Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Vánoce by ve Vaší lednici neměl chybět Birell. Vaše návštěvy to ocení.

Co se píše o pivovarech a pivu


Na Vánoce by ve Vaší lednici neměl chybět Birell. Vaše návštěvy to ocení.

[úterý, 14. prosinec 2010]

Téměř polovina řidičů by při vánočních návštěvách chtěla pít nealkoholické pivo, vyplynulo z aktuálního průzkumu společnosti Ipsos Tambor nejen mezi motoristy. Naopak nejméně je láká čaj, limonády a džusy. Ženy by se pak během svátků obecně rády vyhnuly sladkým syceným i nesyceným nápojům.

Vánoce, Vánoce přicházejí… a s nimi i návštěvy blízkých a přátel. Ne každý si však o svátcích nebo při novoročních oslavách chce připíjet šampaňským. Nejhůře jsou na tom řidiči, kteří si musejí odepřít i oblíbené pivo a sahají po sladkých nealkoholických nápojích. Místo limonády a džusu by ale 44 % řidičů uvítalo raději nealkoholické pivo. To si dosud mohli vychutnat jen na každé čtvrté návštěvě. Nejoblíbenější je přitom Birell, kterého se ročně vypije v průměru přes tři litry na hlavu.

Nealkoholické pivo, jako je třeba Birell nebo novinka Birell Polotmavý, se stává zajímavou volbou i pro řidičky a ty by si ho na vánoční návštěvě rády dopřály v 18 %. Tento nápoj kromě výjimečné chuti oproti sladkým limonádám a džusům obsahuje v průměru jen polovinu kalorií. Zatímco v jedné deci kolového nápoje nalezneme až 200 kilojoulů, Birell jich má jen 80. Obdobný poměr získáme i srovnáním se slazenými džusy, které mohou mít až 230 kJ nebo s ledovým čajem se 120 kJ. Zbytečné kalorie ženám vadí obecně. Dle průzkumu slazené sycené limonády na Vánoce nechce pít na 94 % z nich.

Ani tradiční káva neudělá příliš radost a opravdu ocenit ji na Vánoce dokáže jen 9,2 % všech dotázaných. Ještě hůře je na tom čaj, který si i v průběhu roku rád dopřeje pouze každý dvacátý respondent.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 09:24 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Narmer

čtvrtek, 16. prosinec 2010
10:29

Narmer

Velmi inspirativní článek :D No, vlastně není špatný nápad si pořídit pár nealkoholických piv do ledničky pro návštěvy, ó díky Tisková zprávo Plzeňského Prazdroje za inspiraci. Ale nebojte se Birella nic, něco takovýho mi do ledničky nesmí. Myslím, že to vyhraje pár Bernardů jantarů a pár Bernardů švestka nebo višeň.
Docela by mě zajímalo, z čeho Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje bere ty procenta. Například - osobně ocením dobrý čaj, než Birella. Asi jsem ten 9,2 procentní.
Úplně mě dostalo to povídání o kilojoulech. Takže, milí milovníci Birella a počítači kilojoulů (obě úchylky se myslím dají léčit) - pijte vodu z vodovodu - mnohdy (vždy!) chutná lépe a kilojouly nemá žádné !


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Jojo

čtvrtek, 16. prosinec 2010
11:14

to Narmer: Polotmavy Birell neni o nic horsi nez Bernard jantar, kazdopadne Bernard Svestka nebo Visen to je humus na druhou a pokud ti to chutna, i tato uchylka se da lecit ...


napsal(a): Jojo [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
22:33


posted by: Inzerce

Narmer

čtvrtek, 16. prosinec 2010
11:29

Narmer

to Jojo: je pravda, že polotmavého Birella jsem ještě nepozřel a asi to jednou vyzkouším. Bude-li srovnatelný s jantarovým Bernardem, stejně to vyhraje ten Bernard - inu, právo na výběr; například právo na výběr toho, komu věnuji část svých peněz; Co se týká Bernarda Švestky nebo Višně - můj příspěvek se týkal nealka pro návštěvy; přesto však - ano tyto nápoje mi docela chutnají, nemám s nimi problém; tuhle drobnou úchylku si dovolit můžu :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 16. prosinec 2010
11:32

Henri

to Jojo: Bernard Švestka a Višeň nejsou nealkoholická piva, ale jde o nealkoholický osvěžující nápoj, tak je trochu zavádějící je porovnávat v kategorii nealkoholických piv a zařazovat je mezi ně, jak to trochu nešťastně učinil Narmer. Ostatně ani pivovar sám je nevydává za piva. Jedná se zkrátka o trochu jiný druh nápoje. Někomu chutnat může, jinému nemusí, ale nealkoholické pivo to není.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Narmer

čtvrtek, 16. prosinec 2010
11:42

Narmer

to Henri: Tak to je trochu otázka .. když nejsou Švestka a Višeň nealkoholická piva, jsou různé nápoje (a to nemyslím hanlivě, vůbec ne!!) typu vanilkové pivo, banánové pivo atd. alkoholická piva ? Jinak, ať si každý pije to, co mu chutná a škatulkuje si, co škatulkovat chce :-8


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 16. prosinec 2010
12:54

Henri

to Narmer: Ono to není o příchuti, ale o způsobu výroby a použitých surovinách. A z tohoto pohledu, bez ohledu na nějaké škatulkování, nejsou nápoje Švestka a Višeň piva. Jak už jsem psal, ani pivovar sám, tyto nápoje za piva nevydává. To jsme si mezi piva tak nějak zaškatulkovali sami, asi proto, že se to v pivovaru vyrábí a mezi pivy, podobně jako Cidery, prodává.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Džordž

středa, 15. prosinec 2010
07:25

Džordž

všechny nealka mají nižší obsah kalorií, jsou to většinou 5° piva. Navíc mají pod 0,5% alkoholu, který má taky dost kalorií.


ICQ: 365234863

napsal(a): Džordž [Odpovědět]

beercards

úterý, 14. prosinec 2010
20:53

beercards

Bernard Jantar !!! Ten mám doma stále, nielen na vianoce, pre mávštevy a manželku. Pre mňa zas nesmie chýbať Primátor 13° polotmavý :)


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

beercards

úterý, 14. prosinec 2010
20:58

beercards

Pardon...pre návštevy...


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

JardaK

úterý, 14. prosinec 2010
20:15

JardaK

Je fakt, že než kolu, džus, nebo dokonce limonády radši si dám nealko pivo. Špatný není Bernard Jantar, i ten Birell se dá. Nesmí si člověk ale říkat, že je to náhražka piva, ale že je to jiný, chmelový typ limonády. Na druhou stranu, pokud je člověk soudný a dá si k tomu jídlu opravdu jen jedno pivo, navíc ví, že s ním ani nehne, tak kde je problém? I ta 70 KG sušinka má po desítce tak 0,25 promile, natož tací jako já. Půl hodinky ještě pokecám, pak vyrazím. Víc než 0,15 to není. Slušný policajt by řekl, takže nic jste neměl, že :) Ne, neměl. Prudič by prudil, tak dobrá, vemte mě na krev. Pro slušného člověka vzrůšo, jet policejním autem :) Na krvi logicky nic, prudič rudne vzteky, jedeme zpět. Pak stačí jen utrousit "tak kolik skutečných pirátů Vám tu projelo, zatímco jsme jeli na výlet..." Bohužel pošahanéhu zastánci absolutní nuly to nedojde a o týden později po nedělním obědě se situace bude opakovat.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Chody

úterý, 14. prosinec 2010
19:43

Chody

Díky PPas za radu. Mám připravenou basičku Střízlíka :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Kapřík

úterý, 14. prosinec 2010
11:34

Nemají nealkoholická piva obecně nízkou energetickou hodnotu???


napsal(a): Kapřík [Odpovědět]

Dan

úterý, 14. prosinec 2010
10:56

Dan

Moje návštěvy by to rozhodně neocenily, kdybych jim nabídnul Birell...

Reklamní masáž se dnes zaměřila na ženy a jejich starost o kalorie. Je vidět že se chemička už chytá čehokoliv, jen aby se trochu zbrzdil stálý propad prodeje jejich pivních napodobenin...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

tomino

čtvrtek, 16. prosinec 2010
12:09

tomino

to Dan: přesně tak!


napsal(a): tomino [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI