Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kaňák: Po předcích jsme zdědili pivo, národní nápoj

Co se píše o pivovarech a pivu


Kaňák: Po předcích jsme zdědili pivo, národní nápoj

[čtvrtek, 10. únor 2011]

Nošovický pivovar obdržel v lednu Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Zvítězil v kategorii nad 250 zaměstnanců. Manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák poskytl s odstupem času k tomuto ocenění následující rozhovor.

Co pro vás společenská odpovědnost znamená?

Společenská odpovědnost je důležitým pojítkem mezi firmou a společenským děním. Firma může jen stěží uspět v prostředí se špatnými ekonomickými podmínkami, nebo nefunkční infrastrukturou. A totéž platí i obráceně. Jen prosperující a dobře vedená firma stimuluje zaměstnanost, zvyšuje investice do konkrétních regionů a přispívá k celkovému rozvoji ekonomiky státu. Společenská odpovědnost má být tedy součástí každodenní činnosti firem, jednotlivců a státu.

Jak vás překvapil tento nemalý úspěch v soutěži?

Ocenění si velice vážíme. Hodnotí oblasti, které jsou pro nás velice důležité, jako například péče o životní prostředí nebo podpora v sociální oblasti. Inspiruje nás do další činnosti na poli společenské odpovědnosti.

Proč si myslíte, že vaše firma v soutěži uspěla?

Společenská odpovědnost i trvale udržitelný rozvoj jsou součástí našeho podnikání a přístup k této oblasti máme systematicky propracovaný už řadu let. Stanovili jsme si 10 priorit a jasně definovali, čeho chceme dosáhnout. Čtyři z těchto priorit se týkají minimalizace dopadu naší činnosti na životní prostředí. K přírodě přistupujeme s úctou a jsme přesvědčeni, že přírodní zdroje musíme chránit a využívat je co nejefektivněji. Na výrobu 1 hektolitru piva spotřebujeme v pivovaru Radegast jenom 3,8 hektolitru vody, přičemž světový průměr je 5. Díky programu Prazdroj lidem podporujeme také projekty neziskových organizací. Našim cílem je zlepšit kvalitu života obyvatel regionu, ve kterém podnikáme. V Moravskoslezském regionu jsme za posledních 9 let podpořili 110 projektů částkou 19 milionů korun.

Změny vedoucí k odpovědnosti jsou systematickým výsledkem či přirozeným vývojem?

Být odpovědným si vyžaduje systematický přístup, musí být součástí jak firemní kultury a její filozofie, tak i její každodenní činnosti. Projevuje se ale také přirozený vývoj, protože společnost tvoří zaměstnanci. Také oni si stále více uvědomují smysl všeho, co děláme na poli trvale udržitelného rozvoje.

Je pro vás společenská odpovědnost důležitá?

Odpovědný přístup definuje způsob, jakým podnikáme. Po našich předcích jsme zdědili pivo, český národní nápoj. S hrdostí pokračujeme v pivovarské tradici, opatrujeme naše pivovary a okolí tak, abychom je mohli odevzdat i dalším generacím. Jsme rádi, když můžeme do spolupráce zapojit i naše partnery, protože věříme, že společně dosáhneme víc, než když pracujeme v izolaci.

Zdroj: FM deník.cz | Autor: Tomáš Machálek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pivo

pátek, 11. únor 2011
00:53

pivo

Ano, všechny ty rádoby vznešené řeči jsou jen ubohá trapárna. Že by si to ale ti lidé neuvědomovali ? Vědí vůbec, že jejich prvořadým ůkolem by mělo být vařit PIVO a ne cosi ? Asi je lepší být "odpovědným" a vařit sračky.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Radek fan

čtvrtek, 10. únor 2011
21:50

"S hrdostí pokračujeme v pivovarské tradici, opatrujeme naše pivovary a okolí tak, abychom je mohli odevzdat i dalším generacím."

Byl bych zvědav pane Kaňáku, jak by tuto větu přijali zaměstnanci Topvaru v Topolčanech, tedy vaši bývalí kolegové. A co budete jednou říkat vy, až tiskový mluvčí oznámí, že z důvodu klesající poptávky se SAB rozhodl Nošovice zavřít a vyrábět Radegast v polských Tychách, které jsou jen 80 km od Vás. Ale chápu, že toto není o vás. Vzpomínám, kde Radegast kdysi býval, ještě za pana Sikory, ale od té doby se mnohé změnilo. Bohužel.


napsal(a): Radek fan [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
18:40


posted by: Inzerce

jany

pondělí, 14. únor 2011
11:30

to Radek fan:
To je tak, když odpovědí tvoří dodané floskule a má z toho být "píár" za každou cenu. Jestli takhle v Nošovicích vaří i své pivo, tak pozdrav pánbůh. Jak tenhle rozhovor není ke čtení, tak to pivo asi nebude ani k pití...


napsal(a): jany [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 10. únor 2011
19:07

Trhac

Jen jsem si přečetl nadpis, a hned mě napadla otázka: "A co nám z něj zbylo???" ::cry
---------------------------------
Zpráva byla upravena 10.02.2011 ve 19:08:20


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

masakr

čtvrtek, 10. únor 2011
18:12

Ohánět se tradicí,co zbylo po předcích se rozprodalo nebo zpronevěřilo a v české tradici pokračuje černoch,vlám,valon a podobně,jsme pouze ubozí sluhové těchto pánů:-(


napsal(a): masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Krišot

čtvrtek, 10. únor 2011
17:21

Krišot

Ty vole, kdo mu ty naučené odpovědi nachystal? Tohle nejde namluvit zpatra.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 10. únor 2011
18:02

hroch

to Krišot: dyť mu ty odpovědi taky trvaly nejméně dva týdny.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 10. únor 2011
14:11

Sekal

Co jich tam tolik dělá (kategorie nad 250 zaměstnanců)?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 10. únor 2011
11:53

hroch

Odpovědět v rozhovoru na otázky týkající se nesmyslné ceny, prostě nejde hned. Trvá nejméně čtrnáct dní než se poskládají žvásty do rádoby rozhovoru.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI