Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soutěž o vstupenky na PBFest


verze pro tisk

Soutěž o vstupenky na PBFest

Soutěž o vstupenky na PBFest

Ve dnech 29.-30. listopadu 2019 se v pražské Pragovce koná Pražský Pivní Festival. Více o něm se dozvíte zde.

Pokud jste se chtěli jít podívat a ochutnat nějaké to pivko, měli jsme tu pro Vás soutěž o 4 páry vstupenek na Pražský Pivní Festival.

Stačilo zodpovědět jednoduchou, spíše anketní, otázku:

JAKÝ PRAŽSKÝ PIVOVAR MÁTE NEJRADĚJI A PROČ?

Foto

Ze všech účastníků jsme vylosovali (generátorem náhodných čísel) čtyři výherce dvou vstupenek, kteří si vstupenky vyzvednou/vyzvedli v restauraci Galerka v Praze v Bělehradské ulici.

Sešlo se 40 odpovědí pro 20 pražských pivovarů. Na plné čáře zvítězil Cobolis, který získal 12 hlasů, čtyři hlasy Strahov a Třebonice, ostatní po jednom, dvou hlasech.

Z došlých odpovědí jsme vybrali:

Bašta - pro mě útulná restaurace s dobrým až výborným českým jídlem a kvalitním pivem.

Rukodělný pivovar pana Staňka v pražských Třebonicích, kde začalo mé putování světem

jiných piv a nekomerčních ležáků. V pivovaru se dá zapomenout na všechny problémy,

starosti a má opravdu jedinečnou, vynikající a dá se říci kouzelnou atmosféru.

Nejraději mám pivovar Trilobit. Chodím k nim pravidelně už delší dobu. Dlouhodobá kvalita všech jejich piv, příjemná obsluha v jejich barech, stále poznávám něco nového.

Můj nejoblíbenější pražský pivovar je Cobolis, protože vaří dobrá svrchně kvašená piva.

Z pražských pivovarů mám nejraději Ládví, protože drží kvalitu a zaplať pánbůh moc neexperimentují.

Za mě je to pivovar Cobolis. Poprvé jsem ochutnala s přáteli letos v lednu na Libereckém IPA festiválku v Azylu. Zachutnal mi tolik, že jsem si domů vezla batoh

lahví. Pivovar mě zaujal nejen kvalitou a chutí svého piva jako například mé oblíbené Nevada Ale nebo Pšenice, ale i postředím své restaurace.

U mě jednoznačně vede Břevnovský pivovar. Do jejich Břevnovského Benedict Russian Imperial Stoutu, 21° černého speciálu jsem se zamiloval na první ochutnání a ta vůně dubových sudů od whisky byla neodolatelná. Od té doby spolu se stoutem chodíme.

Mám ráda Cobolis, protože sortiment piva i kvalita je parádní a sládek je velmi ochotný.

Nejraději mám Novoměstský pivovar, protože má skvělou atmosféru a vždy jsem tam byl naprosto spokojený. I přes to, že se zaměřuje spíš na turisty, tak jsem se tam nikdy necítil nechtěný.

Třebonice Stále drží ducha domácího rukodělného pivovaru. Kvalita piva již roky vynikající a vyrovnaná.

Nejraději mám Kolčavku, mám k ní tak nějak osobní pouto, bylo to místo, kde jsme v jedné éře života/přátelství s jistými lidmi, které už nevídám, končili/začínali naše cyklovýlety vč. adventích vyjížděk a i když už je to minulost tak se tam aspoň sám

zastavím, dám si pivko a zavzpomínám...

Nejradši mám Hostivar 2, který se stal přes svou krátkou historii mým pivovarem číslo jedna, a předstihl tak průmyslové pivovary, které do mých statistik zasahují již léta. Je to hlavně díky jejich perfektnímu ležáku.

Vždy se ráda vracím do Strahovského pivovaru kvůli atmosféře, příjemnému prostředí a

výbornému pivu sv. Norbert. Navíc návštěvu vždy spojíme s příjemnou procházkou po Hradčanech a Malé Strane.

Staňkův rukodělný pivovárek Třebonice. Velká rozmanitost piv, nestandartní piva, profesionální výroba v malém množtví, výčep v unikátním prostoru, profesionální obsluha s případným výkladem o čepovaném pivu, domácí prostředí, pohoda. Akorát doprava MHD trochu komplikuje návštěvu pivovárku - časový rozvrh spojení, ale dá se to vyřešit, v létě jinak doprava, v zimě hůř.

V oblibě mám pivovar Spojovna. Kombinace skvělého piva a jídla mne nadchla. Obzvlášť proč se sem vracím je perfektní stout a domácí kváskový chleba, který každou chuťovku k pivu pozvedne o třídu nahoru.

Otázka je to velice těžká. Už jen proto, že v Praze je přes 30 pivovarů. Pokud musím tedy vybrat, volím Pivovar U Bulovky. Fanda ví, jak dělat skvělé pivo a uspokojit i toho nejnáročnějšího zákazníka.

Jednoznačně Strahov, protože neprodává ani hnusná a ani průměrná piva, vždy jsem od nich pil pivo pouze výtečné kvality.

Za nejlepší pivovar považuji v současnosti Cobolis, zvláště s přihlédnutím spojení s jeho restaurací, sortimentem piv a neposlední řadě osobou pana sládka Pavla Palouše a jeho odvahou experimentovat.

Můj nejoblíbenější pivovar v Praze je bezkonkurenčně Řeporyjský pivovar. Nejen, že mám velmi ráda experimentování (hlavně pokud jde o svrchně kvašené speciály), kterého se v Řeporyjích rozhodně nebojí, ale vedle toho je při každé návštěvě pivovaru v

Řeporyjích k ochutnání něco nového. Návštěva je tak pokaždé přepvapením, co zrovna uvařili, a chutě jejich piv tak rozhodně nezevšední. :)

V poslední době jsem si oblíbila jeden z těch "mladších" pivovarů - Minipivovar Beznoska. Obecně upřednostňuji malé lokální pivovary a tahle prosecká jistotka nikdy nezklame! Výborná je především jejich dvanáctka, která je jemnější, přitom plná chuti a není tak hořká jako stejněstupňová piva u konkurence.

Dobrý den, nejraději mám pivovar "U Fleků", protože 40 let je pro mne svátkem, když tam mohu, na tu dobrotu zajít.

Nejraději mam pivovar Staropramen protože tam dělá kamarád a mám prostě rád jeho ležáky.

Pro mě, nejlepším pivovarem v Praze je Klášterní pivovar Strahov: Velký výběr různých piv; Silná piva s více než 10% alkoholu; Dobré jídlo; Krásné umístění

Cobolis, jelikož mají široký výběr a vždy si dokážu vybrat podle toho, na co mám zrovna chuť a náladu. Navíc jejich degustační prkénko je skvělý nápad pro ty, kteří se s tímto pivem ještě nikdy nesetkali.



[Pivní.info] [Zobrazeno 2764x] [14. listopad 2019]
[Pivní soutěže] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Chody

pondělí, 25. listopad 2019
09:08

Chody

Sešlo se 40 odpovědí pro 20 pražských pivovarů. Na plné čáře zvítězil Cobolis, který získal 12 hlasů, čtyři hlasy Strahov a Třebonice, ostatní po jednom, dvou hlasech.

Vybrané odpovědi najdete na konci článku


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Chody

pátek, 15. listopad 2019
09:16

Chody

Z technických důvodů zasílejte odpovědi jen do čtvtka 21.11.2019 včetně.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI