Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Náchod prodává pivovar, chce nejméně 150 milionů korun

Co se píše o pivovarech a pivu


Náchod prodává pivovar, chce nejméně 150 milionů korun

[středa, 17. prosinec 2008]

Radnice v Náchodě inzeráty v Hospodářských novinách a Obchodním věstníku oficiálně vyhlásila soutěž na prodej 100 procent akcií společnosti Pivovar Náchod.

Náchod chce za pivovar, který je se značkou Primátor třináctým největším výrobcem piva v Česku, nejméně 150 milionů korun. Uzávěrka nabídek je 19. ledna. Schválení samotného prodeje by městské zastupitelstvo mohlo projednat v únoru.

Zájemcem musí být podle dalších požadavků radnice subjekt, který podniká na trhu s pivem nejméně pět let. Výrobu a značku Primátor bude nový vlastník muset zachovat po dobu nejméně pěti let, jinak zaplatí sankci 50 milionů korun. Kupec také bude muset městu zajistit jedno místo v představenstvu i v dozorčí radě pivovaru.

O prodeji pivovaru radnice jedná od června, ale všechna jednání skončila bez výsledku. Zastupitelé nabídku žádného zájemce nepřijali.

Dosud byly nejvážnějšími uchazeči o pivovar liberecká firma LIF a ruská obchodní společnost Russian Tradition, které shodně nabízely 165 milionů korun. Loni pivovar při tržbách 183 milionů korun vykázal zisk půl milionu korun.

Společnost LIF, které patří pivovary Svijany a Rohozec, v říjnu sdělila, že se zřejmě dalšího prodeje účastnit nebude. Ruská společnost uvedla, že má o pivovar i nadále zájem.

Radnice chce také do konce roku uzavřít transakci, v níž městská společnost Beránek Náchod koupí od pivovaru přístavbu náchodského hotelu Beránek.

Pivovar za přístavbu dostane soudním znalcem určených 49 milionů korun. Většinu peněz z prodeje přístavby pivovar použije na splacení úvěru, který měl na stavbu přístavby. Firma Beránek Náchod peníze na nákup přístavby dostane od města jako investiční dotaci. Město si kvůli tomu vezme u banky úvěr 46 milionů korun.

Zdroj: Ekonomika iHNed.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

čtvrtek, 18. prosinec 2008
16:02

Roman Holoubek

Já na Zbyňka Holana dal také a od té doby si čas od času tuto dvojku míchám a zkouším různé poměry, vždy záleží na kolik "sladka" mám momentální chuť.

Nedávno jsem u nás v hospě s širokým sortimentem čepovaných Svijan (včil mají i 15-tku) po několika pokusech docílil u servírky stabilní nabídku pro náš stůl - 0,1l tmavé Kněžny a zbytek jejich Kvasničák - schovám tím nasládlost kněžny, ale oživím chuťově nefiltrované.


Paja

čtvrtek, 18. prosinec 2008
12:07

Paja

to ladin: takze by to celkem snadno slo udelat i jako rezane - dolu double a navrch psenici, aby se to nesmichalo?


napsal(a): Paja [Odpovědět]

ladin

čtvrtek, 18. prosinec 2008
09:24

to Paja: Zalezi samozrejme na pomeru, ve kterem se micha. Ja skoncil u pomeru weizen:double cca 4:1 a kdyz nahodou nejaky double zbyde, tak sup s nim pod pecene maso :-) Proti bavorske tmave psenici mi tento mix ale prijde mnohem sladsi - vliv double. Barva se po naliti dlouho meni, double se s "kalem" z psenicneho pomalu misi, casem to zklouzne do ciste hnede barvy.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Paja

čtvrtek, 18. prosinec 2008
08:17

Paja

to hroch, Tomas Kroupa, ladin, jiri.kana: To zni zajimave, budu muset zkusit. Ocekavam chut jako bavorske Dunkelweizen - muzete potvrdit/vyvratit?


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Adsense

21. září 2024
02:56


posted by: Inzerce

jiri.kana

středa, 17. prosinec 2008
21:26

jiri.kana

to ladin: Dělám to taky tak :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

beercards

středa, 17. prosinec 2008
20:56

beercards

Na Slovensku v Kauflande sa primátor weizen predáva po 26,-Sk :-(...oproti ČR je to drahé, ale aj tak ide na dračku !!!
A od minulého týždňa tam majú aj Bernarda...super pivečká !!!


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

ladin

středa, 17. prosinec 2008
19:16

Taky jsem tech rad na smichani weizen+double kdysi uposlechl a dobre jsem udelal :-) Vynikajici! A clovek se vyblbne pri michani a pozorovani barevnych efektu.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

středa, 17. prosinec 2008
14:56

Tomáš Kroupa

to hroch: Nechci zde jmenovat, byl to Zbyněk Holan. :) Dal jsem na jeho radu, také zkusil, vskutku ďábelské...


hroch

středa, 17. prosinec 2008
14:11

hroch

V nějakém komentáři k pivním slavnostem, kde měl primátor točeného weizna a doubla někdo psal, že je má rád nařezaný. Od té doby si občas doma dělám řezané weizen a double v poměru 2W-1D a je to nový naprosto skvělý speciálek od Primátora.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Trhac

středa, 17. prosinec 2008
13:55

Trhac

To Rosťa: Opravdu maj jedny z nejlepších speciálků, byla by jich škoda... já na tu 16°narazil v kauflandu v Ďáblicích dokonce za 8,90:-), Stouta sem ještě neměl ale už se na něj těším, sehnal sem ho v té jejich paletě chutí, tak si zase zopakuju všechny jejich speciálky:-) Jen na 24°se moc netěším, to už je spíš takovej pivolíh:D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Rosťa

středa, 17. prosinec 2008
13:21

Rosťa

to Trhac: Přesně tak.... Já včera v Hypernově v Průhonicích zakoupil na Vánoce jejich English Pale Ale ( měli je za 9,50 !!) a Stouty (už nevím, kolik za ně chtěli..)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Trhac

středa, 17. prosinec 2008
13:09

Trhac

Tak to se můžeme jen modlit aby se nedostal Primátor do rukou nějakejch chemiků z Jihoafrické Republiky a podobně...
Zrovna si v lednici chladím jejich 16° a byl bych rád kdybych to mohl dělat i nadále:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI