Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Free Litovelská jízda: Litovelské Pomoraví ze sedla kola

Co se píše o pivovarech a pivu


Free Litovelská jízda: Litovelské Pomoraví ze sedla kola

[pondělí, 2. červen 2008]

Již druhý ročník populárních závodů a zábavné projížďky na kolech Litovelským Pomoravím pod názvem FREE Litovelská jízda proběhla v sobotu. Závod odstartoval přesně ve 14 hodin na nádvoří litovelského pivovaru. Téměř tři sta účastníků se vydalo na dvě tratě Litovelským Pomoravím. Delší z nich měřila 30 kilometrů, kratší 18 km.

Foto

Na delší, třicetikilometrové trati závodili účastníci ve třech kategoriích - muži, ženy a junioři. Kratší, desetikilometrovou trať si užily rodinné týmy s dětmi. Nejstarším závodníkem byl Bohuslav Konečný (81 let). Nejmladším tříletá Zuzka Kučerová. Na závod se vydala i dvojkola. Nechyběla ovšem ani dvě jednokola cipísek. Jedno z nich zkušeně vodil Michal Měcháček, který si odbyl svou premiéru loni, když na něm ujel dokonce celých neuvěřitelných 30 kilometrů a to poprvé v životě. Letos svůj výkon zopakoval.

Během závodu čekalo na cyklisty plnění řady zábavných úkolů. Organizátoři připravili i pestrý doprovodný program a soutěže pro rodiče s dětmi v areálu pivovaru. Zajímavým zpestřením byla exhibice brazilského tanečního bojového umění Capoeira. Grilovalo se, k dobré náladě přispěla i hudební produkce a nechybělo ani nealkoholické pivo Litovel FREE, které všechny sportovce zaslouženě osvěžilo.

Startovné bylo zdarma (FREE) stejně tak jako nealkoholické pivo Litovel FREE na startu závodu. V ceně startovného byly i tvarůžky a další podpora účastníků FREE Jízdy. "Litovelský mikroregion leží v chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví a právě tímto územím vedou překrásné cyklistické stezky. Litovelský pivovar se podílí na jejich otevírání, aby si zdejší krásnou krajinu mohlo užít co nejvíc lidí. Počasí nám opět přálo a druhý ročník loni tak úspěšné akce se opět vydařil," uvedla vedoucí marketingu Pivovaru Litovel Markéta Hoduláková.

Zdroj: Olomoucko24.cz

[Litovel] 08:50 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI