Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Petice proti zastavení výroby piva ve Vyškovském pivovaru

[úterý, 1. červen 2010]

Text petice:

PETICE

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod

a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme Ministerstvo zemědělství ČR, aby nebyla zastavena výroba piva ve Vyškovském pivovaru, jenž spadá pod Jihomoravské pivovary a. s., jejichž jediným akcionářem je právě Ministerstvo zemědělství ČR, které rozhodlo o zastavení výroby a propuštění většiny zaměstnanců k 30. 6. 2010.

Vyškovský pivovar má bohatou tradici, byl založen roku 1680, ovšem právo várečné zde bylo již před husitskými válkami. V roce 1677 nechal Karel z Lichtenštejnu vybudovat vedle zámku a zámeckých zahrad nový biskupský pivovar. Pivovar dvakrát zachvátil obrovský požár, avšak vše bylo opět znovu vybudováno. Vyškovskému pivovaru se podařilo přečkat první světovou válku, i když musel snížit stavy, pivo se zde posléze vařilo i za druhé světové války. V padesátých letech bylo rozhodnuto zařazení pivovaru do třetí kategorie, což mělo znamenat jeho dožití bez jakýchkoli investic a jeho zrušení někdy kolem roku 1970, i tato situace se pivovaru podařila zlomit, prakticky do konce devadesátých let se mu ohromně dařilo, po této době ovšem jeho výstav piva klesal.

Máme za to, že (i přes nevyřešenou otázku církevních restitucí) je Ministerstvo zemědělství jako vlastník do značné míry odpovědné za současnou situaci. Místo, aby si zajistilo schopné vedení, které by spravovalo jejich majetek, připustilo, aby se vedení neustále měnilo a aby se pivo vytrácelo z restauračních zařízení i z obchodní sítě. Za velkou ztrátou, kvůli níž ministerstvo rozhodlo o zastavení vaření piva, vidíme jednak investici do zjevně ztrátových míst (jako bylo předražování zakupovaných propagačních materiálů, inovace láhví, apod.), ale hlavně investici do zmodernizování pivovaru, které vedlo ke zlepšení kvality, jež od druhé poloviny devadesátých let ztrácela pověst. Nyní však pivo vařené ve zdejším pivovaru svou kvalitou předčí naprostou většinu jiných tuzemských pivovarů (které jsou ve velké většině případů vlastněny zahraničními subjekty), navíc je zachován tradiční český postup vaření, kterým se již nemůže pyšnit příliš pivovarů.

Obáváme se, že z našeho trhu mizí jedna z posledních perel českého pivovarnictví, i když se poslední dobou zakládá spousta nových malých pivovarů, které se navrací k původnímu zrání a vaření piva, jelikož tzv. europivy jsou spotřebitelé přesyceni. Z budování nových pivovarů usuzujeme, že se jedná o výnosnou činnost. I proto si myslíme, že má pivovar reálnou šanci ztrátu zmenšovat, navíc se znovu začíná dostávat do restaurací, ze kterých ho konkurence vyřadila. Od investice, která byla vynaložena do modernizace přece nelze očekávat okamžitou návratnost.

Navíc bychom chtěli zdůraznit i hodnotu kulturního dědictví, jež je s pivovarem spjata. Jestliže Vyškovský pivovar zanikne, zanikne i něco v nás. A necháme tu bez boje prostor k dalšímu podmaňování se cizímu kapitálu a naše děti už možná nebudou vědět, jak chutná poctivé pivo.

Proto žádáme o zachování výstavu piva, když už ne všech druhů, tak alespoň několika, obzvláště by byla škoda černého piva „Havrana“, který je bezkonkurenčně nejlepším českým černým pivem, jak o tom svědčí každoroční ocenění. Pivovar také může sloužit k prohlídkám, pokud by se spojil výklad o výrobě piva i s výkladem o historie pivovaru, stalo by se to jednou z mála kulturních „atrakcí“ našeho města. Další možností by mohla být domluva s církví a prodávání piva jako klášterního, o nějž je celosvětově velký zájem.

Stát by se dle našeho názoru o toto dědictví měl, jakožto o svůj majetek i majetek všech občanů naší republiky, řádně zajímat. Nechat zaniknout státní podnik se zaměstnanci, kteří pro něj doslova žijí, avšak v jejich činnosti jsou jim často kladeny zjevné překážky bránící prosperování provozu, a rozprodat jeho špičkovou technologii, je přinejmenším podlé.

Děkujeme.

Za petiční výbor: Hana Dostálová


ZDE naleznete petici ve formátu .pdf včetně podpisového archu.

Pivní.info doporučuje petici podepsat, případně sehnat více podpisů od lidí, kterým není osud Vyškovského piva lhostejný a vyplněné podpisové archy zaslat poštou na adresu petičního výboru: Hana Dostálová, Jungmannova 233/34, 682 01 Vyškov

autor: Chody | Blok 13:23 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

ELI

středa, 1. září 2010
21:29

Když jsme navštívili na kolách z Hradce Králové tento pivovar byli jsme velice překvapeni ochotou sládka při prohlídce. Řekl vše o historii dal ochutnat z tanku-vynikající pivo. To se ještě nevědělo že se snad bude rušit. Všichni z party našeho hasičského sboru podpoříme aby tento pivovar byl zachován. Pokud už se nelikviduje. Dej Bůh štěstí.


napsal(a): ELI (elasovo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Moravák

úterý, 22. červen 2010
16:46

Jen tak dál ať nám Češi nečmajznou a nezníčí vše i když trochu opožděně, ale podporuji !!!


napsal(a): Moravák [Odpovědět]

Adsense

15. květen 2024
15:27


posted by: Inzerce

Chody

úterý, 22. červen 2010
18:12

Chody

to Moravák:
No Tobě taky už asi na tej Vaší slavnej Moravě hrabe, viď :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

středa, 16. červen 2010
22:47

Jana

Tak petici podepsalo 4 639 lidí, putuje na ministerstvo. Pan starosta Hájek již zaslal znepokojující dopis tamtéž.
Zítra odešleme dopisy panu Bárkovi (vyškovskému senátorovi), Hájkovi (hejtmanovi Jihomoravského kraje) a Sobotkovi (poslanci za Jihomoravský kraj), zda by se nemohli do situace zapojit a napsat také na ministerstvo, jestli by šla situace ještě nějakým způsobem přehodnotit. S nápadem totiž přichází jak zaměstnanci (nastínili jej v tiskové zprávě o boji zaměstnanců proti likvidaci pivovaru), stejně tak na scénu vstupují noví zájemci o pronájem.
Uvidíme, jak se k tomu dané subjekty postaví, každopádně děkujeme všem za podporu.
Další akce pojatá v duchu záchrany Vyškovského pivovaru se koná tuto sobotu na Cimburku u Koryčan.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

julek

pondělí, 14. červen 2010
17:35

to Jana: Odeslano pres EMS, zitra do 14 hodin je to u Vas.


napsal(a): julek [Odpovědět]

Jana

pondělí, 14. červen 2010
08:21

Jana

to julek: Hana Dostálová, Jungmannova 233/34, 682 01 Vyškov


napsal(a): Jana [Odpovědět]

julek

pondělí, 14. červen 2010
08:13

Prosim o info, na jakou adresu mam podepsane petice zaslat ? Vse ucinim jeste dnes, expresne !


napsal(a): julek [Odpovědět]

Jana

sobota, 12. červen 2010
17:00

Jana

Po posledním součtu je 3850 podpisů, zbylé podpisy vybereme v pondělí a úterý. O kouzu projevila zájem i média , další kroky konzultujeme se zaměstnanci pivovaru. Děkujeme všem za podporu.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana

sobota, 12. červen 2010
17:13

Jana

to Jana: * o kauzu


napsal(a): Jana [Odpovědět]

nova

sobota, 12. červen 2010
18:39

to Jana: Tak to uz je pekne cislo,doufam ze se stat nad tim zamysli a nebude pripravovat rodice o praci ale da jim sanci


napsal(a): nova [Odpovědět]

PetrV

pátek, 11. červen 2010
12:00

PetrV

Ten nápad o čepování před ministerstvem se mi líbí. Úplně vidím tu reportáž v televizi: "Zeptali jsme se kolemjdoucího: Jak vám chutná toto pivo? Myslíte, že by se pivovar, který ho vaří, měl zavřít?" :)


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

Dan

sobota, 12. červen 2010
21:37

Dan

to PetrV:
Myslím že to není špatný nápad, určitě by přišlo i dost čtenářů pivního.infa.
Je třeba udělat vše co je v silách nás všech, pro záchranu Vyškovského pivovaru.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

PetrV

sobota, 12. červen 2010
22:40

PetrV

to Dan: Jojo, já jsem to nemyslel ironicky, opravdu se mi ten nápad líbí.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

julek

pátek, 11. červen 2010
08:50

Je mozne zaslat petici emailem, neb o nafaxovat ??? Mame tu docela dost podpisu.....


napsal(a): julek [Odpovědět]

Jana

pátek, 11. červen 2010
11:55

Jana

to julek: Pokud možno pošlete je prosím ještě dnes poštou. Podpisy by měly být totiž napsány vlastnoručně a ne vytištěné... Jelikož dnes sice je schůzka nad peticemi, ale ještě i o víkendu budeme získávat podpisy, tak petici pošleme nejdřív v pondělí, ale jestli říkáte, že máte dost podpisů, tak by byla škoda Vaše úsilí zmařit a odeslání petice bysme tedy ještě odložili. Ovšem zaměstnanci pivovaru vážně uvažují nad hromadným předáním peticí před ministerstvem zemědělství :), což by bylo asi někdy v průběhu příštího týdne. Na této alternativě se právě budeme dnes odpoledne v 15:00 ve vyškovské pivnici domlouvat. Na setkání by měla přijet i Česká televize, ale nevím, jestli chtějí reportáž vysílat už dnes ve večerníku v 18:00...


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana

neděle, 13. červen 2010
10:09

Jana

to Jana: Tak televize přijet nemohla, odvolali je bohužel na jiné místo.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

neděle, 13. červen 2010
12:50

Chody

to Jana:
Škoda, že by státní televize dostala zákaz informovat o státním majetku? Možná by zájem projevila některá televize soukromá...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Tchoř

pondělí, 14. červen 2010
22:53

to Chody:
Obávám se, že neprojevila. Nejde tu totiž o mord, incest, šikanu, havárii, požár, utonutí, teroristický útok ani jiný druh násilného či úchylného jednání, případně o živelní katastrofu. Sledovanost především!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Miroslav Úlehla

úterý, 8. červen 2010
22:52

Předpokládám , že za tímto bude stát zájem někoho kdo si za zlomek ceny pivora převezme . Zlikvidovali se pivovary , které měli i delší tradici např Kroměřížský založen 1268 . Je zvláštní , že se nenajde schopný management , který by na místě dohledl na chod podniku . Petice asi nemá smysl jedině , že by někdo předal zkušební provoz .


napsal(a): Miroslav Úlehla (miroslavulehla(a)email.cz) [Odpovědět]

Jana

středa, 9. červen 2010
13:39

Jana

to Miroslav Úlehla: Pivovar jen tak někdo nepřevezme, je tam nedořešená restituce, pozemky jsou církve... Pivo se ve Vyškově vařilo už před husickými válkami na zámku, jen ten pivovar je oficiálně 300 let starý, managment byl dosazen ministerstvem zemědělství...


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Petra Daňková

úterý, 8. červen 2010
09:53

Dobrý den, ptala jsem se v pivovaru, ale tam o žádném setkání v pátek neví. Chtěla bych o petici a tak napsat do zítřejšího vydání Vyškovského deníku. Vidím, že nejvíce o tom ví asi pan Foltýn a paní Dostálová. Byla bych ráda kdyby jste mě dnes kontaktovali. Můžete na přiložený mail nebo na 602 759 267. Důležité co bych chtěla zmínit, je třeba kde petici Vyškované mohou podepsat, vím o jedné v knihovně, ale má jich zde být více. Předem díky. Petra Daňková Redaktorka Vyškovského deníku


napsal(a): Petra Daňková (petra.dankova(a)denik.cz) [Odpovědět]

Tom Foltýn

úterý, 8. červen 2010
08:02

Tento pátek by mělo být nějaké posezení u piva ve Vyškově včetně setkání s lidma z pivovaru. Můžete mi sem hodit nějaké podrobnější informace (čas a místo), pokud je to teda pro všechny??? Vzal bych petici evet. bych ji poslal zítra poštou.
díky


napsal(a): Tom Foltýn (desfoltas(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Evik

úterý, 8. červen 2010
13:28

evik

to Tom Foltýn: Tak hlavně je to posezení nad peticemi, zkonzultování situace... Pokud máte zájem, určitě můžete přijet, dovézt petice. Bude přítomen minimálně jeden zaměstnanec, který bude ostatní zaměstnance prakticky zastupovat, ostatní podle času...
Setkání se koná v pátek, v 15:00 ve Vyškovské pivnici (hned vedle pivovaru).


napsal(a): Evik [Odpovědět]

Evik

pondělí, 7. červen 2010
18:00

evik

Tak, už se nám jich pár sešlo, přesněji 1 015 podpisů :)


napsal(a): Evik [Odpovědět]

nova

pondělí, 7. červen 2010
19:48

to Evik: jako celkem podpisu ?


napsal(a): nova [Odpovědět]

Evik

úterý, 8. červen 2010
11:15

evik

to nova: Zatím ano. Už nám přichází ale i podpisy poštou, takže se čísla mírně zvedají. Děkujeme všem, co se zapojují :)


napsal(a): Evik [Odpovědět]

Tchoř

neděle, 6. červen 2010
22:29

Na sběratelské burze v Ústí n. L. v sobotu ležela petice na stolku u vstupu, pár podpisů tam už bylo, já jsem přivezl další a sehnal 30 podpisů, oběhnu ještě co se dá a 12.6. ji vezu do Vyškova.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Hříbek

sobota, 5. červen 2010
23:53

Hříbek

Tak sem si ve čtvrtek vytisknul a vzal sem do práce (Mladá Boleslav) sehnal sem přes 20 podpisů, do středy jich alespoň 50 bude. Dneska sem byl v Brně pro Vyškovský pivo tak snad né na posled.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Tom Foltýn

pátek, 4. červen 2010
08:17

Takže, na Cejlu petice je, včera když jsem tam byl v cca 15:30h tak tam byl zatím jen jeden podpis a tu petici vytiskla ta paní, co tam prodává. Aspoň to říkala. Tak doufám, že to potom pošle do Vyškova.
V rest. U Čaliho petice nebyla, takže jsem ji tam nechal a vyzvednu ji příští týden v úterý tj. 8. 6. večer. Tak ještě máte šanci. Pan vrchní je dost nasranej (a kdo z nás není, že?!) a nechce už nic řešit, ale petice mu tam nevadí. Tak se snažte! :-)


napsal(a): Tom Foltýn (desfoltas(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Hříbek

sobota, 5. červen 2010
23:58

Hříbek

to Tom Foltýn: Dneska tak v půl desáty bylo na petici na Cejlu kolem 15 podpisů. Paní (mimochodem velice příjemná) co tam prodává ji vytiskla a pošle ji pak do Vyškova.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

David Sciskala

čtvrtek, 3. červen 2010
19:19

to Pavel Kolejka: Zdravím pane Kolejka, bohužel jste natrefil na v té době ještě funkční duo loutkových kašpárků - chlapečků, kteří dostali od hodného strejdy pivovar na hraní. My sami jsme si s odchodem těch \"expert\" velmi oddechli. Doufám, že je ještě šance na záchranu a naše pivo tady bude dál.


napsal(a): David Sciskala [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 3. červen 2010
19:09

Pavel R.

Škoda, že to mám z ruky, podepsal bych. Asi by to chtělo založit novou stranu, např. SNP ( strana nasraných pivařů ) a jít příští rok do voleb :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 3. červen 2010
19:27

Chody

to Pavel R.:
Pavle stáhni si, podepiš a pak pošli do Vyškova. A to platí pro každého...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 3. červen 2010
20:36

Pavel R.

to Chody: Stáhnuté to mám, teď ještě dojít na poštu...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 3. červen 2010
20:44

Chody

to Pavel R.:
jj, to se mi taky nechce, ale snad seženu podpisů víc a to mě povzbudí. Ono u Vás v pivovárku bys taky nějaký podpisy sehnal, ne?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 3. červen 2010
21:26

Pavel R.

to Chody: Nevím, jsme na vesnici a většina lidí ani neví, kde Vyškov je. Ale zkusím to. Kdy se to má odeslat ? Ve středu ?


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

opice

pondělí, 7. červen 2010
13:42

to Pavel R.:

Tak to udělej !!!!!


napsal(a): opice [Odpovědět]

Chody

pátek, 4. červen 2010
09:15

Chody

to Pavel R.:
jj, poslat příští středu 9.6.2010, aby do pátku došla do Vyškova...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

IrcaK

čtvrtek, 3. červen 2010
17:12

Petici budu mít u sebe v práci na hlavní poště ve Vyškově u přepážky 2.V pátek dopoledne a Po,ÚT,ST odpoledne.Kdyby měl někdo zájem podepsat, když bude mít cestu na poštu.


napsal(a): IrcaK (IrenaKroutilikova(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 3. červen 2010
13:13

Elf

Za chvilku vyrážím pro petici na Cejl. K podpisu bude v brněnské hospůdce Na Božence. Možná se ukáže, že to bylo jen gesto, ale ať člověku vyškovské chutná, nebo ne, byla by škoda, aby šel další regionální pivovar do kopru.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Rosťa

čtvrtek, 3. červen 2010
13:26

Rosťa

to Elf: Přesně tak...


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 3. červen 2010
13:37

Elf

to Rosťa: P.S.: Petice bude i na Starobrněnský U Pótníka.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 4. červen 2010
08:33

Rosťa

to Elf: podepsal jsem včera ve Zlejch časech, Kejna si to před tím dokonce celé přečetl!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

tomino

čtvrtek, 3. červen 2010
20:20

tomino

to Elf:
upsal sem dnes duši ďáblu...ehm pardon,tedy vyškovskému pivovaru :)
Jucheee...třeba to bude něco platný :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.06.2010 ve 20:21:30


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Petr.K

čtvrtek, 3. červen 2010
10:43

to Tom Foltýn: Podle mně dostupných informací by u Čaliho už petice být měla, nicméně ji tam pro jistotu vzít můžete. Pro odesílání peticí platí již dole zmíněné datum, příští středa 9. 6. Díky


napsal(a): Petr.K [Odpovědět]

kali

čtvrtek, 3. červen 2010
02:52

ahoj děcka...90,60,90..,respe 15- možná 20? ...25-by bylo skvělíííchh.Jak to že nikdo nemůže..?...když chci tak můžu vždy a vvššůůůde...,tak jaký problém rosnést petici do hospod!?....a že tam netočí vyškovsky džbán..?,.za to může host-zákazník..?....,tak bojujte ať nedopadne jak ...jááároššoovskýýý pííívováár...!!! čus bus.


napsal(a): kali (toma(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jana

středa, 2. červen 2010
21:44

Jana

Bohužel z určitých nečekaných důvodů se nemůže nikdo z vedení petice v nejbliýší době dostat do brna, proto bychon byli vděčné za vaši pomoc, kdyby jste tu petici někdo vytiskl a zanesl to tam, vyzvednutí už nějak zajistíme. Na hospodách ve Vyškově se pracuje, ale vzhledem k tomu, že to pivo malokde točí, moc jich nebude.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana

středa, 2. červen 2010
21:53

Jana

to Jana: tak podle nejnovějších informací bude petice v Brně k podpisu od zítra


napsal(a): Jana [Odpovědět]

tomino

středa, 2. červen 2010
21:57

tomino

to Jana:
OK,zítra tam zajdu :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 3. červen 2010
10:26

Jana

to tomino: I naše brněnská spojka je v časovém presu, takže si není jistá, jestli stihne tu petici dodat na prodejnu v Brně ještě dnes. Moc se omlouváme.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Tom Foltýn

čtvrtek, 3. červen 2010
09:32

to Jana: já jdu dnes k Čalimu, tak ji tam nechám, ale do kdy ji mám nejpozději vyzvednout a poslat na adresu petičního výboru???


napsal(a): Tom Foltýn (desfoltas(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 3. červen 2010
21:42

Jana

to Tom Foltýn: příští pátek bude setkání i se zaměstnanci pivovaru, tak by bylo vhodné ji poslat ve středu, děkujem


napsal(a): Jana [Odpovědět]

nova

středa, 2. červen 2010
20:44

aby potom ti mladicy nebreceli az pivovar Vyskov zanikne ze pivo bude o par kacek drazsi protoze nebude konkurence ,ale to pak uz bude pozde ,jinak petice na podpis je i ve Vyskovske prodejne.


napsal(a): nova [Odpovědět]

tomino

středa, 2. červen 2010
21:19

tomino

to nova:
V Brně?


napsal(a): tomino [Odpovědět]

nova

středa, 2. červen 2010
21:49

to tomino: omlouvam se za neuplnou info ,myslel jsem ve Vyskove v prodejne pivovaru


napsal(a): nova [Odpovědět]

Chody

středa, 2. červen 2010
20:34

Chody

Tohle mi přišlo z mailformuláře: "Osobně si myslím,že se na ukončení vaření piva ve Vyškově podepsali především sami vyškovští ctitelé pěnivého moku.Ve Vyškově je provozu více než 50 hospod a restaurací ale vyškovské pivo točí jen pár z nich.Provozuji hospodu od r.1991 a na čepu máme vyškovské pivo Džbán 11 za 19 Kč.Mezi mladými Vyškováky platí: Kdo pije místní pivo, není IN,ten je LOPATA a mezi starší generací - pivními fajnšmekry se rozšířil nešvar nákup lahv. piva v místních supermarketech. Pak se tedy nedivme, že se pivo ve Vyškově po 330ti letech přestane vařit."
"


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

kali

středa, 2. červen 2010
19:48

to Malakin: proč neroznesete petice i do hospod?


napsal(a): kali (toma(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pavel Kolejka

středa, 2. červen 2010
15:20

to Sekal: Tak v ředitelském křesle seděl Tatar? Já myslel, když jsem s ním a s vedoucím obchodního od. před pár měsíci jednal, že jednám s Mongolama. Ostatně si myslím, že v Ulambataru bych se domluvil snadněji.


napsal(a): Pavel Kolejka [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 2. červen 2010
08:56

jiri.kana

to CzechBeerMan: To v zásadě není úplně nejhorší myšlenka. Kdyby za ty prachy byl vlastnický podíl s adekvátním podílem na rozhodování... :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

emu

středa, 2. červen 2010
12:03

emu

to jiri.kana: jinými slovy, kdyby si ho pivaři mohli koupit a pak provozovat. nechápu, proč stát pivovar prostě neprodá !


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Rosťa

středa, 2. červen 2010
12:16

Rosťa

to emu: ...a proč ho hlavně neprodal už před pár lety, kdy byl relativně ekonomicky zdravý a lépe a za víc prodejný, ale trend pod státním managmentem už šel dolů...


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Jura.z.Brna

středa, 2. červen 2010
12:23

Jura.z.Brna

to Rosťa: Chlapi, dyť se vo tym mluví furt dokola. Pivovar nelze prodat, protože ohledně něj jsou nevyřešené restituce, leží to na soudech, něco možná někdy bude přiklepnuto církvi.


Sekal

úterý, 1. červen 2010
20:28

Sekal

Pár podpisů seženu, od dob resuscitace Bohemky fanoušky nejsem k těmto akcím tolik skeptický. Stát vydává miliardy na takové kraviny, že těch pár desítek milionů na záchranu Vyškova by mne nijak nemrzelo, co takhle místo toho zrušit třeba Národní informační a poradenské středisko pro kulturu s rozpočtem 34 milionů? Pak stačí, aby v ředitelské sesli neseděl tatar.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Chody

úterý, 1. červen 2010
20:23

Chody

Takže podle sdělení Hany Dostálové by bylo nejlepší petice odeslat příští středu, tedy 9.6.2010, aby došly do pátku do Vyškova.

Kdo by chtěl podepsat, má možnost i v sobotu v Českých Budějovicích, když mě tam někde potká a pozná :) Jinak je samozřejmě možnost u mě v prodejně...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.06.2010 ve 20:24:19


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

CzechBeerMan

úterý, 1. červen 2010
20:13

CzechBeerMan

Mám nápad : sdružte se a pokud Vás je už 700 (jak píše Malakin) , každý pošlete na účet pivovaru 50000 Kč. Tolik by přesně stačilo aby bylo zadlužení smazáno a ještě zbyde na investice. Jenže sáhnout do kapsy už se Vám nebude chtít že ? Teartální podpis je jednosušší .... já vím.


Dedek

úterý, 1. červen 2010
22:18

Dedek

to CzechBeerMan:
I kdyby to bylo jenom gesto, rad to podepisu. Blbe kecat jako ty umi kazdy. Navic pivovar i pres ztratu zatim neni zadluzeny, kdybys umel trochu pozorne cist, nepsal bys takove blaboly. Ono totiz kdyz se dobre hospodari, da se vyjit i s petadvacetitisicovym vystavem.
Jinak pokud by existovalo nejake oficialni konto na jeho zachranu nebo podporu, rad na nej prispeju.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Fero

středa, 2. červen 2010
12:27

Fero

to CzechBeerMan: Při tuzemské spotřebě cca 150l piva na hlavu je zapotřebí sehnat pro roční výstav cca 50 000hl pivovaru Vyškov aby byl rentabilní , závazek od 33 333 zákazníků že vyrobené pivo koupí.Pokud nebude mít pivo kupce / na to pivovar dojel/ těžko bude jaké-koliv oživení výroby možné.V opačném případě by se museli zaměstnanci zavázat, že po dobu získávání trhu /na jak dlouho ?/ budou všichni pracovat zadarmo, musí dále přesvědčit aby toto samé udělal, dodavatel plynu, el.energie, vody, surovin atd.A ještě budou čekat jest-li se dostaví zázrak.Trochu mě zaráží v současné době role sládka - co dělal v předcházející době aby se katastrofický scénař pivovaru nenaplnil.S pivovarem to šlo z kopce od doby jmenováni ředitele oranžovým bratrstvem v roku 2000.


napsal(a): Fero [Odpovědět]

Jarek

středa, 2. červen 2010
13:07

to Fero: Se špatným hospodařením a mizernou obchodní politikou nemá přece sládek nic společného. Ten "pouze" dohlíží na výrobu piva definovaných vlastností v dostatečném množství a s dostatečným stářím.


napsal(a): Jarek [Odpovědět]

Malakin

středa, 2. červen 2010
17:31

Malakin

to Fero: Nové hospody s vyškovským pivem nejen v Brně, nová vzorková prodejna v Brně, zavedení nonstop provozu vyškovské pivovarské prodejny, dodávky piva do několika dalších velkoobchodů. I to jsou úspěchy, kterými se může vyškovský pivovar pochlubit za poslední rok, a je tedy zřejmé, že po obchodní stránce se v něm přeci jen něco dělo a že tedy problém bude někde jinde.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Jura.z.Brna

středa, 2. červen 2010
18:24

Jura.z.Brna

to Malakin: No, já bych to trochu umírnil. Dostupnost lahvového piva v obchodech maximálně kolísavá, když už, tak šíře sortimentu nevelká (ve Sparu měli často jen Atleta, naopak skvělý Březňák úplně výjimečně, možná jsem na něj nenarazil vůbec); v Brně vím o jediné hospodě (U Čaliho), kde se pivo dá pít, naopak v 2cowboys snad vždy kyselé, trubkové atd; v Gurmánovi mají jen Havrana, toho se moc nevytočí. I tak jsou novinky úspěch (a prodejna na Cejlu je super), ale obávám se, že to je malá kapka, proti tomu, co by bylo potřeba.


Abrahaam

čtvrtek, 3. červen 2010
08:21

Abrahaam

to Jura.z.Brna: Neni Spar jako Spar. Je fakt, ze nekde meli jen Atleta, ale treba Videnska mela pri me navsteve vzdy 10-12, vc. Havrana. Nicmnene jeden obchod je na cely Brno trosku malo. Kazdopadne diky za tu prodejnu - jen si nejsem jist, zda se tam lidi naucili chodit. Mam pocit, ze tam jezdi jen par nadsencu, ale mozna se pletu. Je fajn, ze se Vyskov objevil v Brne (s hodnocenim hospod souhlasim s tebou), ale predne se mel zacit objevovat ve vyskovskych hospodach. Nahrava tomu i prispevek od Chodyho 20:34.


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

Dedek

středa, 2. červen 2010
20:38

Dedek

to Fero:
Co je tohle za matematiku?:) Jedna dobra hospoda (zakaznik), treba pred vikendem, bez problemu vytoci hektolitr denne... jaky zavazek 33 tisic zakazniku:)
A k tomu vystavu, treba muzeme vzit udaje k roku 2008 - Broumov 26 047hl, Breznice - 6 774 hl, Benesov 23 391 hl, Cesky Krumlov 11 364 hl... zavrel se nektery z nich od te doby? Nerikam, ze prosperuji, ale se snazi prezit. Proste neverim, ze se kratkodobe neda vyjit s mensim vystavem, je to o hospodareni.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

CzechBeerMan

úterý, 1. červen 2010
20:08

CzechBeerMan

Toto je největší a nejmalichernější pitomost jakou jsem kdy na pivním infu viděl. Podepisování není jednání ! Kdo z Vás chce jít dělat dělat ředitele do Vyškova a má plán jak pivovar oddlužit a jak nastarovat výrobu a odbyt ?? Sem s tím . A kdo z Vás chce do pivovaru investovat miliony ? Kdo chce subvencovat dlouhodobě ztrátový podnik ? Hlaste se . Já bych rád, ale nemám na to. Tak musím držet hubu. To je o ekonomice a penězích . Ne o podpisových arších. Podepisování je jen malá komedie ... tohle není Charta 77 kolegové . Tohle je byznys.


Jura.z.Brna

úterý, 1. červen 2010
20:32

Jura.z.Brna

to CzechBeerMan: Podle informací, které mám, a kterých je bohužel ohledně tohoto pivovaru a společnosti JM pivovary a.s. dost málo, je jeho problém v konzumentech kolem komína, ale zejména v (pravděpodobně cíleně) neschopných odpovědných osobách.
A podle jiných informací může toto projevení zájmu, pokud bude relevantní a IMHO by zejména mělo být podpořeno skutky (aspoň konzumace), zcela klíčové pro další vývoj. Takže bych se soudy nespěchal...


Lubos

úterý, 1. červen 2010
21:52

Lubos

to Jura.z.Brna: Porovnal jsem si údaje z beerborce u Vyškova a Pelhřimova. I když jsou to údaje, ze kterých se nedá dělat zásadní stanovisko, alespoň o něčem vypovídají. Zastoupení hospod, kde se místní piva točí (Vyškov,Pelhřimov) jsou přibližně procentuálně shodná, tak velký rozdíl tam není. Takže problém bude asi někde jinde. Možná finanční zátěž z minula, možná vysoké náklady na výrobu, špatný marketing (o tom jsem přesvědčen,protože piva mají dobrá, ale neumí to prodat).Nevím. V každém případě je to ale veliká škoda, že tento pivovar končí.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.06.2010 ve 21:55:25


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Pudingo

středa, 2. červen 2010
17:06

Pudingo

to CzechBeerMan:
Pivovarnictví by z našeho pohledu pivních nadšenců a možná i pohledu ostatních nemělo být v žádném případě jenom o byznysu. Pokud se chlubíme tím, že pivo je součástí naší národní kultury, měla by k tomu patřit i snaha zachovávat různorodost trhu a neukončovat dlouhou historii regionálních pivovarů. Tím se nezastávám jednoho nebo druhého řešení, pouze reaguji na Váš podle mého názoru dost zjednodušený příspěvek.


napsal(a): Pudingo [Odpovědět]

Malakin

úterý, 1. červen 2010
19:44

Malakin

Zatím podepsalo 700 lidí, tak vzhůru do toho, ať je nás víc.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

PH_Marty

úterý, 1. červen 2010
18:17

PH_Marty

Já už podepsal v sobotu ve Vyškově, ale myslím že je to zbytečné. ::cry


napsal(a): PH_Marty [Odpovědět]

Dwarf

úterý, 1. červen 2010
14:49

Dwarf

a šup shánět podpisy :-)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.06.2010 ve 14:52:41


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

umbob

úterý, 1. červen 2010
14:03

umbob

Je nějaký termín dokdy podepsat a zaslat?


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Jura.z.Brna

úterý, 1. červen 2010
19:08

Jura.z.Brna

to umbob: Pivovar má vařit do konce června, veškerá případná rozhodnutí mají přijít v průběhu června, takže nejlíp okamžitě.
A hlavně choďte do hospod a obchodů pro pivo;)


Jana

úterý, 1. červen 2010
19:21

Jana

to umbob: nejlépe tak, aby nám to přišlo do příštího pátku ;)


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Pavo

úterý, 1. červen 2010
19:40

to Jana: Je ta petice i v podnikové prodejně v Brně?


napsal(a): Pavo [Odpovědět]

tomino

úterý, 1. červen 2010
19:46

tomino

to Pavo:
dost dobrej nápad!!
...přišel bych ju tam hned podepsat.


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Lubos

středa, 2. červen 2010
20:12

Lubos

to Jana: Proč tady pořád není odpověď na dotaz,zda je podpisová listina v podnikové prodejně? Tam bych to očekával automaticky a jak je vidět, asi nemají zájem. Je to divné, kdybych byl provozovatelem prodejny nebo aktivistou petice, tak tam bych ji dal a snažil se na ni upozornit kde se dá. Nerozumím tomu.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI