Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Platan Protivín


Pivní.info

Městský pivovar Platan z Protivína na Písecku uvařil v minulém roce 341 tisíc hektolitrů piva. Nepřekonal tak historicky rekordní výstav z roku 2006, kdy se výroba zastavila na 401 tisíci hektolitrech. Za poklesem odbytu v pivovaru, který v licenci vyrábí pro Plzeňský Prazdroj, stály menší dodávky pro největší odběratele i úbytek vlastní výroby. Řekl to včera ředitel pivovaru Ladislav Rosmüller.

„Vaříme pivo pro Plzeňský Prazdroj, privátní značku pro řetězec Lidl a pokles, ne tak razantní, byl i u nás. Jsme závislí, kolik si naši odběratelé objednají. Negativně ale loňský rok nehodnotím. Je to jeden z lepších výstavů za poslední dobu,“ uvedl ředitel.

Protivínský pivovar vyrábí pro plzeňskou skupinu pivo značky Klasik. Společnosti Lidlu od července roku 2004 dodává výčepní osmistupňové a nealkoholické pivo. Výstav tradiční značky Platan nyní tvoří asi jen jednu čtvrtinu celkové produkce pivovaru. Aktuální čísla o hospodaření nejsou k dispozici.

Městský pivovar Platan byl do roku 2002 součástí a.s. Jihočeské pivovary České Budějovice. Poté ho získalo město Protivín a od listopadu 2002 patří šesti fyzickým osobám. Název Platan se poprvé použil v roce 1973 pro jedenáctistupňový světlý ležák. Inspirací k tomu byla platanová alej lemující příjezd do pivovaru.

Zdroj: MF Dnes.cz


Až o čtyřicet procent vyšší prodej zaznamenal o letošním létě také pivovar Platan. „Turistická sezona začala opravdu hodně brzy proti jiným rokům. To má samozřejmě vliv i na konzumaci nápojů. Prodej piva v těchto měsících od května do září tvoří rozhodující podíl celoročního prodeje,“ řekla obchodní ředitelka Městského pivovaru Platan Helena Vlachová.

I rekreanti si už zvykli, že podniková prodejna hned vedle pivovaru je otevřena také o víkendech. Výrobce nezapomíná ani na motoristy, kteří se nechtějí spoléhat jen na minerálky a limonády. Pro ně je v sortimentu připraveno i pivo Platan Alcohol Free, balené do lahví o obsahu 0,5 a 0,3 litru, o které je v těchto parnech opravdu velký zájem.

Lékaři v takových dnech, kdy teplota vystoupá ke třiceti stupňům nebo ještě výš, radí vypít denně nejméně tři litry tekutin. Pití kávy prý ale jejich množství v organismu snižuje. “Samozřejmě se piva rád napiju. Jenže ve svém zaměstnání jezdím často autem, takže ponejvíce piju obyčejnou vodu v pet lahvi, kteroumámv chladničce v autě. Občas si také dopřeju pivo bez alkoholu, ale to musí být správně vychlazené,“ říká Karel Sedlický z Písku. (Písecký deník)


Pivovar Platan Protivín dostal kuriózní pokutu: za nabádání k nestřídmému pití piva. Potrestal ho krajský živnostenský úřad za reklamní kampaň, v níž v restauracích soutěžila čtyřčlenná družstva, kolik vypijí piva za půl hodiny. Podobných soutěží jsou na jihu Čech přitom ročně stovky.

Protivínský Platan dostal téměř pětitisícikorunovou pokutu poté, co na akci upozornil krajské úředníky Milan Berka ze sdružení Kontext. Ti udělali v restauracích kontrolu a zjistili, že soutěž Propij se do pivovaru porušuje zákon o reklamě.

"Jeden z paragrafů zakazuje nabádání k nestřídmému požívání alkoholu. Toto reklamní soutěž porušovala, proto jsme udělili pivovaru pokutu téměř maximálně možnou," řekl vedoucí kontroly krajského živnostenského úřadu Jaroslav Příhoda.

Podobných soutěží jsou stovky

Pivovar Platan svou chybu uznal, ale tvrdí, že podobných přestupků se za rok dopustí stovky organizátorů nejrůznějších soutěží.

"Na příští akce se už raději budeme radit s právníkem. Bohužel je to přestupek, který se děje běžně na většině pivovarských akcí," uvedl ředitel pivovaru Ladislav Rosmüller.

To, že podobné soutěže probíhají v hospodách téměř denně, potvrdil i prezident agentury Dobrý den z Pelhřimova Miroslav Marek. Právě tato agentura pořádá světové rekordy v nejrůznějších disciplínách.

"Je to zcela běžný přestupek. V hospodách se toto děje denně," řekl Marek. Na soutěži organizované Platanem v průměru čtveřice soutěžících vypila za 30 minut dvacet piv. (iDnes)


Ples se vrátil s Platanem

[pondělí, 12. únor 2007]

Do posledního místa zaplnil místní kulturní dům páteční Ples pivovaru Platan Protivín. Naše plesy mají dlouholetou tradici ještě z dob Jihočeských pivovarů. Vždy to byla záležitost protivínské sokolovny, ale o tu jsme zatím přišli, a tak jezdíme do Písku, řekla v pátek večer obchodní ředitelka protivínského pivovaru Helena Vlachová. Jak jsme se ale dozvěděli, není to zase s pořádáním pivovarského plesu až tak jednoduché. Loni byl ples v Družbě, protože kulturnímu domu vládl jako pivo budějovický Budvar. Uspořádat tu tedy ples Platanu bylo neslučitelné. S příchodem Josefa Samce jako majimatele kulturního domu se sem pivo Platan vrátilo a s ním tedy i ples. Pan Samec je naším dlouhodobým odběratelem, a tak mu tu věrnost k našemu pivu takhle vrátíme, dodala Helena Vlachová. Občané Protivína dokázali, že jsou na svoje pivo velmi hrdí. Na ples jich totiž dorazily dva plné autobusy, a když připočítáme automobily, více než dvě stovky přijely určitě. Odměnou byla nejen skvělá hudba na třech místech domu, ale také bohatá tombola a v neposlední řadě vystoupení děvčat z občanského sdružení Mažoretky Písek ve dvou vstupech. (Písecký deník)


Loňský rok byl úspěšný pro Městský pivovar Platan z Protivína na Písecku. Firma poprvé za dobu existence překročila hranici 400 tisíc hektolitrů uvařeného piva. Pokořila tak rekord z roku 1993, kdy prodala 390 tisíc hektolitrů.

„V odbytu piva se výrazně projevilo teplé a suché léto. Pro nás je také pozitivní, že máme stabilní dodávky pro Plzeňský Prazdroj a vyrábíme privátní pivo pro řetězec Lidl,“ řekl ředitel Pivovaru Ladislav Rosmüller.

Protivínský pivovar vyrábí pro plzeňskou skupinu pivo značky Klasik. Lidlu od července roku 2004 dodává výčepní osmistupňové a nealkoholické pivo a v současné době jedná o výrobě jedenáctistupňového piva. Výstav tradiční značky Platan nyní tvoří jen jednu čtvrtinu celkové produkce pivovaru.

„Myslím, že tato spolupráce byla správnou cestou, protože nám umožnila investovat do modernizace firmy. Přesto máme zájem hlavně na klasickém pivu Platan,“ dodal Rosmüller.

Vloni protivínský pivovar investoval do nákupu centrální sanitační stanice a filtrace jedenáct milionů korun, na modernizaci získal více než tři miliony z fondů Evropské unie. „Cílem bylo především snížení energetické náročnosti výroby a zvýšení kvality piva,“ uvedl Rosmüler. Další dotaci za 1,3 milionu korun získal podnik na rozvoj vzdělávání svých zaměstnanců.

Podobnou velkou investici do modernizace svého zařízení protivínský Platan letos nechystá. Pro své zákazníky připravil novinku v podobě nového balení jedenáctistupňového světlého ležáku, který dodává do obchodů také v kartonech po deseti lahvích. (MF Dnes)


Vytříbenou chuť piva ovlivňuje řada faktorů, a roli tak hraje kvalita vody stejně jako čistota v pivovaru.

Kdo jiný by měl lépe ohodnotit chuť oblíbeného piva, než sládek, který má koštování v popisu práce. Přesto i mistr tesař se utne, a tak ani on svůj výrobek zaručeně nepozná. Alespoň to přiznává zástupce sládka protivínského Platanu Miloš Musil, který včera usedl do řad porotců a hodnotil vzorky přihlášené do soutěže Slavností piva.

Kdo tvrdí, že zaručeně to své pivo pozná, tak si vymýšlí. Kvalitní piva se totiž od sebe chuťově liší jen minimálně, větší schopnost rozlišení bych spíš viděl v barvě, odůvodnil Musil. K pivu se dostal náhodou. Po vysoké škole se specializací na kvasnou chemii zašel do jihočeského pivovaru a už u piva zůstal. Zapřísáhlý pivař nejsem, můžu i dobré víno, přesto mám pivo nejraději. Vždyť mám povinnost i něco vypít v práci. Pak také na něj zajdu s kamarády.

Popíjení v práci Musilovi zřejmě nejeden pivař závidí, ale má to také své stinné stránky. Tak třeba při cestě domů pro něj neexistuje usednout byť jen na obyčejné kolo. A k závidění rozhodně není ani vypité množství.

To jsou opravdu nepatrné objemy, potvrzuje podsládek. Protivínské pivo sice z řady dalších přesně nepozná, ale rozdíl mezi pivem, které ještě neopustilo varnu, a již stočeným do lahve, registruje. Kdo ochutnal pivo přímo ve sklepě pivovaru, tedy nefiltrované, potvrdí, že je chutnější než pivo již tepelně upravené. Paster je dobrý pro udržení trvanlivosti, ale každému pivu trochu ublíží. (Táborský deník)


Peníze z Bruselu neproudí jen do cestovního ruchu a na projekty související například s nezaměstnaností. Tři miliony korun na modernizaci výroby získal od Evropské unie a státu například protivínský Městský pivovar Platan.

"Pivovar nyní usiluje o další příspěvek z unie na rozvoj a vzdělávání svých pracovníků," informovala Petra Vicková z Agentury Komunik.

Dotaci pivovar použije na nákup nové centrální sanitační stanice a filtrace za celkem 11 milionů korun. "Účelem nové technologie je především snížení energetické náročnosti výroby a další zvýšení kvality piva," uvedl výrobní ředitel pivovaru Jaroslav Kovaříček.

Pivovar dotaci získal z Operačního programu Průmysl a podnikání. Celkem ve druhém kole tohoto programu uspělo 100 firem. Žádost o evropské peníze podalo 243 společností.

Městský pivovar Platan byl do roku 2002 součástí a.s. Jihočeské pivovary České Budějovice. Poté ho získalo město Protivín a od listopadu 2002 je v majetku šesti fyzických osob. Aktuální čísla o výstavu a hospodaření nejsou k dispozici. (iDnes)


Voliči lidovců budou pít platan

[středa, 12. duben 2006]

Müsli tyčinky a pivo chce nabídnout potenciálním voličům na předvolebních setkáních Křesťanskodemokratická unie. Ze speciálních volebních stranických plechovek budou lidé pít jihočeský platan, výčepní desítku z Protivína.

„Na jaře bývá docela teplo, pivo je k osvěžení vhodné. Je tradiční stejně jako lázeňské oplatky, které máme pro kampaň také připravené,“ vysvětluje volební manažer KDU-ČSL Aleš Kašpar. Strana pro voliče objednala 200 tisíc půllitrových plechovek.

KDU-ČSL s pivovarem uzavřela běžnou obchodní smlouvu, podobnou zakázku dostal pivovar poprvé. „Jde o obchod, vcelku nás nezajímá, pro koho dodávka je. Ale je to pro nás reklama, lidé ochutnají naše pivo,“ říká ředitel Městského pivovaru Platan Ladislav Rosmüller.

Strana je zákazník jako každý jiný

Zatímco pro pivovar je strana zákazník jako každý jiný, předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek je rád, že voliči ochutnají zrovna jihočeské pivo. „Osobně mě jako Jihočecha těší, že nejvýhodnější nabídku nám dal právě Platan,“ poznamenává Kalousek.

Zkušenost s využíváním svého piva v reklamních i volebních kampaních má i Budějovický měšťanský pivovar. „Bylo součástí kampaní ODA a KDU-ČSL. Vždy to byla komerční, nikoli sponzorská záležitost,“ uvedl ředitel pivovaru Miroslav Leština.

Jiné pivovary se staví k výrobě piva pro politickou stranu spíše zdrženlivě. „Platan je soukromý pivovar, ale naším akcionářem je město a nebylo by dobře, kdybychom někoho preferovali,“ uvedl ředitel Měšťanského pivovaru Strakonice Karel Seknička. Reklamní zakázky nedělá ani Budvar. Krumlovský Eggenberg se s podobnou nabídkou ještě nesetkal. (MF Dnes)


Pivovar Platan investuje velké částky do výměny technologických zařízení. Ředitel Jaroslav Kováříček k tomu řekl: "Jednou z těch největších a pro pivovar zásadních je výměna myčky na láhve. Staré zařízení na mytí pivních lahví již dosluhovalo. Šlo o zastaralou technologii s vysokou spotřebou vody a energie, a to nás vedlo k nutnosti změnit celé zařízení. Ve výběrovém řízení byli kromě dvou českých firem zastoupeni i zahraniční výrobci, protože tato technologie je specifická a výrobců je málo. Nakonec zvítězila česká firma NATE Chotěboř. Nejdříve jsme rozřezali a demontovali starou linku a nyní již pracovníci chotěbořských strojíren instalují nové zařízení. Na celou rekonstrukci máme jen velmi málo času, v řádu zhruba deseti dní, protože nemůžeme posunovat stáčení piva. Nová myčka umyje dvacet čtyři tisíc pivních lahví za hodinu. Jedná se o elektronicky řízené velice moderní zařízení, které splňuje i ty nejnáročnější požadavky a velmi zrychlí a usnadní celou výrobu a stáčení piva. Myčka podobného charakteru běží v současné době v naší republice ve společnosti vyrábějící nealkoholické nápoje. Pro náš pivovar to znamená investici deset milionů korun. A jak se daří obnova bývalého Měšťanského pivovaru v Písku v Hradišťské ulici? Měli bychom tam v květnu letošního roku otevřít pro veřejnost novou restauraci. To bude dokončení první etapy rekonstrukce tohoto objektu a ta bude ještě pokračovat. V současné době tam práce finišují, dokončuje se výstavba příček, sociálního zařízení a další dokončovací stavební práce. (Listy Písecka)


První várka šedesáti hektolitrů extra silného piva Knížecí 21, které vyrábí protivínský Platan, už je prodaná. Nejsilnější světlé pivo v republice s obsahem alkoholu 10,5 procenta uvařil Platan poprvé v březnu, stáčet a prodávat ho začal v srpnu. Míří především do barů a malých obchodů, v řetězcích není k dostání. V březnu pivovar uvaří druhou várku. (MF Dnes)


Městský pivovar Platan z jihočeského Protivína se hodlá prosazovat na severu Čech a za jeden z možných objektů svých služeb v Libereckém kraji si vybral polorozpadlý objekt Starý dvůr v Hrádku nad Nisou. Město sice nesouhlasí s jeho prodejem, ale není vyloučena finanční angažovanost výrobce piva při obnově stavby a její částečné využívání. Připravovaný projekt proto počítá s možností umístění malé muzejní galerie pivovarnictví. Nápadu na vybudování základny protivínského piva právě v Hrádku, zřejmě přispěl i úspěch s prodejem Platanu v jedné obnovené hrádecké hospůdce. (Českolipský deník)


Městský pivovar Platan z jihočeského Protivína se hodlá prosazovat na severu Čech a za jeden z možných objektů svých služeb v Libereckém kraji si vybral polorozpadlý objekt Starý dvůr v Hrádku nad Nisou. Město sice nesouhlasí s jeho prodejem, ale není vyloučena finanční angažovanost výrobce piva při obnově stavby a její částečné využívání. Připravovaný projekt proto počítá s možností umístění malé muzejní galerie pivovarnictví. Nápadu na vybudování základny protivínského piva právě v Hrádku, zřejmě přispěl i úspěch s prodejem Platanu v jedné obnovené hrádecké hospůdce. (Českolipský deník)


Klasický obrázek: Muži sedí kolem stolu, před sebou pivo. Ženy zuří. Nechtějí přijmout ani argument, že pití piva dělá hezká bříška, lidově pivní pupky, a hlavně je zdravé. Jenže tento pánský argument se zakládá na pravdě. Dokazují to mnohé odborné studie. Jaroslav Kováříček ovšem podotýká: "Zdravé je střídmé pití piva. To znamená jedno, dvě denně." A co našemu tělu pěnivý mok přináší? Prokazatelně má pozitivní vliv na činnost srdce, cév, krevní oběh, prokrvení mozkové šedé kůry, na trávení, na látkovou výměnu. Obsahuje velké množství B vitamínu. Zastoupeny jsou i další vitamíny.

Dámy se při pití piva uklidňují tím, že jim alespoň narostou prsa. V tom případě by pivovary vzaly práci plastickým chirurgům. Nebo snad je na tomto šprochu pravdy trochu? "Pivo je jen polovina receptu na velká prsa. Zároveň se musí ňadra intenzivně masírovat," dodal v žertovném duchu ředitel. "Ne, teď vážně," usmál se Jaroslav Kováříček. "Pivo zvětšuje objem člověka celkově. Navozuje totiž příjemný pocit v žaludku a připravuje ho neustále na přijímání potravy." A to je celá medicína . . . (Listy Písecka)


Kdo by si nevybavil známou scénu z oblíbeného filmu Postřižiny. Konzervativní sládek Jiří Schmitzer chodí po pivovaru a ochutnává z naběraček pěnivý mok. Je takový obrázek dnes už pasé? "Postřižiny byly vytvořené pro zábavu a relaxaci. Pivovarnické řemeslo bylo v tomto filmu idealizováno. Byla to vlastně těžká nádeničina," zamyslí se ředitel Platanu a pokračuje: "Ale zrovna tuhle scénu, kdy sládek se svými podřízenými degustuje pivo, byste viděli i v dnešních pivovarech. To se skutečně děje." Degustací se totiž hodnotí věci, které není možné změřit. "To znamená chuť, barva, říz, pěnivost, cizí zápachy a příchutě v pivu," vypočítává Jaroslav Kováříček. Na tom prostě nezmění nic ani počítač, ani technika. Jen degustační komise.

Další postřižinový výjev, kdy Schmitzer na svém prskoletu objíždí hospody a kontroluje, zda je pivo správně servírováno a je správně o něj pečováno, už ovšem reálný není. "Tak to už je utopie," povzdechne si ředitel. "Vztah s odběrateli je dnes ryze obchodní. Bohužel, věta jednoho velkého státníka, že vše vyřeší neviditelná ruka trhu, vůbec neplatí. Pozice odběratele je daleko pevnější než pozice dodavatele. Nemůžeme si dovolit přikazovat nebo vyhrožovat našim odběratelům. To je pro dodavatele jistá smrt," popisuje situaci na současném trhu Kováříček.

Zlidovělý je i výrok z další české komedie Vesničko má středisková. Nejlepší pivo je ze sedmého schodu. Co na to ředitel Platanu? "To je do jisté míry pravda," potvrzuje slova Rudolfa Hrušínského. "Pivo totiž nesnáší tepelné šoky. Autor tohoto výroku chtěl tudíž říci, že pivo je ideální, má-li stálou, přiměřeně nízkou teplotu," vysvětluje ředitel. A ještě jedno varování pro hospodyňky: Přinesete-li pivo z obchodu, v žádném případě ho nedávejte zchladit do ledničky pod mrazák. "Pivo do ledničky vlastně nepatří vůbec. Není-li však jiná šance, mělo by se dávat alespoň úplně dolů do šuplíčků, tam, kam běžně ukládáme zeleninu," zní rada odborníka. (Listy Písecka)


Pivovar pokřtil veselé pivo

[čtvrtek, 12. srpen 2004]

Příjemné a veselé pivo? Ano. Už je na světě. V sobotu odpoledne představil ředitel protivínského Pivovaru Platan Jaroslav Kováříček nové pivní miminko - Schwarzenberskou knížecí jedenadvacítku. "Do lahví jsme ji stočili teprve v pátek," informoval Kováříček zvědavé návštěvníky soutěžních pivních slavností v Belvederu. Kmotrem nového přírůstku do pivní rodiny se stal ředitel jihočeské divize Vydavatelství Vltava-Labe-Press Jiří Šonka. "To je fakt veselé pivo," smál se po ochutnání jeden z hostů. "Stačí si loknout . . ." předvedl názorně sílu jedenadvacítky. "Je dobré," přidal se další. Jen ženy byly zdrženlivé. "Jo, ochutnala jsem ho. Po jednom bych ji měla jako z praku," podotkla žertovně jedna zástupkyně něžného pohlaví. Křest nového protivínského piva byl v sobotu třešničkou na dortu celoodpoledního zábavného klání mezi pivovarníky a novináři. Již tradiční soutěž těchto týmů neměla tentokrát ani vítěze, ani poražené. Rozhodla o tom porota poté, co se pivovarníci tajně vytratili. (Českobudějovické listy)


Nové pivo Knížecí 21

[pondělí, 12. červenec 2004]

Nové pivo Knížecí 21 můžeme zařadit do kategorie vysokostupňový speciál světlý, hluboce prokvašený s obsahem alkoholu okolo 11%. Svou výraznou plností který mu dává značný obsah extraktu z nejkvalitnějších sladů vlastní výroby a svou výraznou zlatavou barvou je tento speciál zařazen mezi světlá speciální piva. Samozřejmě že u takto připraveného speciálního piva je i zvýšený obsah cukru pocházející ze sladu. Pivo má výraznější sladší chuť která je harmonicky vyvážená jemným chmelovým aroma. Souznění všech těchto chutí bude příjemným překvapením pro ty kteří se rozhodnou toto pivo ochutnat. Předem předesíláme že se nejedná o takzvané řadové (ekonomické) pivo, které by mělo za úkol zahnat žízeň, případně být hlavním osvěžením při společném grilování. Jedná se o pivo pohodové které svojí vyjímečností dotváří i vyjímečnostt okamžiku v kterém je podáváno.Posezení s přáteli v příjemném prostředí s naším pivem, kvalitním doutníkem (Propagací kouření mě Platan docela zklamal - pozn. Chody) a příjemnou společností jsou hlavní atributy kterými chce naše nové pivo uspět. (Web Platan)


Platan loni navýšil výstav

[pátek, 12. březen 2004]

Pivovaru Protivínský Platan, nad kterým ještě před čtyřmi lety visela hrozba zániku, se daří. Za loňský rok zvýšil oproti roku předchozímu objem výroby o 7,5 %, a prodal tak 258 000 hl piva. Vedení pivovaru ale nezapírá, že velký podíl na výsledcích má smlouva z Plzeňským Prazdrojem, pro který vaří levné pivo Klasik."Je to pro nás dobrý výsledek, ačkoliv ho ovlivnilo také horké léto,"uvedl šéf Platanu Jaroslav Kovaříček. Platan podle něho přesto uvažuje o doplňkové výrobě, stáčení limonád, jako to dělají další menší pivovary, ale odmítá. "Stálo by to hodně peněz na stavební úpravy a hygienu. Uvažujeme o jiném typu sortimentu,"řekl Kovaříček, aniž by záměr rozšíření produkce nějak blíže konkretizoval. Platan menší část produkce vyváží do evropských zemí. Nová celní opatření mu ale přidělala starosti. U celního úřadu například musel složit vývozní jistinu ve výši sedmi milionů korun. Náklady na výrobu Platanu jsou letos podle Kovaříčka větší také o vyšší daně za vodu z vlastních vrtů a o spotřební daň. (Mladá fronta Dnes)


Děkujeme za informace o umístění našeho piva Platan na krásném prvním místě ve Vaší anketě. Je nám vždy potěšením vyrábět špičkové pivo pro náročné zákazníky, kteří nehledají podle slevových akcí v nápojovém oddělení supermarketů a v otázce kvality toho co pijí mají jasno. Věřte, že výroba kvalitního pivního moku vyžaduje prvotřídní suroviny, mnoho lidské práce a spoustu času a je nám potěšením, že jsou stále konzumenti, kteří toto ocení. A my věříme, že do budoucna bude prvotřídní kvalita klasického českého ležáku opět slavit v globalizované Evropě svůj oprávněný úspěch. S pivovarským "Dej bůh štěstí" - Ing. Kovaříček Jaroslav, Městský pivovar Platan s.r.o. Protivín


O 61 % na 104 800 hl vzrostl v pololetí výstav Městského pivovaru Platan Protivín. To je největší skok z 53 tuzemských pivovarů. Zásluhu na tom má především výroba piva Klasik pro a.s. Plzeňský Prazdroj, která v Platanu začala letos na jaře. Zatímco pivo vlastní značky posílilo o 10,5 %, Klasik výstav městského pivovaru vytáhl o dalších více než 50 %. "Umožňuje nám to mnohem efektivněji využívat vybudované kapacity," říká ředitel Platanu Jaroslav Kovaříček. Ten nečeká, že by firma na této výrobě formou contract brewing vydělala velké sumy. Umožní jí to ale investovat do oprav a obnovy zařízení. Protivínský pivovar hodlá ve druhé polovině roku uvařit nejméně 140 000 hl. Pozice jeho značky sílí hlavně na lokálním trhu, kde se k ní vracejí zákazníci. Platan vloni prodal 135 000 hl piva. Jeho kapacity mu ale umožňují vystavit na 380 000 hl. (Hospodářské noviny)


«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI