Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken představuje na českém trhu novinku, samostatnou značku nealkopiva Fríí

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken představuje na českém trhu novinku, samostatnou značku nealkopiva Fríí

[úterý, 20. duben 2010]

Novou značku nealkoholického piva uvádí na český trh skupina Heineken. Pod značkou Fríí se začne prodávat nealkoholické pivo již letos v květnu. Zavedením značky Fríí tak Heineken vychází vstříc spotřebitelům, kteří v testech upřednostňovali jednoznačně identifikovatelnou nealkoholickou pivní variantu. „Při našich průzkumech jsme totiž zjistili, že řada spotřebitelů má problém u řady pivních značek odlišit jejich alkoholickou a nealkoholickou variantu. Proto jsme se rozhodli pro vytvoření svébytné a samostatné nealkoholické značky piva a rozšířit tak portfolio našich produktů,“ říká Martin Kašpar, Group Brand Manager společnosti Heineken Česká republika.

Nealkoholický nápoj s výraznou podobností klasickému pivu je připraven dekokčním postupem vaření. Jemné a vyvážené chuti je dosaženo klasickou metodou řízeného hlavního kvašení a dokvašování, při kterém jsou použity kvasinky běžně využívané pro výrobu klasických piv. Pro Fríí je charakteristická vyšší plnost střední intenzity hořkosti bez výrazné mladinové příchutě, která bývá typická pro standardně vyráběná nealkoholická piva.

Na designu etikety nové značky pracovala agentura WMC Grey. Návrhy prošly náročným testováním mezi spotřebiteli a konečná podoba má podle výsledků průzkumu srozumitelný a jasný design, je nezaměnitelná a na první pohled je z ní patrné, že se jedná o kvalitní produkt vyrobený tradičními metodami. „Kvalitu a tradiční výrobu podtrhuje zobrazení pivních symbolů na etiketě – chmele a ječmene,“ říká Daniela Klančíková, Brand Manager značky Fríí.

Druhým významným důvodem pro svébytnou značku nealkoholického piva bez jakéhokoli spojení s alkoholickou variantou jsou marketingové aktivity výrobců alkoholických nápojů, směřující k podpoře sportovních a kulturních událostí. „Stále více se hovoří o zodpovědné konzumaci alkoholu, skupina Heineken se tímto tématem dlouhodobě zabývá. Podporujeme řadu aktivit, propagující zodpovědné chování a konzumaci, skupina Heineken má několik vlastních projektů, zabývajících se tímto tématem – například kampaň Rozpoznej příznaky! (Know the Signs),“ dodává Daniela Klančíková. Podle ní právě v oblasti podpory sportu či kultury značkami alkoholických nápojů stále více zaznívá otázka, zda je takové počínání etické a zda se nejedná o přímou podporu konzumace alkoholu. „Tím, že můžeme nabídnout samostatnou značku nealkoholického piva Fríí, chceme dokázat, že i v této oblasti se producenti alkoholu mohou chovat ještě více zodpovědně a eticky,“ upřesňuje Daniela Klančíková. Právě proto se značka Fríí stane oficiálním partnerem podniků Moto GP na brněnském Masarykově okruhu, podle připravovaných smluv zatím na období tří let.

Český trh s nealkoholickým pivem je v posledních letech podle odborníků i podle producentů piva navíc velmi lákavý, protože obliba neakopiva významně roste. „Stále více lidí si dopřává luxus v podobě nealkoholického piva například při pracovních obědech, oceňují jej řidiči, kteří si museli potěšení z piva odříkat, nebo sportující lidé, kteří potřebují doplnit tekutiny. Jasná mysl, pozornost a vitalita – to jsou hlavní devizy, které jim nealkoholické pivo nabízí. Fríí na českém trhu nabídneme točené, ve skleněné lahvi o obsahu půl litru a v plechovce se stejným objemem.“ uzavírá Daniela Klančíková.

Skupina Heineken má s výrobou nealkoholického piva dlouholeté zkušenosti a ve svém portfoliu dosud nabízela několik variant nealkopiva. V loňském roce získal Zlatopramen Nealko první místo ve své kategorii na Žatecké dočesné. Starobrno Fríí obsadilo ve Zlatém poháru Pivex bronzovou pozici mezi nealkoholickými pivy a v roce 2008 získalo třetí příčku v Ceně českých sládků.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika

Heineken představuje na českém trhu novinku, samostatnou značku nealkopiva Fríí

[Heineken] 16:24 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

PetrPavel

středa, 28. duben 2010
14:38

hnusne pivo a extremne hnusna etiketa...nehodlam to ani vyzkouset


napsal(a): PetrPavel [Odpovědět]

h.p

čtvrtek, 22. duben 2010
13:46

To Roman Holoubek-destilací dělali pito i svého času v Popovicích /cca1990?-ještě před vstupem do pu party/.
Co si pamatuji,tenkrát mi přišla tato technologie chuťově daleko lepší.To bych to"čéháčko" docela rád zkusil..Díky za info


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
03:07


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

čtvrtek, 22. duben 2010
14:49

Roman Holoubek

to h.p: to h.p: Ano, také si vzpomínám na nealko verzi Kozla vyrobenou destilací. Po vstupu do PP, a.s. bylo rozhodnuto zachovat už tehdy populární a unikátní Birell a tím byla ukončena výroba nealko verze Kozla.

K té etiketě. Já s ní osobně problém nemám. Je výrazná, viditelná s jasným sdělením pro zákazníka, že jde o nealko pivo. A o to jde. Co se týče líbivosti a povedenosti, vkus je odlišný u každého z nás a nikdy se nezavděčíte všem.

Zajímavé je, jak propojili na etiketě znaky typické pro Zlatopramen, spolu s charakteristickými prvky ze Starobrna. A ještě jedna věc. Zdá se, že se nám v ČR začíná profilovat všeobecně uznávaná kombinace barev pro nealko piva - modrá a stříbrná. Nakonec z toho bude etalon a zákazníci, budou-li chtít nealko pivo, sáhnou automaticky po etiketě těchto barev. Na to by si měli dát pozor třeba nejenom v Přerově :)


Trhac

středa, 21. duben 2010
18:56

Trhac

No tak nevím, hlavně mě zaujalo to logo - to mi přijde fakt jako hnus, spíchnuté za půl hoďky v photoshopu...
O produktech hleňáků se snad ani vyjadřovat nebudu...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

karl2

středa, 21. duben 2010
19:02

to Trhac: sakra, slyset to senior product manager nebo brand manager, tak by sprdnul kreativního manažéra :)


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

h.p

středa, 21. duben 2010
15:20

Pito-předpokládám,že jedno z prvních bylo vařeno v Samsonu,cca tak 1975


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 21. duben 2010
15:32

Roman Holoubek

to h.p: Ano první výroba u nás probíhala pod názvem PITO a byla v tehdejším Samsonu. Potom se rozšířila po republice. Ten rok 1975, nevím přesně, ale plus mínus sedí. Teprve po revoluci byla zakoupena licence na technologický postup s užitím speciálního kvasničného kmenu, který omezeně produkuje alkohol od pivovaru Feldschlassen ze Švýcarska - Birell. A nedávno je tomu, co za pomocí destilace je vyseparován alkohol u piv z Černé Hory. Jinak všechny ostatní pivovary u nás vyrábí nealko pivo podobným způsobem a to metodou řízeného hlavního kvašení a dokvašování, tak jak i toto pivo.


Pavel R.

středa, 21. duben 2010
15:37

Pavel R.

to Roman Holoubek: Takže Fríí bude vyráběno podle tradiční české receptury ze Švýcarska, jestli jsem to dobře pochopil...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 21. duben 2010
16:22

Roman Holoubek

to Pavel R.: Ne, já to chápu tak, že Fríí bude vyráběno tradiční českou recepturou, jejíž prvopočátek je někdy okolo roku 1975.

Jinak: Birell - PP, a.s. - odlišné kvasnice
Forman - Černá Hora - destilace
Vše ostatní v ČR - nízkostupňové pivo s řízeným kvašením (prapředkem jest PITO).

Je to jasnější?
Nebuď Pavle, prosím, pořád tak nažhavený na to co vyjde z TZ Heinekenu. Myslím, že jsi dobře pochopil, co jsem v příspěvku psal.


Pavel R.

čtvrtek, 22. duben 2010
16:14

Pavel R.

to Roman Holoubek: To byla jen ironie. Jinak nealko bude pořád stejné pod jakýmkoli názvem. Vyrábí se v Brně.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Sekal

středa, 21. duben 2010
12:33

Sekal

Heineken k odpovědné konzumaci přispívá spíše rozlezlostí svých patoků než kampaní Rozpoznej příznaky. Když se pobliju, pak usnu na stole, ráno ani nepohnu jazykem, mám sračku, bolí mě břicho a třeští mi hlava, pak rozpoznávám příznaky pití Krušovic. To se naštěstí již dlouho nestalo. Po Koutu se mi nic takového nestane.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

úterý, 20. duben 2010
23:26

Dan

Na etiketě je napsáno POŽITEK BEZ RIZIKA, to jako že nepůsobí projímavě? :D :D :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

umbob

úterý, 20. duben 2010
20:07

umbob

Zase ta MOCNÁ tradice. Kdy se u nás začalo s výrobou nealkoholického piva? Ve svých análech jsem našel Radegast Birell-ten byl ale v licenci švýcarského pivovaru(vypito říjen 1993) a pak Samson(únor 1994).Toto je má posloupnost v ochutnání nealko piva. Něco mi říká, že existovalo i pivo Pito, ale kdo ho vyráběl a jakým(zajisté taky tradičním způsobem)-to už nevím. A jak to ti Holanďani zajistí, když je ten produkt "připraven dekokčním postupem vaření. Jemné a vyvážené chuti je dosaženo klasickou metodou řízeného hlavního kvašení a dokvašování, při kterém jsou použity kvasinky běžně využívané pro výrobu klasických piv" To ten alkohol pak odpaří nebo co? A v které chemičce se bude vlastně vyrábět? A proč mě to vlastně zajímá, když už jsem dal jejich pivním produktům vale(aspoň těm produkovaných v rámci ČR). Holanďanům a Afričanům třikrát zmar!!!


napsal(a): umbob [Odpovědět]

hroch

úterý, 20. duben 2010
22:47

hroch

to umbob:
Z vlastní domácí zkušenosti, slabší dekokčně vařené pivo cca 4,5 rozkvašené malým množstvím kvasinek cca 1/10 oproti dvanáctce, rozkvašeno jeden den a hned zahrazeno, přelito do ležáckého sudu a následuje ležení. Dalšé používané metody 1.bržděné kvašení např.mléčnou kyselinou, 2.odpaření alkoholu např.černohorský forman


napsal(a): hroch [Odpovědět]

sv.Václav-Karlovy Vary

středa, 21. duben 2010
01:59

to umbob: Již za hlubokého totáče se vařilo nealkoholické pivo pod názvem "Pito" snad v pivovaru Most, lidově se mu říkalo pitomost


napsal(a): sv.Václav-Karlovy Vary (cermak.vaclav(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Krišot

středa, 21. duben 2010
06:10

Krišot

to sv.Václav-Karlovy Vary: tehdy pito vařilo víc pivovarů,možná 20-30.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Taborita

středa, 21. duben 2010
08:00

Taborita

to sv.Václav-Karlovy Vary: Jj, Pito...pítívali jsme ho na střední škole na praxích. Muselo se hodně přechladit, aby ho člověk do sebe dostal :-) A vařilo ho určitě víc pivovarů, už si nejsem úplně jistý, ale to " naše " bylo snad z Protivína nebo z Budějovického Samsonu. Btw, ono se tuším dokonce snad v Budějovickém měšťanském vaří dodnes.


napsal(a): Taborita [Odpovědět]

Tchoř

středa, 21. duben 2010
18:53

to sv.Václav-Karlovy Vary:
Spíš za totáče mělkého, někdy okolo 1985 (opravte mne, mýlím-li se), úplně vidím tu etiketu s modrou liazkou!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 21. duben 2010
13:36

Pavel R.

to umbob: Začátkem osmdesátých let (možná již dřív) bylo vyráběno PITO v mosteckém pivovaru, ale chutnalo jak mladina. Měli krásnou etiketu, na které byl hlavním motivem nákladní automobil zn. Liaz. Nad ním bylo napsáno PITO a pod ním pivovar MOST, takže si asi každý domyslí, jak se tomuto výrobku říkalo :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

tereza

středa, 21. duben 2010
15:12

to Pavel R.:
Pavle, s PITEM jsme se všichni v mostě natrápili více než dost. Přestože odpovědní podnikoví velitelé dobře věděli, že Most nemá na tento doplňkový sortiment technologickou výbavu, musel toto pivo nepivo vyrábět i pro ostatní pivovary podniku, protože měl stáčecí linku s pasterem a ostatní ne. Technologie výroby byla taková jaká byla a jiná se nekonala a abychom mohli uvařit jednu šarži, musely se uvařit 3 várky po 580 hl, aby z toho byly 2 ležácké tanky po 800 hl. Tak se tenkrát na podniku plánovalo. Uhlídat a uregulovat teploty při kvašení a dokvašování tak, aby v tomto objemu nebyla překročena povolená hranice alkoholu, bylo opravdu velice zábavné, až vysilující. Ale odvolání nebylo.


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Krišot

úterý, 20. duben 2010
19:22

Krišot

tyhle tlachy od velkoprzničů piva jako je Sábmiler nebo Hajneken o zodpovědné konzumaci piva mě fakt vždy rajcují.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI