Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Děčín bude mít opět své pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Děčín bude mít opět své pivo

[sobota, 18. říjen 2008]

Bývalý pivovar se změní na moderní obchodní centrum. Plány ale nezapomněly ani na tradici.

Obchodní a společenské centrum Pivovar Děčín, jehož návštěvníci budou mít možnost posedět u kávy, stejně jako dojít si na večeři či koupit značkové oblečení, je zase o kousek blíž svému vzniku. Poté, co byl v srpnu zveřejněn projekt, byla zahájena v těchto dnech jednání o stavebním povolení.

Počítáme s tím, že stavět se začne nejpozději v polovině příštího roku,“ řekla zástupkyně firmy Settimo Development Petra Tachecí.

V centru, jež vyroste v areálu bývalého měšťanského pivovaru, najdou návštěvníci desítky restaurací, obchodů, butiků či fitness. Záměrem investora je citlivě propojit původní památkově chráněné průmyslové objekty s nově plánovanou moderní prosklenou budovou.

V těchto dnech už se naplno rozběhla jednání s potenciálními nájemníky, kteří hodlají prostory obchodního centra využívat. S některými už se Settimo Development dohodl, jsou mezi nimi obchody se značkovým oblečením.

Zajímavostí je, že se počítá i s obnovením výroby piva. Malý pivovar by tak navázal na dlouholetou tradici přerušenou v devadesátých letech. V Děčíně se dříve vařila populární piva Kapitán a Admirál.

Investora mohou oslovit i menší či regionální podnikatelé, kteří mají zájem otevřít si v areálu obchod či restauraci. „Ozývat se mohou už dnes až do doby, než se centrum postaví,“ říká Tachecí.

Šanci působit v centru Pivovar mají i školy či různé příspěvkové a neziskové organizace. Jejich nájemné by bylo symbolické, platily by pouze za energii. Firma je prý příznivě nakloněna tomu, aby si tam například studenti otevřeli svůj klub či bar.

První návštěvníci by se v centru mohli objevit v říjnu 2010, to má končit první etapa výstavby. V druhé fázi, jejíž termín zatím nebyl přesně stanoven, by se zmodernizovaný areál mohl rozrůst o několik kinosálů a moderních bytů.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Jan Horák


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

BCH

sobota, 17. červenec 2010
08:45

BCH

Paní Kubečková, zpráva o (mini)pivovaru Děčín je z 18.10.2008. Mezitím jsem z několika zdrojů zjišťoval, zda opravdu minipivovar v OSC Děčín bude a odpověď byla vždy záporná. Nejbližší minipivovar se má otevírat snad letos v Ústí n. L.


napsal(a): BCH [Odpovědět]

helena kubečková

pátek, 16. červenec 2010
13:46

Dobrý den,
poradíte mi na koho se můžu obrátit při hledání pracovního uplatnění v nově budovaném areálu děčínského pivovaru?
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
Kubečková Helena


napsal(a): helena kubečková (h.e.l.l.a(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI