Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken napumpuje do velkobřezenského pivovaru miliony

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken napumpuje do velkobřezenského pivovaru miliony

[úterý, 1. září 2009]

V plánu je kromě jiného navýšení kapacity výroby až o čtvrtinu

Skupina Heineken Česká republika investuje během letošního a příštího roku v pivovaru Velké Březno přes 25 milionů korun. Peníze směrují především do zvýšení kvality výroby a stáčení piva, ale i zvýšení kapacity. Pivovar také vylepší místní prohlídkovou trasu.

Chceme ve Velkém Březně vybudovat klasický pivovar, který bude ale zároveň splňovat nejvyšší kvalitativní a ekonomické standardy,“ řekl nový vrchní sládek známého pivovaru Velké Březno Petr Hauskrecht.

V letošním roce již skupina Heineken Česká republika investovala do pivovaru přibližně osm milionů korun do stáčecí linky. „Díky tomu jsme zdvojnásobili její kapacitu oproti období, kdy ještě pivovar nepatřil do skupiny Heineken. Generální opravou například prošly plnička a myčka lahví. Investovali jsme také do úprav etiketovačky,“ vypočítal Petr Hauskrecht. Zvýšila se i bezpečnost provozu pivovaru díky opravám kotelen a energobloků.

Ještě v letošním roce půjdou na úpravy stáčecí linky další dva miliony korun. V příštím roce pak investuje skupina Heineken Česká republika do pivovaru dalších zhruba 15 milionů korun. Investice budou směřovat do rozšíření spilky, sklepů i přetlačných tanků. „Před hlavní letní sezonou tak budeme mít přibližně o čtvrtinu vyšší kapacitu pivovaru,“ uvedl Petr Hauskrecht.

Součástí prohlídky bude ochutnávka

V pivovaru se také chystá změna oblíbené prohlídkové trasy, kterou každoročně navštíví několik tisíc turistů z celého světa. Bývalá humna, tedy místo pro klíčení sladu, by se měla přeměnit na expozici s historickými pivovarskými předměty. „Součástí by měla být i možnost ochutnávky kvasnicového piva. Otevření expozice předpokládáme také v příštím roce,“ doplnil vrchní sládek pivovaru.

V současnosti je Heineken třetím nejsilnějším hráčem s pivem na domácím trhu, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva.

Kdo je Heineken

- Heineken je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě a evropskou jedničkou mezi výrobci piva.

- V roce 2007 se působnost této skupiny v ČR rozrostla o Královský pivovar Krušovice, a. s.

- V polovině roku 2008 byla úspěšně dokončena akvizice společnosti Drinks Union, a. s.

Zdroj: Ústecký deník.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

čtvrtek, 3. září 2009
15:45

Michal

To je zajímavý, takže na pivovar v Kutnej Hoře nemá údajně (dle vyjádření mluvčí) Heineken peníze, ale do Března jich napumpuje miliony...kde je teda pravda? Furt jenom samý kecy a žvásty, kdyby aspoň ty idioti přemejšleli, než vypustí do světa dvě protichůdný zprávy...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Hříbek

středa, 2. září 2009
17:44

Hříbek

Březňáka sem tam ochutnám a připádá mi rok od roku horší a horší ach jo.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
13:03


posted by: Inzerce

martin

středa, 2. září 2009
13:07

pivo se musí vařit srdíčkem a to naposledy v březně vařila p.rostová


napsal(a): martin (krk11(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

středa, 2. září 2009
14:06

Sekal

to martin: Heineken vaří pro naše srdíčka - abychom dostali infarkt myokardu.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 3. září 2009
07:32

Malakin

to Sekal: Já dostávám infakt už jen z těch keců na webových stránkách pivovaru Starobrno:

"Ve světě produkuje Heineken 200 značek piva, které všechny patří k nejprodávanějším ve svých zemích. Za nejoblíbenější lze kromě samotného Heinekenu jmenovat například Amstel, Cruzcampo, Tiger, Zywiec a další skvosty. Heineken ročně produkuje více než 120 milionů hektolitrů těch nejlepších piv.

Kromě stálého sortimentu uvádí společnost Heineken na trh i jednorázové pivní rarity (např. Zelené pivo na Zelený čtvrtek), čímž potvrzuje svou roli inovátora na českém pivním trhu.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.09.2009 ve 07:33:19


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 3. září 2009
07:55

Neskutečný žvásty, to by jeden blil :-(


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 3. září 2009
10:28

Sekal

to Malakin: Jejky, to musejí na Zelený čtvrtek vymýšlet nové etikety? Když už to nepojmenují velikonoční pivo a jsme u té velikonoční terminologie, mohlo by se to místo Zelené pivo jmenovat Škaredé pivo.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

tomino

čtvrtek, 3. září 2009
19:07

tomino

to Tchoř:
jj už bleju a hodně dlouho z těchto keců :( ::cry


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Petr

středa, 2. září 2009
11:29

Petr

Na konec bych ještě dodal: Úspěšně se mu daří likvidovat tradici co zde budovala po staletí a místo českého piva zde zavádí do prodeje sračky jako někde v Indonézii které splňují nejvyšší kvalitativní a ekonomické standardy.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Tchoř

úterý, 1. září 2009
22:45

Velkobřezenské, především 12- a 14stupňové mám stále rád. Než mi je Hleneken naprosto zk*rví, budu je (kromě jiných nezkažených českých piv) snad do poslední chvíle stále pít.
Už dlouho tam taky vaří a lahvují polozapomenutý Jarošov, nově pak Dačického, určeného rovněž během několika let k zapomnění. Kdo je však další na řadě? Je to jasné: Louny a Krásné Březno! To jsou pivovárky, které budou následovat do věčných lovišť Martin, Nitru, Rimavskou Sobotu, Znojmo a Kutnou Horu. Bravo, nizozemští chrochtači s rudou hvězdou, pekelné dílo likvidace středoevropského pivovarnictví se vám daří, a to na výbornou!!! Nur Weinen Sie, Herr Cibich! Niederländische Schweinerei!!!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

martin

úterý, 1. září 2009
22:22

heineken to jsou pěkný kurvy to nejlepší zavíraj(kutná hora,hostan)a z těch sraček dělájí elitu(krušovice)


napsal(a): martin (krk11(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jarda

úterý, 1. září 2009
18:07

Pro začátek by stačilo, aby se lahvovalo a sudovalo a následně expedovalo na stejném místě, jako uvařilo. Aby netahali pivo tam a zpět a člověk se ani nedozví, kdo ho kde domršil. Škoda, že není povinnost uvádět výrobce, ale jen distributora. I když lepší "prodávající Drinsunion, vyrobeno v České republice" než Prodávající Heineken, vyrobeno v EU"


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Malakin

úterý, 1. září 2009
16:55

Malakin

Tak koukám, že se v rámci Heinekenu zase škalutata hejbala a bývalý vrchní sládek Starobrna je tak díky tomu vrchním sládkem Velkého Března...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Dedek

úterý, 1. září 2009
21:13

Dedek

to Malakin:
To jenom svedci o vyklizeni pozic Starobrna. Petr Hauskrecht je jednim z lepsich sladku, i kdyz to ve Starobrnu posledni dobou nemel jak dokazovat...


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

tomas

úterý, 1. září 2009
21:47

tomáš

to Dedek: Jo sládek Hauskrecht se nebojí experimentovat, jen si měli pánové příště ujasnit jak je to s tím HGB v Brně, aby se nestal ten trapas jako nedávno, kdy sládek v rozhovoru i chlapík na exkurzi tvrdí, že HGB v Brně nebylo, není a nebude a cca měsíc na to bývalý ředitel prohlásí, že HGB v Brně už dlouho je a kvalitu piva to dokonce vylepšilo....Snad nebude nový pan sládek vylepšovat takhle kvalitu piva i v Březně...


napsal(a): tomas [Odpovědět]

h.p

úterý, 1. září 2009
14:22

Rozšiřovat spilku a sklep?No jsem zvědav...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI