Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Regionem už protekl milion piv

Co se píše o pivovarech a pivu


Regionem už protekl milion piv

[středa, 28. září 2011]

Milion půllitrů Vyškovského piva už od jara proteklo pípami a sklenicemi v hospodách i domácnostech na Vyškovsku.

Oslavy vypitého miliontého půllitru potěší Vyškovany už ve středu na prvním ročníku kulinářské slavnosti v okresním městě.

Oslavy začínají v jednu hodinu odpoledne. „Až do pěti hodin odpoledne bude na Masarykově náměstí připravený bohatý program. Nachystané bude občerstvení, vyškovské pivo za příznivé ceny a koncert dechových skupin Podboranka a Skoroňáci,“ uvedla mluvčí vyškovské radnice Dana Bednářová.

Oslavy jsou sice uprostřed týdne, ale ve státní svátek, takže lidé nemusejí do práce. „Datum, kdy se slaví svátek svatého Václava, jsme zvolili záměrně. Svatý Václav je totiž také patronem pivovarníků,“ vysvětlil marketingový ředitel vyškovského pivovaru Roman Holoubek.

První kulinářská slavnost ve Vyškově zahrnuje jak oslavy 870. výročí první zmínky o městě, tak oslavy miliontého půllitru Vyškovského piva vypitého v regionu. „Počítáme to za období, kdy jsme oficiálně převzali pivovar, tedy od 1. dubna. Miliontý půllitr jsme prodali začátkem září, teď už jich je samozřejmě prodaných víc, což nás opravdu těší,“ podotkl Holoubek.

Do počtu vypitých piv počítá vedení pivovaru jen ta, která vypili lidé na Vyškovsku. „Cokoli, co se vypilo v Brně nebo ve směru na Brno nebo v jakýchkoli jiných lokalitách, kam pivo exportujeme, do výsledku nezapočítáváme,“ vysvětlil ředitel.

Z podzimních kulinářských slavností by chtělo vedení pivovaru ve spolupráci s městem vytvořit tradici. „Žádná podobná akce tu v tomto období nebývala, a to bychom chtěli změnit. Už několik předchozích akcí v letošním roce, na kterých jsme spolupracovali s městem, se nám vydařilo, a tak doufáme, že jsme se vydali správným směrem,“ řekl Holoubek.

Jednou z letošních akcí byly například oslavy sto let pivovarských sklepů, které slavily mezi Vyškovany velký úspěch. Mezi další patřil například první ročník hudebního festivalu v areálu pivovaru Beerfest Vyškov. „Byl to dobrý nápad, uspořádat takovýto festival. Určitě tu něco podobného chybělo,“ pochválila akci například návštěvnice Hana Mikulášková.

Zdroj: Vyškovský deník | Autorka: Markéta Forró

http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/regionem-uz-protekl-milion-piv20110927.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

čtvrtek, 29. září 2011
07:39

Roman Holoubek

Ano,od našeho nástupu 1.4.2011 k počátku září se jen ve Vyškově a nejbližších vesnicích vypilo 5.000 hl.

Jinak pivovar Vyškov s kapacitou přes 100.000 hl pod vedením státních úředníků vyrobil za celý rok 2010 jen 15.000 hl. Když jsme do pivovaru přišli, neměl fungující obchod, ekonomika na dně - podnik několik let ve ztrátě, většinu zákazníků ztracených a velmi špatné jméno v regionu. Na těchto troskách jsme začali stavět. Za půl roku se nám podařilo zlepšit si jméno především kvalitou bez kolísání, postupně získáváme nové zákazníky a to jak doma, tak zahraniční a především, ztrátový pivovar jsme dovedli k nule!

Oslava 1.000.000 půllitrů je oprávněným poděkováním našim domácím zákazníkům - a včera si ji užili plnými doušky.


tomino

čtvrtek, 29. září 2011
08:41

tomino

to Roman Holoubek:
dobrá práce,jen tak dál!


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 29. září 2011
09:15

Jana

to Roman Holoubek:
Škoda, že jste tak daleko. :-)


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
15:04


posted by: Inzerce

pivo

středa, 28. září 2011
23:27

pivo

Milion piv na jen na vyškovsku ! Jak vyplývá z článku ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Sekal

středa, 28. září 2011
17:02

Sekal

Tedy 5.000 hl, pivovar jsem neviděl, ale není to málo na kapacitu?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI