Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Papula: Můžeme si dovolit vybočit z průměru a urazit

Co se píše o pivovarech a pivu


Papula: Můžeme si dovolit vybočit z průměru a urazit

[sobota, 7. únor 2009]

Magickou hranici tisíce hektolitrů piva za rok možná už letos překročí Pivovarský dvůr Lipan Dražíč na Českobudějovicku. Vloni totiž rozšířil zázemí svých sklepů, kde zlatavý mok zraje.

Optimální je, když v nich zůstává sedm až osm týdnů. Kapacita našich sklepů je nyní větší asi o pětinu. V provozu budou od tohoto měsíce. Investice přesáhla milion korun,“ řekl včera sládek minipivovaru Jan Papula.

Rodinný podnik s desetiletou tradicí si tak bude moci udělat větší zásoby na letní sezonu, kdy je odbyt piva až čtyřikrát větší. „Naše pivo dodáváme hlavně do letních restaurací, takže jsou u nás tyto výkyvy hodně znát,“ doplnil Papula.

Dražíčský pivovar se na táborských slavnostech piva prezentoval dvěma ležáky a speciály. „Letos bychom se konečně rádi pokusili o čtrnáctistupňový speciál, který chceme našim zákazníkům nabízet stabilně,“ podotkl mladý sládek, který svou práci dělá už pět let.

Nejvíce hrdý je na speciální piva, která připravuje mimořádně právě pro táborské slavnosti. Vícestupňový mok se mírně odlišuje od tradiční receptury.

Nejvíc mě těší, že lidé začali hledat dobrá a zajímavá piva. Cokoliv se dělá masově, je totiž takové, že neurazí ani nenadchne. My si můžeme dovolit vybočit z průměru a urazit. Své zákazníky si totiž i tak najdeme,“ tvrdí Papula.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI