Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Breda a Weinstein má povolení, brzy se začne stavět

Co se píše o pivovarech a pivu


Breda a Weinstein má povolení, brzy se začne stavět

[středa, 10. únor 2010]

Neuvěřitelných jeden a půl miliardy korun bude stát dvouhektarové společenské centrum Breda & Weinstein. Koncem ledna dostala společnost DEVELON CZ, s. r. o., stavební povolení, a tak už nestojí nic v cestě tomu, aby se mohlo začít stavět.

Kromě šestisálového multikina a tradiční pivní restaurace s mikropivovarem zde vznikne také nákupní centrum. Nebude chybět ani zábava, kultura či volnočasové aktivity. Počítá se také s podzemním parkovištěm.

Redakci to potvrdila asistentka marketingu firmy Develon Martina Cicvárková. Centrum, které by mělo být otevřeno v listopadu příštího roku se stane podle jejích slov dobře přístupným místem pro Opavany i návštěvníky z regionu.

Projekt bude přímo napojen na centrální pěší zónu a vnitřní městský okruh a umístěn jen pár kroků od zastávek MHD a regionální autobusové dopravy. Díky dvěma nezávislým vjezdům do podzemních garáží z vnitřního městského okruhu bude projekt velmi dobře dostupný také pro osobní dopravu,“ uvedla Cicvárková s tím, že se projekt začne realizovat na jaře.

Nové společenské centrum vznikne v historickém centru Opavy na půdorysu bývalého měšťanského pivovaru Zlatovar a bude pokračovat ve více než stoleté tradici této obchodní značky. Základní cíle developera se shodují s představou spoluzakladatele značky Davida Weinsteina z poloviny dvacátých let 20. století,“ vysvětluje.

Jak dále zmínila, projekt bude výjimečný díky architektuře. „Stávající historicky cenné budovy pivovaru budou zrekonstruovány a vytvoří zajímavý kontrast s novými moderními budovami celého komplexu. Dvě hlavní pasáže centra, kterým bude dominovat starý pivovarský komín, překlene prosklená střecha, díky které budou veřejné prostory centra osvětleny denním světlem,“ podotkla a doplnila, že součástí komplexu budou také venkovní prostranství osázené stromy a lavičkami.

V současnosti probíhá demolice přístaveb, které nebudou součástí centra. Nutno podotknout, že části demolic probíhají ručně. Společnost chce totiž zachránit sto metrů krychlových původních cihel specifických rozměrů a struktury, které jsou zapotřebí pro opravu pohledových částí historických budov.

Fotogalerii naleznete zde...

Vizualizace

Vizual

Vizual

Vizual

Vizual

Zdroj: Opavský deník.cz | Autorka: Lucie Orbanová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

středa, 10. únor 2010
13:21

jiri.kana

Základní cíle developera se shodují s představou spoluzakladatele značky Davida Weinsteina z poloviny dvacátých let 20. století...

Tak to mi připomnělo původní recepturu podle Dačického z Heslova nebo pana Cibicha jakožto garanta kvality piva v plastu.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Dan

středa, 10. únor 2010
12:49

Dan

Tak to je hnus nejvyššího stupně! Všechny tyhle developery bych vystřelil do vesmíru...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
22:09


posted by: Inzerce

Trhac

středa, 10. únor 2010
13:18

Trhac

to Dan: Jo pořádnej hnus, podobně jako dopadl Měšťan....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

tomas

středa, 10. únor 2010
13:30

tomáš

to Trhac: No jo, ale co jinýho s tím areálem? Původní velký pivovar už by tam asi nikdo neobnovil a tohle je pořád lepší než úplná demolice alá pražská sladovna Podbaba nebo pivovar Golčův Jeníkov. Aspoň že tam bude ten minipivovar a kavárna v původní varně.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Trhac

středa, 10. únor 2010
13:39

Trhac

to tomas: No těžko říct, problém je hlavně v původním zavření no...nevím jak to bylo s Opavou, ale Měšťan by si bejval zachránil záchranu alá Vratislavice a ne jeho dnešní osud...jinak asi nejsem příliš milovníkem moderní architektury, do oka mi to moc nepadne teda...
Mimochodem, neví někdo, jak dopadla technologie? Asi bych pomalu tipoval, že šla do šrotu....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI