Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výroba piva v Topoľčanoch sa definitívne skončí

Co se píše o pivovarech a pivu


Výroba piva v Topoľčanoch sa definitívne skončí

[pátek, 20. listopad 2009]

Výroba piva v Topoľčanoch o pár mesiacov definitívne skončí. Spoločnosť Pivovary Topvar totiž v piatok informovala svojich zamestnancov a odborové organizácie o zámere ukončiť prevádzku vo svojom výrobnom závode v Topoľčanoch. O prácu by tak malo prísť niekoľko desiatok ľudí.

Foto

"Hlavným dôvodom tejto zmeny je dlhodobý pokles slovenského pivného trhu, ktorý za posledných päť rokov predstavoval takmer 16 percent," informovala v piatok firma, ktorej vlastníkom je juhoafrický pivovarnícky gigant SABMiller.

Definitívne by sa mala výroba piva a sladu v topoľčianskom pivovare ukončiť 28. februára budúceho roku.

Pivovary Topvar tak budú pokračovať vo výrobe piva v zostávajúcom závode vo Veľkom Šariši, ktorý má podľa spoločnosti dostatočnú kapacitu na pokrytie požiadaviek trhu. "Spoločnosť Pivovary Topvar by chcela zdôrazniť, že zostáva aktívne pôsobiť na slovenskom pivnom trhu a bude aj naďalej vyrábať a ponúkať svojim zákazníkom a spotrebiteľom pivá vysokej kvality, vrátane značky Topvar," uvádza vo vyhlásení spoločnosť.

Koľkých zamestnancov presne by sa zastavenie výroby v Topoľčanoch malo dotknúť, firma nekonkretizovala. Uviedla len, že je to približne 19 percent pracovníkov firmy Pivovary Topvar. Tá má svojej podľa internetovej stránky 900 zamestnancov.

V Topoľčanoch by tak zrejme prácu stratilo zhruba 170 ľudí. Areál topoľčianskeho pivovaru však nezostane pustý. Pivovary Topvar ho totiž budú naďalej využívať ako distribučné a administratívne centrum.

"Všetci zamestnanci, ktorých sa dotkne ukončenie prevádzky výrobného závodu v Topoľčanoch, dostanú odstupné nad rámec Zákonníka práce. Navyše pre nich pripravujeme program, ktorý im pomôže uplatniť sa na trhu práce," uviedla hovorkyňa Pivovarov Topvar Drahomíra Mandíková.

Firma podľa nej najala personálnu agentúru, ktorá bude zamestnancom pomáhať vyhľadávať možnosti, ako sa uplatniť v regióne alebo im poradí, ako začať vlastné podnikanie.

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. Topoľčany je súčasťou pivovarníckej skupiny SABMiller, ktorá v SR prevádzkuje okrem pivovaru Topvar v Topoľčanoch aj Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši. Pivo sa v topoľčianskom pivovare Topvar vyrába už od roku 1964.

Zdroj: Dnes Atlas.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jaro stofko

sobota, 21. listopad 2009
16:06

Jaro Stofko

tak tot je šokujúca informácia, to snad nie je možné, čo si tam tí hore myslia, že na Slovensku sa bude pit cudzie pivo nemám k tomu komentár určite to nie je v poriadku


Weetek

pondělí, 23. listopad 2009
12:37

Weetek

to jaro stofko: Vážený pane Štofko, kontaktujte mě prosím urychleně na email icejumper@seznam.cz, rád bych s Vámi probral Váš nedávný pokus publikovat ve sběratelském časopise pod svým jménem sérii mých článků o berlínských minipivovarech!


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
06:14


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

pondělí, 23. listopad 2009
12:43

Roman Holoubek

to Weetek: Také se mi stalo to samé co vám. A tuším, že to také byl pan Štofko. Už je to pár let v časopisu Svět piva.


Weetek

pondělí, 23. listopad 2009
12:51

Weetek

to Roman Holoubek: Ano, máme asi podobnou zkušenost. Pan Štofko si stáhnul texty mého miniseriálu o berlínských restauračních pivovarech, které jsem před několika lety uveřejnil na Světě piva Honzy Kočky. Ty se pak pokoušel pod svým jménem vydávat v tištěném sběratelském časopise téhož jména. S malou poznámkou v textu, že jsem je napsal já a bude je uveřejňovat "mým jménem". Nemusím zdůrazňovat, že jsem mu k ničemu podobnému nedal souhlas a neměl jsem o žádné psaní mým jménem nejmenší zájem. Po debatě se šéfredaktorem časopisu bylo vydávání dalších dílů utnuto a v následujícím čísle zveřejněna redakční omnluva. Pana Štofka se mi přes veškerou snahu kontaktovat nepodařilo, na čas se dokonce vytratil i z internetových diskusí. Teď se zase vynořil, tak využívám této příležitosti a vyzývám ho, aby mě neprodleně kontaktoval a svoje chování vysvětlil.
A omlouvám se příznivcům topolčanského piva za off-topic.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Libor

pondělí, 23. listopad 2009
13:15

Libor

to Weetek: pozri si internú poštu ;)


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Petr

sobota, 21. listopad 2009
14:38

Petr

Čtvrtý odstavec musí vyvolat na Slovensku přímo husí kůži. Jinak řečeno, budeme tu nadále likvidovat to co tu ještě zůstalo a pod jakoukoliv záminkou to přivedeme na úplné dno.A pak oznámíme, byl pokles pivního trhu. Řeší se důsledek a zapomnělo se na příčinu. Toto by mělo být mementem pro všechny, co si ještě dělají iluze o přínosu těchto grázlů pro česko - slovenský pivní trh, jak se tady dá někdy vyčíst. A čechy nejsou zase tak daleko.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

umbob

pátek, 20. listopad 2009
23:33

umbob

Malo by tam byť "Pivo sa v topoľčianskom pivovare Topvar vyrábalo už od roku 1964." Ať jdou už všichni do...


napsal(a): umbob [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI