Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na pivní etikety se vrací název města Uherský Brod

Co se píše o pivovarech a pivu


Na pivní etikety se vrací název města Uherský Brod

[čtvrtek, 1. prosinec 2011]

Pivovar Janáček zkusí vsadit na propagaci pivovaru názvem svého sídla. Jde o zásadní obrat kursu, neboť dosud byste zmínku o Uherském Brodě hledali na etiketě marně. Piva od Janáčka se dobře drží na Moravě i na Slovensku, dál už však jejich prodej vázne. Příčinou je podle zjištění pivovaru právě nejednoznačná značka.

Foto

Konzumenti, kteří nejsou z našeho kraje, si myslí, že název piva je odvozen od hudebního skladatele Leoše Janáčka. V Praze se našemu kolegovi dokonce stalo, že mu k točenému Janáčkovi donesli malou smetanu s tím, že je to akce „dva hudební velikáni“,“ vysvětluje Barbora Burešová, mluvčí skupiny K Brewery, pod kterou pivovar spadá.

​Nyní tak bude etiketám nově dominovat právě název Uherského Brodu. „Věříme, že se lidé takto s pivem identifikují lépe. Nejedná se o nic nového. V historii byl vždy název města dominantní. Pivovar přece začínal jako Uherskobrodský pivovar Janáček a syn,“ doplnil obchodní ředitel Tibor Nechala. S novou podobou etiket vyrazil Janáček na trh symbolicky s letošní novinkou. Speciální desítka Perun uspěla nad očekávání dobře, a tak se ji pivovar rozhodl nabídnout i stočenou v lahvích. „Původně jsme chtěli jen vedle desítky Primy nabídnout ještě jednu chuťově výraznější desítku. Perun však ihned v oblibě Primu dalece předčil. Výsledkem je, že ji Perun zcela nahradí, poslední várku Primy jsme stočili počátkem listopadu,“ doplnil Nechala.

​Kromě sázky na název města se na etikety vešel i lev. Podle zástupců pivovaru je to odkaz na to, že Brod býval královským městem. Nová strategie pivovaru pochopitelně těší i zástupce radnice. "Jsem hrdý na to, že v našem městě máme pivovar, který vaří skvělé pivo. Myslím, že anonymních piv s nejasným původem výroby jsou plné obchody. Proto je skvělá zpráva, že se pivovar Janáček chce na pivních etiketách opět hlásit ke svému městu i regionu. Věřím, že tento krok může být ku prospěchu nejen pivovaru, ale i samotnému Brodu. Vždyť ve Zlínském kraji, kdysi bohatém na pivovary, je uherskobrodský Janáček poslední,“ řekl Patrik Kunčar, starosta Uh. Brodu.

Pokud by se nové etikety ujaly, pivovar zváží i změnu svého loga.

Zdroj: idobryden.cz | Autor: Lukáš Fabián

http://www.idobryden.cz/zpravy/na-pivni-etikety-se-vraci-nazev-mesta-uhersky-brod/ef3fe50a-67bd-102f-a118-00e0814daf34/


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Petr111

pondělí, 5. prosinec 2011
23:21

to Sekal:
Ten se taky vaří v Chlumci, ale bohužel pouze v sudech.V láhvích se nedělá. TAdy je zmínka o láhvovém pivu, proto Princ nebyl jmenovaný


napsal(a): Petr111 [Odpovědět]

hroch

pátek, 2. prosinec 2011
22:19

hroch

Perun jako druhá desítka vedle Primy, to je ale novinka, ne že se mimosoudně dohodli s PU o stažení značky Prima z trhu, kvuli rozjeté soudní při ohledně podobnosti loga Prima a Primus. Tohle zavání že si z nás dělaj idobrýden.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
05:05


posted by: Inzerce

Lonelyboy

pondělí, 5. prosinec 2011
17:22

to hroch: No, vzhledem k tomu, že se dohodli až na podzim a Peruna maj už od července tuším, tak bych neřek, že to bylo jen a pouze kvůli tomu sporu. Navíc dle tý dohody můžou Primu vařit dál v Brodě, takže žádný nucený stahování Primy - viz http://byznys.ihned.cz/c1-53026870-spor-pivovaru-prazdroj-a-k-brewery-o-znacku-prima-konci-vyhrali-oba.


napsal(a): Lonelyboy [Odpovědět]

Igusim X

pátek, 2. prosinec 2011
20:31

Co je to kbt za hovado ?


napsal(a): Igusim X (igusim(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jura.z.Brna

pátek, 2. prosinec 2011
18:43

Jura.z.Brna

No sláva, že to taky někoho napadlo. I když ono by stačilo, kdyby se KBT obtěžovalo napsat pivovar dozadu místo "prodejce", že.


Tchoř

sobota, 3. prosinec 2011
00:15

to Jura.z.Brna:
To přece nemůžou, někdo by se přece mohl náhodou dozvědět, že prémiový ležák Lobkowicz pochází z někdejšího Schwarzenberského pivovaru v Protivíně a ne z někdejšího chlumeckého pivovaru Lobkowiczova, Telčský Zachariáš že je pro změnu z Jihlavy, o lahvovém Rychtáři bych asi taky pochyboval... KBT má však na to ve svých řadách na slovo vzaté marketingové odborníky (ex-Prazdroj aj.), kteří vědí jak na to, a my laici do toho tudíž nemáme co kecat. Zákazník, oblblý reklamou, asi chce být klamán, tak budiž klamán...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Hříbek

pondělí, 5. prosinec 2011
17:52

Hříbek

to Tchoř: No já nevím ale co mám doma momentálně několik lahváčů Lobkowicze tak tam je vzadu jasně psáno - vyrobeno v pivovaru v Protivíně.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

yerka

pondělí, 5. prosinec 2011
18:24

yerka

to Hříbek: A kruci, mám doma jednoho Lobkowicze, jdu si ho prohlédnout, žil jsem v domnění, že K-Brewery není jako Heineken, a že vaří své značky v k nim příslušným pivovarům. Propána, kde je asi teď vařena Černá hora?


napsal(a): yerka [Odpovědět]

yerka

pondělí, 5. prosinec 2011
20:29

yerka

to yerka: A je to tam, Protivín :-/ No, vylévat Lobkowicze nebudu, ale kupovat asi také ne.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Chody

pondělí, 5. prosinec 2011
20:34

Chody

to yerka: To je snad obecně známé, že Lobkowicz Premium je vařen v Protivíně a KB to deklarovali od začátku...

Značka Lobkowicz byla "odebrána" Vysokému Chlumci a vaří se zde pro ČR oficiálně jen Vévoda a Démon...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

yerka

pondělí, 5. prosinec 2011
20:43

yerka

to Chody: No, tak tohle mi opravdu uniklo, také toho Lobkowicze mám doma jen díky "Adventnímu kalendáři" od K-Brewery, normálně ho nekupuji, nějak mi nesedne poměr cena a kvalita :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 5. prosinec 2011
22:48

Sekal

to Chody: Princ Max se vaří kde? Žil jsem v domnění, že se vaří na Vysokém Chlumci a že mají jen v bordelu web...


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Standa

úterý, 6. prosinec 2011
00:05

to Sekal: Není třeba hledat senzace, stačí se podívat sem: http://www.pivovar-vysokychlumec.cz/nase-piva/. Pokud se něco nezměnilo, tak vaří ještě pro Normu Barona (tmavý ležák).


napsal(a): Standa [Odpovědět]

Tchoř

úterý, 6. prosinec 2011
08:05

to yerka:
Jímá mne strach, že kdyby platilo: KB = Hleneken CZ, pak Vysoký Chlumec = Krásné Březno :-(


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Sekal

úterý, 6. prosinec 2011
09:40

Sekal

to Standa: Aha, díky, ale trvalo jim to, teď po tom witbieru taky ani památky.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI