Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar vsadil na fanoušky. Vymyslel fotbalové pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar vsadil na fanoušky. Vymyslel fotbalové pivo

[úterý, 24. březen 2009]

Pivovar Ostravar uvádí na trh speciální fotbalové pivo Bazal. Jméno polotmavého ležáku vychází z názvu domovského stadionu fotbalového klubu Baník Ostrava Bazaly ve Slezské Ostravě.

Projekt Ostravaru, který patří pod Pivovary Staropramen, sází na skupinu ostravských patriotů, kteří mají rádi fotbal. Baník Ostrava, za kterým se táhnou nejen nejdrsnější fotbaloví chuligáni, je tam pojem.

Příznivci Baníku se formou anket podíleli na výběru názvu piva, jeho chuti, podobě sklenic, do kterých se pivo začne tento pátek čepovat. Někteří se také objeví na etiketách na lahvích, kterých bude jedenáct druhů. A pod názvem piva bude slogan Baník pivčo.

Foto

Pivo Bazal, možná tah na branku

Dodal, že jde o poměrně výjimečnou záležitost u nás i v zahraničí. "Například v americkém Denveru je malý pivovar s názvem Sedlot přímo na baseballovém stadionu, na jedné z tribun. Je odtamtud pěkný výhled na hřiště," líčil Šuráň.

Jan Kočka ze Světa piva připomenul, že předtím už budějovický Budvar také vytvořil pivo, které vzniklo ve spolupráci s pivaři. Z jejich přání vyplynula jeho zvláštní chuť a vysoká hořkost. Světlé výčepní pivo Pardál, které je na trhu od roku 2007, je zatím velmi úspěšné.

"Pivo Bazal, které by mělo plně odpovídat drsnému naturelu ostravských fotbalových chuligánů, je jistě dobrý nápad. Na rozdíl od Pardálu půjde o lokální záležitost. Může to být přínosem pro pivovar Ostravar, který je s Ostravou asi více spjatý než nedaleký Radegast," doplnil Kočka.

Jestli bude mít Bazal úspěch, to se teprve ukáže. Manažeři zatím neví, jak dlouho bude fotbalový ležák na trhu. Ostravar spolupracuje s Baníkem několik let. Pivo Bazal je zatím nejvýraznějším počinem.

Pivo se začne v pátek večer čepovat ve vybraných sedmdesáti devíti hospodách v Moravskoslezském kraji. Do obchodů přijde v dubnu.

"Do všech anket se zapojilo bezmála devatenáct tisíc respondentů. A fandové jsou nakonec tváří piva Bazal. Na konkurz na tvář piva jich přišlo více než sto. Byly mezi nimi i ženy," uvedla manažerka projektu Zuzana Bečková.

Zdroj: Aktuálně Centrum.cz | Autor: Petra Sasínová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Moro

středa, 25. březen 2009
12:50

Moro

Pokud dovolíte, narazil jsem na toto pivo v jednom nejmenovaném hypermarketu a samozřejmě zakoupil.
Polotmavé to opravdu je a hořké taky obstojně. Dle mého soukromého názoru je to unifikovaná eurosračka. Omlouvám se, ale asi jsem udělal chybu, že jsem se v tom něco snažil najít....


napsal(a): Moro [Odpovědět]

siki

středa, 25. březen 2009
13:01

siki

to Moro: Hmmmm, to je zajímavé, v článku píšou, že do obchodů půjde až v dubnu, zřejmě si někde chtěli zvýšit tržbu dříve...Apropo, celkem mě zajímá, jaký je rozdíl mezi Bazalem a Granátem od staropramenu? :-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
05:42


posted by: Inzerce

Moro

středa, 25. březen 2009
13:27

Moro

to siki:
Zakoupil jsem jej již 16.3. a měli ho tam dost a dosti. Etikety měly minimálně 4 varianty (fanoušci a fanynky v barvách klubu). Granát od staropramenu bych v tom viděl leda tak v barvě.Jinak opravdu velmi výrazně hořké. Pokusím se to popsat - ne hořkost jako u piva bitter,která lehce odeznívá a zvýrazňuje následně ostatní příchutě, ale prostě hořkost vnímaná na kořeni, která opravdu hodně dlouho odeznívala.


napsal(a): Moro [Odpovědět]

emu

středa, 25. březen 2009
18:40

emu

to Moro: Na Ostravsku s jiným než hořkým pivem neuspěješ. Znám ostráváky a ti lidi prostě hořkost vyžadují. Je to hořký kraj ;) s granátem by tam neuspěli


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Moro

středa, 25. březen 2009
19:32

Moro

to emu:
Vím, ale tohle je moc. A Radegast i Ostravar mi chutnají ... :)


napsal(a): Moro [Odpovědět]

val

středa, 25. březen 2009
07:15

val

Vymopdelovali podle svého gusta, to je teda gól :-) Dvoustům pivním analfabetům bylo předloženo x laciných pivních vzorků s předem rozpočítanými výrobními náklady "a teď nám pánové řekněte, který vám chutná nejvíc". On už ten název Pardál a "pivní svalovec" na etiketě o lecčems vypovídá :-)


napsal(a): val [Odpovědět]

Zubr

úterý, 24. březen 2009
22:46

Pivovar Ostravar toho moc nevymyslel. Vymyslela mu to agentura, která stejný projekt už předloni dělala pro Budějovický Budvar, který tehdy hledal další pivní značku - Pardála. Takže to jen "opajcla". Dobré příklady totiž táhnou.
Pardálí projekt je totiž mimořádně úspěšný. Světlý výčepní Pardál se dobře prodává (za pouhý rok 16. nejprodávanější značka v zemi), což je zásluhou právě dvou set pivařů, kteří si jeho zvláštní chuť a vyšší hořkost vymodelovali podle svého gusta.


napsal(a): Zubr [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI