Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar zprovoznil ve stáčírně novou linku

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar zprovoznil ve stáčírně novou linku

[úterý, 15. březen 2011]

Budějovický Budvar uvedl do provozu modernizovanou linku na stáčení skleněných lahví. Investice za 140 milionů má zvýšit výkon linky přinést finanční úspory. Umožní rovněž dodávat na trh zcela nové formáty hromadného balení lahví.

Linku dodaly společnosti KHS, SSI Schäfer a Mead WV. Zprovozněna byla po dvoutýdenní montáži a 14 dnech zkoušek. Skládá z kartonážního stroje, stroje na skupinové balení lahví, robota pro paletizaci hotových výrobků, ovíjecího stroje a systému pro automatickou dopravu do skladu.

Nová technologie zvýší výkon stáčecí linky, uspoří obalový materiál asi za 500 tisíc korun ročně a sníží i potřebu pracovních sil, neboť zařízení prakticky nevyžaduje lidskou obsluhu,“ sdělil vedoucí oddělení techniky a energetiky Budvaru Dalibor Čáp.

Protože lahvové linky pivovaru není možné vyřadit z provozu na dobu delší než 14 dní, probíhá již od roku 2005 postupná výměna strojů po etapách.

Zdroj: Euro.cz | Autor: Tobiáš Tvrdík


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

job

čtvrtek, 17. březen 2011
17:17

Dobrá zpráva pro všechny, co při cestách po Česku rádi zajdou do budvarské firemní prodejny, aby svým přátelům, kamarádům a známým přivezli "pozdrav z jižních Čech". Naprosto nejlepší a nejvítanější dárek, co znám...


napsal(a): job [Odpovědět]

nrw

čtvrtek, 17. březen 2011
21:35

to job: To je fakt zoufalost tyhle PR plky :,-(


napsal(a): nrw [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI