Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Černá Hora od dubna součástí K Brewery

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Černá Hora od dubna součástí K Brewery

[středa, 31. březen 2010]

Ryze česká pivovarnická společnost K Brewery začleňuje do svých struktur již sedmý pivovar - Černou Horu. S účinností od 1. dubna 2010 tak bude skupina v rámci svých distribučních středisek nabízet i sortiment tohoto jihomoravského podniku.

Historicky se zájem K Brewery o černohorský pivovar datuje již od roku 2007. „Černá Hora byla vůbec prvním pivovarem, v němž jsme získali podíl“, uvádí Zdeněk Radil, předseda představenstva K Brewery Group.

Skupina, jejímž hlavním mottem je snaha o zachování a další rozvoj malých a středních pivovarů s důrazem na jejich regionální působnost, se zavazuje navázat na činnost předchozího vlastníka. „Pivo se v Černé Hoře vařilo již v roce 1298 a je to tedy nejstarší pivovar skupiny. V duchu naší filosofie budeme ctít tradiční výrobní postupy a pivovar i nadále rozvíjet,“ říká Radil. Dodává, že změny v sortimentu nejsou v dohledné době na pořadu dne.

Pro stávající zákazníky K Brewery bude připojení již sedmého pivovaru znamenat významné rozšíření nabídky. „Přes naše distribuční centra budeme od dubna plošně distribuovat produkty, které se v pivovaru v Černé Hoře vyrobí, a to včetně sortimentu nealkoholických nápojů,“ sděluje Bořivoj Bartoněk, nový obchodní ředitel pivovaru.

Skupina si je vědoma i důležitosti role, kterou podnik v regionu hraje na poli sportu a kultury. „Rozhodně máme zájem na spolupráci navázat i v této oblasti,“ uvádí Bartoněk s tím, že pivovar bude pokračovat ve většině svých aktivit včetně sponzoringu a pořádání již tradičních pivovarských dnů.

O společnosti K Brewery

Pivovarnická společnost K Brewery v současné době ovládá a úspěšně provozuje celkem 7 menších či středně velkých pivovarů - v Protivíně (Platan), v Jihlavě (Ježek), v Uherském Brodě (Janáček), v Hlinsku v Čechách (Rychtář), v Klášteře Hradišti nad Jizerou (Klášter), ve Vysokém Chlumci a nově i v Černé Hoře.

V portfoliu značek nalezne zákazník vedle světlých výčepních piv a ležáků také řadu speciálů – od polotmavých přes vícestupňová piva až po tmavé ležáky a nealkoholická piva. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

Jako svou vlajkovou loď a se sloganem „Šlechtic mezi pivy“ představila loni v říjnu společnost K Brewery prémiový ležák Lobkowicz Premium, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

Distribuce výrobků jednotlivých pivovarů probíhá přes vlastní síť Distribučních center (DC) se sídlem v Praze, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, Černé Hoře, Vysokém Chlumci a Uherském Brodě. Svoje zástupce má společnost také na Olomoucku, Ostravsku, Karlovarsku a Plzeňsku.

Majoritní podíl ve skupině má známý majitel luhačovických lázní a dalších firem Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele K Brewery, a podnikatelka Eva Kropová.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jirka G.

středa, 28. červenec 2010
08:59

Včera mi bylo řečeno v černohorské prodejně v Brně, že Černá Hora končí s výrobou nealkoholického piva. :-(


napsal(a): Jirka G. [Odpovědět]

Felčar

středa, 28. červenec 2010
10:26

Felčar

to Jirka G.: A co bude s technologií? Jako jediní u nás to vyrábí vákuovou destilací.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
02:59


posted by: Inzerce

Ruda

čtvrtek, 29. červenec 2010
09:46

to Jirka G.: Teda kdyby chtěli zužovat sortiment, to by mě taky pěkně naštvali. Ale v úterý byl v Zrcadle Blanenska a Boskovicka rozhovor s Bartoňkem, obchodním ředitelem pivovaru, a ten vysvětloval, že Forman se nevaří jen dočasně, protože poptávka po základním sortimentu je hrozně vysoká a na nealko nemají kapacity. Doslovně uvedl, že o jeho zrušení se neuvažuje a že od příštího týdne už by zase mělo být v prodeji... Tak uvidíme...


napsal(a): Ruda [Odpovědět]

Jirka G.

středa, 28. červenec 2010
18:45

to Felčar:
To by mě taky zajímalo. Paní v pivovarské prodejně kvůli tomu byla naštvaná, ale detailnější informace mi neposkytla.
Každopádně místo černohorského Formana je teď v nabídce nealko z Protivína (překvapivě).


napsal(a): Jirka G. [Odpovědět]

Jakubisko

středa, 31. březen 2010
12:04

Tak snad neprovedou s Černou Horou to samé jako s Vysokým Chlumcem... Ale pochybuju, že Kill Brewery zachová 13 druhů černohorského piva.


napsal(a): Jakubisko [Odpovědět]

Petr F.

středa, 31. březen 2010
12:02

Do roka tak 3 - 4 druhy piv, vše hořké. jako všude.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI