Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Anglický průvodce chválí packé pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Anglický průvodce chválí packé pivo

[čtvrtek, 11. září 2008]

Mezi deset nejlepších pivních výletů v průvodci Good Beer Guide Prague and the Czech Republic se dostal i pivovar Nová Paka. Prestižní londýnský internetový deník Times On Line vloni uveřejnil o průvodci článek a novopacký pivovar tam zabodoval pivem s příchutí marihuany.

Praha je sice Mekkou pivařů, ale pokud chcete ochutnat i velmi zajímavá piva, musíte vyrazit ven z hlavního města,“ píše britský deník. Autor popisuje, že v zemi, kde se vypije nejvíc piva na hlavu, je plno pivovarů, které vaří dobrá piva. Je to dobrá varianta pro ty, kteří se nechtějí tlačit v davu v oblíbených pražských hospodách. Doporučuje pivní výlety, které ani nepřijdou moc draho. Vždyť pivo je v Česku někde levnější než voda, argumentuje. Mezi desítkou vybraných pivovarů je i Nová Paka. Autor připomíná, že pivovar byl založen nad místním rybníkem v roce 1872. Poslední dva roky své prostory rekonstruoval a návštěvníkům nabízí posezení v restauraci přímo na varně. Pivaře láká na pivo ochucené konopným extraktem, které voní po marihuaně. „Cesta z Prahy do Nové Paky vám zabere jen dvě hodiny,“ píše v průvodci.

Zástupci pivovaru potvrzují, že poslední dva roky intenzivně podporují takzvanou pivní turistiku. „Exkurze jsme pořádali už dříve, ale poslední roky se jim více věnujeme, a to i díky nově zbudované restauraci. A zájem neustále roste,“ říká marketingová manažerka Pavlína Krejčová. Pivovar oslovil cestovní kanceláře, které do pivovaru vozí turisty.

Pravidelně k nám přijíždějí němečtí turisté z Harrachova nebo z Lázní Bělohradu. Ale samozřejmě také domácí návštěvníci. Při exkurzi projdou všemi provozy pivovaru, ve sklepě ochutnají pivo přímo z ležáckého tanku a návštěvu završí v restauraci na varně. Tam jsou připraveny dva druhy piv, které ochutnávají. V naší prodejně si pak mohou koupit kompletní sortiment,“ říká Krejčová.

Novopacký pivovar vaří sedm druhů světlých i tmavých piv a mimo jiné také Hemp Valley Beer, které tak vychvaluje anglický průvodce. Je to ochucené pivo s konopným extraktem z rostlin rostoucích v horských údolích Švýcarska.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI