Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radniční pivovar Jihlava navařil dýňový speciál Pumpkin Ale 12°

Co se píše o pivovarech a pivu


Radniční pivovar Jihlava navařil dýňový speciál Pumpkin Ale 12°

[pátek, 30. září 2011]

Radniční pivovar nezahálí ani na podzim a sládkové vymýšlejí stále nové pivní kousky. A protože šéfkuchař se svým týmem připravil dvoutýdenní dýňové gastronomické dýchánky, v pivovaru nemohli zůstat pozadu a přidali ruku k dílu.

Proto se tento týden v Radničním pivovaru objevila na čepu novinka - dýňový speciál Pumpkin Ale 12°. Jedná se o svrchně kvašené, nefiltrované a nepasterizované pivo amerického původu. U nás je dýňové pivo spíše raritou a ani v malých pivovarech nenajdeme mnoho zástupců, kteří tento speciál zkoušeli navařit. "Dalo by se říci, že je to taková pivní obdoba amerického dýňového koláče, který v Americe pečou při příležitosti oslav svátku Halloween", zmínil sládek pivovaru Jaroslav Dorážka. Při vaření dýňového piva se kromě spousty čerstvých dýní používá stejná směs koření jako právě na tento dýňový koláč, tj. skořice, muškátový ořech a koriandr. Pivo si zachovává jemnou hořkost, má jantarovou barvu a příjemné skořicové aroma.

Dýňové dny na Radniční probíhají od 26. září do 9. října a kromě dýňového speciálu v pivovaru můžete v restauraci vyzkoušet každý den alespoň jednu dýňovou variantu poledního menu, včetně dýňové polévky a dýňových dezertů.

V rámci Dýňových dnů také soutěžíme o 10 litrový soudek piva! Zapojit se může každý, kdo k nám na Radniční přinese originální vyřezanou dýni. Všechny exponáty umístíme na výstavku a nejlepší kousek bude odměněn pivem z Radničního pivovaru.

Užívejte si s námi podzim všemi smysly!

Zdroj: Tisková zpráva Jihlavského radničního právovárečného pivovaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Marta

pondělí, 3. říjen 2011
15:45

Nejlepší vůbec je bydlet v Jihlavě a studovat v Brně :D


napsal(a): Marta [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 2. říjen 2011
20:04

Dwarf

tohle bych rád ochutnal... ale nejspíš se k tomu nedostanu :-((


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
12:28


posted by: Inzerce

jiri.j

neděle, 2. říjen 2011
20:13

to Dwarf: Tak, jen lituj, že už nejsi v Brně! Jakmile jsem zjistil, že to v Jihlavě vyrábí, tak jsem nelenil a informoval Radka z Flédy(nemusel jsem jej vůbec přesvědčovat),ten nadšeně pro pivo zajel a dnes jsem jej ozkoušel. Musím říci, že bylo skutečně vynikající. Dal jsem jen 3ks, ale skutečně jsem byl nadšený. Pro mě to byla premiéra tohoto stylu. Sládek v Radničním pivovaru vůbec umí uvařit skvělé pivo...


napsal(a): jiri.j [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 2. říjen 2011
20:18

Dwarf

to jiri.j: jo, to já lituju :-) ale nic s tím nenadělám, momentálně... budu v Brně pátek/sobota, ale to už holt bude dávno vypito... ale je to fajn číst, že nějaké pivo zanechalo v Tobě kladný dojem :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Petr Žalio

neděle, 2. říjen 2011
20:48

to jiri.j: Tentokrát musím podtrhnout! Jedno z nej piv uvařené v CZ. Klobouk dolů, kluci v Jihlavě jsou fakt šikovní,už jsem to tvrdil u jejich Amber Ale, nicméně Pumpkin Ale překonalo, naprosto dokonalé!!
Nádherné aroma a chuť po dýňové dužnině a semínkách, würziger (zejména po skořici), šťavnaté a přitom suché s typickou "jihlavskou" :-) karamelkovou sladovostí, vybalancované a komplexní, velice pitelné (Sociable Beer) Pumpkin Ale - nedalo se odtrhnout :-).
Pánům v Jihlavě velké dík!


napsal(a): Petr Žalio [Odpovědět]

jiri.j

pondělí, 3. říjen 2011
16:22

to Dwarf: Tak se mrkni na stránky Flédy, bude tam solidní nabídka. Co konkrétně bude v pá a so nevím, ale bude to na webu...


napsal(a): jiri.j [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI