Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast Birell zásadně mění své etikety a zkracuje jméno na Birell

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast Birell zásadně mění své etikety a zkracuje jméno na Birell

[úterý, 28. duben 2009]

Nejoblíbenější české nealkoholické pivo Radegast Birell se od května vizuálně zcela mění. Chystá nové balení, slogan a také nové logo, kterému bude dominovat jméno Birell. Nově bude uvedena na trh i půllitrová plechovka. Jediné, co na značce Birell zůstává zachováno, je unikátní chuť nejoblíbenějšího nealkoholického piva v České republice – ta zůstane na rozdíl od jeho etiket nezměněná.

Od května bude možné koupit Radegast Birell ve zcela novém balení, kterému bude výrazněji dominovat nápis Birell. „Postupné osamostatňování značky Birell od mateřského Radegastu byl dlouho zvažovaný krok. Radegast Birell zažíval v poslední době dynamický růst a stal se synonymem pro nejlepší nealkoholické pivo v České republice. 2 ze 3 prodaných nealkoholických piv nesou logo této značky. Birell má nyní jinou cílovou skupinu a komunikaci než Radegast, navíc v současnosti Birell svou působností již přesahuje domácí region Moravy, kde má značka Radegast své kořeny. To vše vedlo k našemu rozhodnutí, že Birell postupně osamostatníme a vytvoříme z něj silnou značku. Zároveň chceme novým balením i komunikací prezentovat značku jako moderní a aktivní volbu pro pijáky piva,“ říká Vladimír Vaněk, manažer značky Radegast Birell.

Nové balení bude laděno do barevné kombinace modré a stříbrné. Kromě nápisu Birell mu bude dominovat dynamické logo „okřídleného“ písmene B. Na nové etiketě ale stále najdete i značku Radegast, která zde bude figurovat jako garant kvality produktu. Na všech obalech je umístěn také nový slogan „Zůstaň ve hře“.

I ze sloganu vyplývá nový směr značky. Birell je pro lidi, kteří chtějí být aktivní. Birell svým spotřebitelům umožňuje zůstat ve hře a podávat dobrý výkon – ať už jsou na služební cestě, v práci nebo na cyklistickém maratonu - bez toho, aniž by se museli vzdávat své oblíbené chuti piva,“ dodává Vladimír Vaněk. Na baleních bude prezentován i fakt, že je Birell nejoblíbenější nealkoholické pivo v České republice a také nejlepší nealkoholické pivo na světě (podle ocenění, které získal na prestižní mezinárodní soutěži World Beer Cup 2008).

Nové obaly jsou dílem italské designérské firmy Lumen, která v domovské Itálii připravila a navrhla například novou korporátní identitu pro fotbalový klub AC Milán. Kromě nových obalů se Birell dočká také rozšíření portfolia. Nově bude na trhu k dostání

i půllitrová plechovka, o kterou je mezi spotřebiteli stále větší zájem.

Nutným krokem pro osamostatnění značky Birell byl také odkup ochranné známky Birell od dánského pivovaru Carlsberg, který vlastnil veškerá práva na užívání značky. To se podařilo v prosinci 2008. Plzeňský Prazdroj se tak stal vlastníkem ochranné známky Birell na území České a Slovenské republiky.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

Radegast Birell zásadně mění své etikety a zkracuje jméno na Birell

[SABMiller] 12:18 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

úterý, 28. duben 2009
17:36

Úplně by stačilo přestat blbnout s nulovou tolerancí a zavést toleranci tak 0,3-0,5 promile, jak to má většina civilizovaného světa. Idioti, co jsou schopni řídit nebo chodit do práce ožralí, těm v tom nulová tolerance beztak nezabrání a normální slušní lidé by si klidně dali jedno poctivé pivko bez nebezpečí, že je bude někdo nesmyslně buzerovat, nebo jim zkazí život kvůli neškodným 0,25, což je maximum pro normálního chlapa po jedné desítce. A pivovary by se mohli soustředit na vylepšení piva místo investic do chmelových limonád.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Trhac

úterý, 28. duben 2009
20:54

Trhac

to Jarda: Tak úplně přesně to vidím taky:-) Jen u nás se holt musí blbnout i kvůli nule,kterou člověk nadýchá snad i po rumových pralinkách :D Přitom jedno pivko nnepovažuju ani za alkohol, ale za potravinu :) Až při větších množstvích se to mění :)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
17:36


posted by: Inzerce

emu

úterý, 28. duben 2009
22:22

emu

to Trhac: bohužel je prokázané, že už po jednom pivu se řidič začne chovat na silnici jinak (odvážněji)
na druhou stranu, jedno pivo není nic ve srovnání s jinými faktory, které na člověka za volantem působí (stres, únava, spolujezdec, dítě křičící vzadu na sedačce :) ) takže bych byl taky pro toleranci, nebo by to mělo být tak, že slabý alkohol bude přitěžující okolností v případě nehody.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Henri

středa, 29. duben 2009
08:25

Henri

to emu: Tak proč s těmito "odvážnějšími" řidiči nemají problém v zemích, kde je mnohem větší provoz a méně nehod, nežli u nás, např. v Německu.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Elf

středa, 29. duben 2009
10:30

Elf

to Henri: To klidně může být dáno celkovou kulturou řízení. Kdo byl na západě, zřejmě uzná, že to tam sice není dokonalý, ale rozhodně lepší než u nás.

A nevíte někdo, jaký jsou tolerance v západoevropských zemích? Mě se např. zdá, že 0,5 promile už by bylo moc, ale 0,2-0,3 promile by celekm šlo. Ale jde spíše o dojem.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Jarda

středa, 29. duben 2009
17:36

to Elf:
Většinou 0,5. Pár vyjímek, myslím např. Británie, má 0,7 a naopak tuším že Slovensko a Polsko 0,2. Ale většina 0,5. Nulu má kromě nás tuším jen Rumunsko, Bulharsko, nevím přesně kdo ještě, ale moc toho není. Prostě tam, kde se místo dbaní na skutečnou bezpečnost hlavně jen vykazuje činnost chytáním každého, kdo při tzv. preventivních bezpečnostních akcích jede kolem. A proto to u nás vypadá jak vypadá.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Trhac

středa, 29. duben 2009
12:36

Trhac

to emu: Tak jako jde o to na kom to prokazovali:-) Já myslím, že 1 desítka je opravdu bez vlivu, zvlášť, když je na základě dobrého oběda:-) Zvláště u trénovaných jedinců:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 30. duben 2009
08:35

Henri

to Jarda: Ano je to přesně tak. U nás se znepříjemňuje život a kriminalizují se slušní lidé, kteří by opilí nikdy nejeli, zatímco nebezpeční opilci si vesele jezdí dál a způsobují vážné nehody. Vždy mě namíchne zpráva ve sděl. prostředcích typu: "Při silniční kontrole zjištěn opilý řidič, naměřeno 0,2 promile" a v lidech to má vzbudit dojem, kdoví jakého nebezpečného lumpa bdělá Policie zadržela. Je to výsměch, už vzhledem k tomu, co se na našich silnicích opravdu děje.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Kejna

úterý, 28. duben 2009
13:09

Kejna

mě u článků tohoto typu pořád nepřestává naštvávat, jak jsou používána slova typu nejlepší a nejoblíbenější jako synonyma ke slovu nejprodávanější.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Njorloj

středa, 29. duben 2009
10:59

Njorloj

to Kejna: Mám přesně ty samé pocity, ale každé PR oddělení se snaží při brainwashingu nalézt tu hranici lži, kdy ji běžný zákazník spolkne a kdy ne. :-?


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Jura.z.Brna

úterý, 28. duben 2009
12:55

Jura.z.Brna

To se teda designéři moc nevytáhli:( Spíš než pivo mi to připomíná morotový olej...


Tchoř

středa, 29. duben 2009
15:13

to Jura.z.Brna:
Když ne olej, tak alespoň díky názvu něco jiného z oboru zvaného módně AUTOMOTIVE: www.pirelli.cz/web/default.page


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 28. duben 2009
12:28

jiri.kana

Zároveň chceme novým balením i komunikací prezentovat značku jako moderní a aktivní volbu pro pijáky piva
Jak by vypadala naopak taková pasivní volba?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

ladin

úterý, 28. duben 2009
13:39

napsal(a): ladin [Odpovědět]

Weetek

středa, 29. duben 2009
10:35

Weetek

to jiri.kana: „I ze sloganu vyplývá nový směr značky. Birell je pro lidi, kteří chtějí být aktivní. Birell svým spotřebitelům umožňuje zůstat ve hře a podávat dobrý výkon". Taky miluješ tenhle newspeak marketingových manažerů? Jak se zdá, dodneška byl díky postaršímu logu Birell asi jen pro lidi, co jsou pasivní, ze hry a podávají jen špatné výkony... Bóže, bóže, bóže.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 29. duben 2009
11:55

jiri.kana

to Weetek: Jojo, při čtení podobnejch blábolů mě napadají dost podobný věci :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI