklad jako Nová Paka (resp. její "Speciální piva"), akorát Podkováň nyní vystěhovali z regálů s pivem právě k těm regionálním produktům.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 27. listopad 2015
08:47

jiri.kana

Po přečtení názvu článku jsem se zaradoval, ale už jsem zase při zemi, jak ten Tambor.
BILLA není moc dobrý krám na pivo...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 27. listopad 2015
21:26

jiri.kana

jiri.kana:Na druhou stranu, nikdo asi nebrání královédvorskému pivovaru v tom, aby se sloupce bas s jeho pivem v Bille hrdě tyčily třeba mezi Zlatopramenem a Braníkem. A to nejen "kolem komína"...
Ovšem pokud by toto měla být státem dotovaná záležitost, jak naznačuje pan Kiriakovský, tak se dostáváme ještě do úplně jiné roviny.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Kiriakovský

sobota, 28. listopad 2015
09:37

jiri.kana:
Billa nám oficiálně nabídla pouze místo v regioregálu. Do prodejní sekce lahvového piva, do sloupců bas, o kterých píšete, nesmíme. To nám bylo oznámeno, jak vedením, tak personálem filiálek. A to vidím jako největší překážku v prodeji našeho piva.
Po týdnu, co jsme umístěni v regioregálu, se například v Bille v Hradci Králové, Rychnově nad Kněžnou, Týništi, Jičíně, Trutnově a Vrchlabí, neprodala ani lahev? Pouze v Hořicích a Dvoře došlo na nějaký drobný prodej v počtu několika kusů.


napsal(a): Kiriakovský [Odpovědět]

Sekal

úterý, 1. prosinec 2015
00:27

Sekal

Kiriakovský: Já bych se na to vykvajznul. Na tržbách nula a ještě se to tam zkazí. Vůbec jsem netušil, že je v Bille nějaký regioregál.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI