Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Březňák Bernstein ocenili odborníci na World Beer Awards 2010

Co se píše o pivovarech a pivu


Březňák Bernstein ocenili odborníci na World Beer Awards 2010

[čtvrtek, 19. srpen 2010]

Ocenění nejlepší evropské sezónní pivo v kategorii ležák – Best Europe´s Seasonal Beer získal Březňák Bernstein na světové prestižní soutěži pro piva z celého světa. Odborné setkání organizuje ve Velké Británii sdružení Tastingbeers.com a jeho hodnocení patří každoročně k nejprestižnějším pivním oceněním na světě. „Uvědomujeme si, jak prestižní je soutěž a kolik konkurenčních značek a piv v ní bojuje, proto nás výsledek velmi potěšil,“ říká Daniel de Jonge, exportní manažer společnosti Heineken Česká republika, v jejímž portfoliu Březňák Bernstein je.

Finále prestižní soutěže se konalo v areálu National Exhibition Centre v Birminghamu. Letos se členem poroty, hodnotící kategorie ležák a Ale stal i Tomáš Kosmák, vrchní sládek a manažer Královského pivovaru Krušovice. „Celkem jsme posuzovali 10 vzorků ležáků a 14 vzorků Ale. Hodnocení bylo anonymní, každý degustátor se vedle bodového hodnocení vyjadřoval i k charakteru hodnoceného piva,“ popisuje průběh Tomáš Kosmák. „Z každé soutěžní kategorie vzešel vítěz a na závěr byl vyhodnocen nejlepší z vítězů své kategorie. Pro mě osobně to byla velká zkušenost, skvělá možnost setkat se s pivovarníky z celého světa a také porovnat tuzemské soutěže se zahraničními. Díky soutěži nyní můžu tvrdit, že i tuzemská klání jsou vedena na profesionální úrovni,“ dodává Tomáš Kosmák. Umístění Březňáku Bernstein bylo pro Tomáše Kosmáka příjemným překvapením: „S kolegy porotci jsme se v hodnocení mnohdy rozcházeli, ale skvělý výsledek piva Bernstein potvrzuje, že je to pivo, které zaujme.

Polotmavý ležák Bernstein je určen téměř výhradně k exportu. V zahraničí patří k nejpopulárnějším pivům portfolia Březňák. Nejúspěšnější je na německém trhu, kde se řadí mezi českými vývozními pivy k absolutní špičce. Březňák Bernstein se vaří podle originální receptury z různých druhů sladu, což zaručuje sytou, zlatavou barvu a výrazný chuťový profil. Na specifickou barvu odkazuje i jeho jméno, které v překladu znamená jantar.

Vedle Březňáka Bernstein za portfolio skupiny Heineken Česká republika bojovaly Krušovice Imperial, které získaly zlatou medaili v soutěži The World Beer Cup in Seatle v roce 2006, dále Krušovice Černé, oceněné vloni jako World´s Best Dark Lager 2009 právě na World Beer Awards. Krušovice Imperial jsou úspěšné na zahraničních trzích, zejména v Rusku, v Německu, na Slovensku nebo ve Švédsku, podobně i Krušovice Černé mají úspěch v Rusku, Německu a Finsku.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

pátek, 20. srpen 2010
06:34

VozechV

Nedá mi to, nemělo by se dle předpisů psát polotmavý řezaný ležák?


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 20. srpen 2010
07:11

jiri.kana

to VozechV:Já myslím, že pokud se to od začátku vaří jako polotmavé, tak je to polotmavé. Pokud by smíchali hotové tmavé s hotovým světlým, nazval bych to řezaným.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
08:45


posted by: Inzerce

Jiri.J.

pátek, 20. srpen 2010
07:43

to jiri.kana: Název je i v překladu správný. Termínem "Bernstein" (jantar) se v SRN označují piva jejichž výsledná barva je polotmavá. Pokud jde o řezané pivo, jak píše Jirka K., tak se vždy jedná o smíchané tmavé a světlé, i když se toto příliš nedělá, obvykle se pak označuje jako "Schnitt". Jinak to Jirka Káňa napsal přesně.


napsal(a): Jiri.J. [Odpovědět]

VozechV

pátek, 20. srpen 2010
07:48

VozechV

to jiri.kana: A kde berete přesvědčení, že se u nich od počátku vaří polotmavý ležák?
To JiriJ. - pokud vím, tak právě u nich jde o schnitt.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.08.2010 ve 07:49:56


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI