Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vyškov obnoví vaření piva, možná bude nabírat zaměstnance

Co se píše o pivovarech a pivu


Vyškov obnoví vaření piva, možná bude nabírat zaměstnance

[středa, 16. únor 2011]

Vyškovský pivovar je zachráněn, podařilo se najít nového nájemce. Smlouvu na deset let podepsali zástupci společnosti Czech Beverage Industry Company se státem, který pivovar pronajímá. Práce pro 27 lidí, kteří zůstali v pracovním poměru, je tak nadále zajištěna. V případě dobrých hospodářských výsledků se možná budou přijímat noví pracovníci.

Pivovar nelze prodat v důsledku nevyřešených církevních restitucí. Ještě do konce února by firma se sídlem v Praze měla převzít provoz. Jiný zájemce se tendru nezúčastnil. Oznámil to člen představenstva Czech Beverage Industry Company Miloš Hrabák.

Je odborníkem v oboru vaření piva a sladu, pracovně navštívil pivovary i v zemích bez "pivní tradice", jako Ázerbájdžán, Etiopie, Peru a Vietnam. Vyškovský pivovar hodlá provozovat se svými kolegy z uvedené společnosti.

Provoz byl loni utlumen kvůli ztrátám

Provoz ve Vyškově utlumil stát loni na jaře pro ztrátovost. Následně se několikrát neúspěšně hledal nájemce.

Předloni dosáhl vyškovský pivovar ztráty 30 miliónů korun, o rok dříve 9,7 miliónu a ještě o rok dříve zhruba 20 miliónů korun. Hrabák uvedl, že podle dostupných informací loni pivovar vyrobil patnáct až dvacet tisíc hektolitrů piva, v dobách slávy dosahoval roční výstav 50 000 hektolitrů.

Na přelomu roku 2009 a 2010 bylo propuštěno 19 zaměstnanců z původních 46, zbylí by měli nadále pracovat. Hrabák nevylučuje navýšení počtu pracovníků, ale podmiňuje to dobrým hospodářským výsledkem. Situace na trhu s pivem však není jednoduchá, v loňském roce zaznamenali pivovarníci dvanáctiprocentní propad.

Zdroj: Novinky.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

w/wcz

středa, 16. únor 2011
20:42

Pokud vím, tak ve Vyškově nikdo nic neutlumil,to jsou zas zprávy...
Každopádně držím palce a dokud bude pivovar vařit tak dobré pivo, nepřestanu podporovat konzumací:)


napsal(a): w/wcz [Odpovědět]

pivo

středa, 16. únor 2011
20:42

pivo

Držme vyškovským palce a pijme i jejich pivo, rozhodně stojí za to. A plnotučná 17% ( přesně 16,8 ), pochoutka ze všech nejlepší !


napsal(a): pivo [Odpovědět]

emu

středa, 16. únor 2011
19:58

emu

v dobách největší slávy rozhodně nebyl výstav vyškova 50 tisíc hl, ale přes 70 tisíc... ta ztráta trhu je opravdu ohromná, na druhou stranu je na co navazovat a potenciál pivovaru je zřejmý... držím palce, ať se i k nám do prahy občas vyškov dostane (nově na něj lze zajít do kavárny na šumavě, i když tam asi není pernamentně...)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI